Bulvár

Szirmait bontogatja a Széchenyi téri magnólia + FOTÓK

Szirmait bontogatja a Széchenyi téri magnólia + FOTÓK

2015. március 21., szombat
Szirmait bontogatja a Széchenyi téri magnólia + FOTÓK
mangolia10_gs

Szegeden régóta a tavasz hírnökei, és a Széchenyi tér ékességei a magnóliák. A kellemes tavaszi időben virágzásnak indult a csodaszép növény, sétáljon ki és csodálja meg ön is!

Bár a hóvirág a tavasz első hírnöke, a szegediek számára a magnólia virágzása jelenti a természet valódi ébredését. Fotós kollégánk a Széchenyi téren örökítette meg a rózsaszín virágba boruló növényt, ne habozzon ön sem: sétáljon ki és csodálja meg, hiszen fagymentes időben 10-14 napig gyönyörködhetünk csak ebben a különleges látványban. A napfény városában az 1930-as évektől pompázó fák a liliomfafélék (Magnoliaceae) családjába tartoznak, amely egyike a legősibb kétszikű zárvatermő családoknak, neve Pierre Magnol botanikus emlékét őrzi. Városunk ikonikus növényei, melyek a Széchenyi tér ékességéül szolgálnak a márciusi virágzás idején.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.