Közélet

Lezsák: a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség kiteljesíti a kormányzati törekvést

Lezsák: a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség kiteljesíti a kormányzati törekvést

2015. március 21., szombat
Lezsák: a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség kiteljesíti a kormányzati törekvést

A Nemzeti Lovaskultúra Szövetség kiteljesíti azt a kormányzati törekvést, amelyet a Kincsem Nemzeti Lovasprogram fogalmaz meg – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken, a szövetség alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Lezsák Sándor

hangsúlyozta: nem csak tiszteletbeli elnökséget vállalt, hanem feladatokat is a szövetség fejlesztése érdekében. A fideszes politikus szerint eddig is komoly erőfeszítéseket tettek a Kárpát-medencében a lovaskultúra felélesztéséért. "Eddig hiányzott egy olyan erőtér, amelyik azt a sokágú tevékenységet összefogta" – mondta. Lezsák Sándor emlékeztetett arra, kezdeményezői voltak a Lakiteleki Általános Iskolában a lovas oktatásnak, valamint a lovas polgárőr képzés egyik központja is Lakitelek.

Kucsák László

(Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség elnöke alapvető célnak nevezte, hogy minden olyan területet, amely nem a lovassport kategóriájába tartozik, felvállaljanak. Ez egy rendkívül széles kínálat a lovas hagyományőrzéstől, a lovas turisztikán keresztül, a terápiás lovagláson át, az ehhez kapcsolódó oktatási, rendezvényszervezési kérdéseket is magába foglalja – összegezte a szövetség által képviselt területeket. Ismertetése szerint programalkotó konferenciát tartottak, annak alapján állítják össze a programtervezetet, és hangsúlyozta, hogy rövid és hosszú távú cselekvési tervre is szükség van. Megjegyezte, együttműködésre törekszenek minden szakmai szervezettel, így például jó együttműködést alakítottak ki a

Lázár Vilmos

vezetésével működő Magyar Lovassport Szövetséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.