Bulvár

Spar: nincs mérgező paprika az áruházlánc boltjaiban

Spar: nincs mérgező paprika az áruházlánc boltjaiban

2015. március 31., kedd
Spar: nincs mérgező paprika az áruházlánc boltjaiban

Nincs mérgező paprika a Spar áruházlánc üzleteiben, ellentétben a Greenpeace Magyarország állításával - reagált a Spar Magyarország Kft. a környezetvédő szervezet keddi bejelentésére MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tájékoztatás tartalmazza az áruházlánc Greenpeace-nek címzett levelét, ebben a Spar rögzíti: nem forgalmazza azt a zárt, műanyag tasakos, kétszer 225 grammos kiszerelésű terméket, ami a laborvizsgálati jegyzőkönyvben szerepel és a szervezet bizonyítékul csatolt a Spar-nak küldött levelében. Hozzátették: a Greenpeace által alkalmazott mintavételi eljárás nem volt minden tekintetben szabályos, mivel nem rögzítették a termék pontos nevét, tételazonosítóját, így a későbbi nyomon követés nem lehetséges, valamint ellenminta vételére sem került sor, így a vizsgálati eredmény utólag nem ellenőrizhető. A Greenpeace keddi budapesti demonstráción jelentette be, hogy március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vettek, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.