/

Mit jelent a vízlábnyom? – A választ keresd vasárnap a fókák mellett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

viz_ivoviz

2015-ben a Víz Világnap nemzetközi jelmondata: „ Víz és a fenntartható fejlődés”. Ennek jegyében szervez játékos feladatokat a Szegedi Vadasparkkal együttműködve a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve a parkba látogatóknak március 22-én, vasárnap. A bemutató kísérletekkel fűszerezett tájékoztató során egy kérdéssorozatot kell megválaszolniuk az érdeklődőknek, amelyből többek között megtudhatják, mit jelent a vízlábnyom, milyen ph értékű a víz, a cola és egyéb italaink. Ezen kívül verskirakó és totó is színesíti a foglalkozásokat. A legtöbb kérdésre helyesen válaszolók jutalmat kapnak. Minden érdeklődőt várnak a CSMKH által örökbefogadott fókák melletti standon az egészségvédők!

A klímaváltozás következtében egyre nagyobb gondot okoz a víz és az energia hiánya. Az idei évben a tavalyi évhez hasonlóan a Víz Világnapja alkalmából színes rendezvénnyel igyekeznek felhívni a figyelmet a kormányhivatal munkatársai országunk vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre. A vasárnapi feladványok között szereplő vízlábnyom egy pár éve bevezetet fogalom, amely megmutatja, hogy az emberek mennyi édesvizet használnak fel életszínvonaluk biztosításához, beleértve egy-egy fogyasztási termék előállításához szükséges vízmennyiséget, fürdést, mosást stb. Sajnos, gyakran pazaroljuk a vizet, nem vigyázunk környezetünkre, ezáltal felszíni és felszín alatti vizeinket szennyezzük. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa többek között azon is múlik, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket. Ennek fontosságára fogják felhívni a látogatók figyelmét a világnapi rendezvényen, a fókák melletti standnál, az NSZSZ munkatársai.

Előző sztori

Módosulhat az ekáer-rendszerben a kockázatos termékek köre

Következő sztori

Deutsch: esélyegyenlőségi és versenyképességi kérdés a szélessávú internethez való hozzáférés