Sport

Labdarúgás: hiába küzdött, elvérzett az Üllés a Szőreg ellen

Labdarúgás: hiába küzdött, elvérzett az Üllés a Szőreg ellen

2015. március 28., szombat
Labdarúgás: hiába küzdött, elvérzett az Üllés a Szőreg ellen
szoreg-ulles_ mj 12

Bár ki tudott egyenlíteni az Üllés, amely remekül küzdött a Szőreg ellen, de nem tudta gólra váltani helyzeteit, a Szőreg pedig második félidei jobb támadójátékval megnyerte a meccset.

A listavezető Szőreg azért lépett pályára az Üllés ellen, hogy megszilárdítsa vezető helyét a megyekettőben, míg az Üllés egy győzelemmel a negyedik helyre is felléphetett volna a mérkőzést követően. Az üllésiektől hiányzott a 16 gólos

Szél Róbert

, akit valószínűleg többször is megemlítettek a mérkőzés során. Változatos, magas iramú játékot hozott az első félidő, amely alatt felváltva forogtak veszélyben a kapuk az első húsz percben, de igazán egyik kapust sem tornáztatták meg a felek, viszont benne volt a játékban a gól. A félidő derekát követően az Üllés kisebb fölénybe került, több nagy helyzetet is kidolgozott

Polgár Attila

együttese, de

Bali

mellett nem tudták ellőni az üllési támadók a labdát, jól védett a Szőreg kapusa. Annak ellenére, hogy az Üllésnek volt több lehetősége, a Szőreg szerezte az első gólt:

Váczi

lépett meg a jobb szélen egy labdával, amit a középen üresen érkező

Bartoshoz

passzolt, aki meg is nézhette, hogy hova lövi a labdát a tizenhatoson belül, és szépen a bal alsóba lőtt, 1-0. A kapott gól kicsit megfogta az Üllést, és akár kétgólos is lehetett volna a szőregi előny, de Váczi kiszorította helyzetből nem tudta elgurítani

Lippai Péter

mellett a labdát. A második játékrészben sem változott nagyot a játék, továbbra is lüktető, jó színvonalú meccset játszottak a felek, majd negyed óra elteltével egyenlített az Üllés egy bombagóllal,

Buknicz

óriási erővel lőtt a rövid sarokba. Nem sokáig örülhetett azonban az egyenlítésnek az üllési együttes, mert három perccel később ismét a Szőregnél volt az előny,

Fehér

csúsztatott fejesére nem érhetett oda Lippai a jobb saroknál, 2-1. Ezt követően kockáztatott az Üllés, támadólag lépett fel, és egy-az-egyben hagyták Váczi Bélát, akinek vezetésével rendre kontrázni tudott a Szőreg. Ebben az időszakban nem jutott azonban ziccerig az Üllés, majd a csereként beállt

Szivacski

bombagólja eldöntötte a pontok sorsát, egy perc múlva Váczi pedig beállította a végeredményt egy újabb szép találattal. Bár remekül küzdött az Üllés, és az első félidőben meg is voltak a lehetőségei a gólszerzése, ezekkel nem tudott élni, ellenben a Szőreg a második félidőben nagyon jól használta ki helyzeteit, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést, és továbbra is négy ponttal vezeti a megyei másodosztályt. A mérkőzésen kényszerűségből le kellett cserélni a szőregi játékos-edzőt, Móra Tibort, aki egy fejpárbajt követően maradt lent, mentőt is hívtak hozzá, de végül nem esett komoly baja. Ezzel a Szőreg az első helyről várhatja majd a jövő heti, Újszentiván elleni rangadót, míg az Üllés maradt a hatodik, a következő fordulóban pedig a Balástyát fogadja majd Polgár Attila együttese.

Kiskundorozsma, műfű, 100 néző.
2015. március 28., 19.00
Szőregi RSE
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: ifj. Csányi Ferenc • asszisztens: Tóth Csaba, Simon Norbert Andor.
4
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei II osztály, 19. forduló

Szőregi RSE - Üllési ISE 4 - 1 (1-0)

Kiskundorozsma, műfű, 100 néző. Vezeti: ifj. Csányi Ferenc (Tóth Csaba, Simon Norbert Andor)

Szőreg:

Bali - Sajtos (Bujáki, 58'), Csikós, Szarvas (Juhász, 80'), Fehér, Móra (Temesvári, 85'), György, Barna, Bartos (Szivacski, 60'), Gyenes, Váczi.

Játékos-edző:

Móra Tibor.

Üllés:

Lippai P. - Kormos A., Gyuris, Zámbó, Kiss (Vass, 80'), Buknicz, Kovács, Bazsó, Kormos K., Bodré, Cseh.

Játákos-edző:

Polgár Attila.

Gól:

Bartos (35'), Fehér (62'), Szivacski (86'), Váczi (87') ill. Buknicz (59')

Sárga lap:

György (48') ill. Bazsó (44'), Buknicz (55'), Kormos K. (86') Móra Tibor:

"Az első félidő nagyon küzdelmes volt, a második játékrészben ki tudtuk használni az erőfölényünket, több gólban is megmutatkozott. Erőben nagyon jó a csapatunk, végig tudtuk nyomni a sokpasszos, támadófutballunkat a műfüves pályán."

Polgár Attila:

"Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, ha ott berúgunk három helyzetet, másképp alakul minden. Sajnos a Szőregnek összejött minden, de megyünk tovább, semmi gond."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Vége, Csányi nem hosszabbít, lefújja a meccset: a kapu előtt jóval határozottabb volt a Szőreg ma, és a második félidőben ellenfele fölé is nőtt, és ezzel megnyerte a meccset a jól küzdő Üllés ellen.
88'
GÓÓÓÓÓL! Ezzel pedig bizonyosan eldőlt, egy bal oldali beadást Váczi remek mozdulattal, ballal zúdítja a jobb alsóba az ötösről, 4-1.
87'
GÓÓÓÓÓL! Szivacski egy óriási gólt ragaszt az üllési kapuba, egy a léc alá bombázott a csereként beállt játékos a balösszekötő helyéről, ezzel valószínűleg el is dőlt a meccs, 3-1.
86'
Kormos Krisztián kap sárgát egy elkésett ütemű belépő után.
85'
Egy fejpárbajt követően Móra Tibor marad lent, aki nem is tudja folytatni a játékot, kényszerűségből kell cserélnie a Szőregnek, Temesvári érkezik Móra helyére.
80'
Mindkét csapat cserélt, az Üllésnél Kisst váltja Vass, a Szőregben pedig Juhász érkezik Szarvas helyére.
77'
Gyenes nyargalhatott egészen az üllési kapuig, miután a vendégek szöglete után kontrázhatott a Szőreg, de végül az utolsó pillanatban megállította őt Kormos.
70'
A szőregi gól óta többet kockáztat az Üllés, azonban a Szőreg főleg a Váczira fellőtt labdákkal próbál meg veszélyes kontrákat vezetni.
62'
GÓÓÓÓL! Ismét vezet a Szőreg, egy jobb oldali szabadrúgást Fehér tudott megcsúsztatni középen, fejesére pedig nem érhetett oda Lippai, visszaveszi a vezetést a Szőreg, 2-1.
60'
Ismét cserél a Szőreg, a gólszerző Bartos jön le, akit Szivacski vált.
59'
GÓÓÓÓL! De még mekkora gól! Egy kicsiben elvégzett kényszerítő után Buknicz lőhetett a tizenhatos sarkától valamivel bentebbről, és egy hatalmas bombát ragasztott ballal a rövidbe, ezt Bali nem védhette, egyenlít az Üllés, 1-1.
58'
Cserél a Szőreg, Sajtos helyére Bujáki érkezik.
55'
Buknicz kap lapot az Üllésből reklamálásért, bár a játék a pálya más részén zajlott, Csányi játékvezető sárgával büntette Bukniczot.
48'
Györgyé az első szőregi sárga, miután a meginduló Kovácsot rúgta fel 18 méterre a kaputól, kiváló helyről lőhet szabadot az Üllés: a sértett azonban a sorfalba lőtte a szabadrúgást.
46'
Rögtön egy üllési lehetőség, egy remek kiugratást kap Kovács, Sajtos azonban kiváló ütemben szereli őt a tizenhatoson belül, szép jelenetsor.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem cserélt.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás az első félidő végén, egy egészen jó 45 percen vagyunk túl, ahol az Üllés állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, mégis a Szőreg vonulhat előnnyel a szünetre.
44'
A meccs első sárgája Bazsóé, miután Cseh ellen bár lefújt egy szabálytalanságot a játékvezető, de nem előnyszabállyal folytatódott a játék, Cseh vezethette volna tovább a labdát, de megállította őt Csányi sípszava, ezt reklamálta az üllési cséká, övé az első figyelmeztetés.
38'
Duplázhatott volna a Szőreg, Gyenes húzta meg a jobb oldalon a labdát, majd középre tartott, ahol az érkező Váczi elé passzolt, de Lippai Péter jól jött ki a kapujából, és zárta a szöget, nem tudta már ellőni mellette a csatár.
35'
GÓÓÓÓL! Bár az Üllés nyomott, a Szőreg szerez gólt! Váczi maradt üresen a jobb oldalon, majd a középen teljesen üresen álló Bartoshoz passzolt, aki még át is vehette a labdát a tizenhatoson belül, megnézte a hosszú sarkot, majd ki is lőtte, Lippai Péter kiszolgáltatott helyzetben volt, vezet a Szőreg.
35'
Ismét Gyuris tűzte kapura a labdát, egy kicsiben megjátszott szabadrúgást követően legurították a tizenhatos előterében érkező Gyurisnak, akinek lövése nem sokkal ment el a bal kapufa mellett.
30'
Mi maradt ki! Cseh kapott labdát egy rosszul elvégzett szőregi bedobást követően a bal oldalon, majd a középen érkező Buknicz mintegy öt méterről nem tudta ellőni Bali mellett, aki hatalmas bravúrral szögletre tolta a labdát. A sarokrúgást követően felszabadít a szőregi védelem, ezek most az Üllés percei.
26'
Ismét Bali véd, Kiss lépett meg a bal oldalon egy remek indítással, majd egy visszacselt követően középre gurított, ahol Gyuris tisztán lőhetett kapura mintegy tíz méterről, de éppen a középen álló Balit találta telibe.
25'
Ismét Váczi és Bartos játszott össze, utóbbi a jobb oldalon indult meg, majd középre tálalt, ahol a védőről lepattanó labdára érkezett a második hullámban Gyenes, lövése azonban "lecsettent".
21'
Váczi lépett meg egy indítással a bal összekötő helyén, majd a tizenhatoson belül, középen érkező Bartos elé tálalt volna, azonban beadása Bartos mögé érkezett, aki már nem tudott ezért visszalépni. Továbbra sem lehet panasz az iramra, bár többnyire mezőnyjáték folyik a pályán, de küzdős, hajtós a meccs eddig.
15'
Ez csattant rendesen, Váczi nem kímélte az üllési csapatkapitányt, Bazsót, aki lent is maradt az ütközés után, kisebb tömegjelenet is kialakult, de végül lecsillapodtak a kedélyek, mindenesetre nem húzza elő a sárgát Csányi játékvezető.
14'
Itt a válasz üllési részről, egy jobb oldali kontra végén Bukniczot bár kísérte társ középen is, de inkább előtte a tizenhatoson belülről, Bali kiütötte a labdát, az ismétlés pedig mellé szállt.
13'
Móra szabadrúgása kerüli el centikkel a jobb felső sarkot, a vendégek játékos-edzője egy remek bal oldali szabadrúgással veszélyeztetett, nem sokon múlott a szőregi vezetés.
10'
Lüktető, jó iramú a meccs, még ha ez helyzetekben nem is mutatkozik meg eddig. A labda inkább a Szőregnél volt eddig, de az üllési kontrák is veszélyt hordoznak magukban.
4'
Egy az ellenfél tizenhatosa előterében megszerzett labdát tűzött volna kapura Gyenes, de végül közbeléptek az üllési védők, javították a korábbi hibát.
1'
Máris itt az első lövés a meccsen, egy bal oldali akciót követően a középen álló Gyuris elé került a labda, aki kapura is tűzte, nem is sokkal tévesztett, a bal kapufa mellett suhant el a labda, Bali rajta volt a lövésen.
1'
Az Üllés kezdte a meccset. A Szőreg tiszta fehérben, míg az Üllés feketében lép pályára.
18:54 - Köszöntjük olvasóinkat a dorozsmai műfüves pálya mellől, egészen kellemes időben kerül sor a mai meccsre. Az ifjúságiak meccsén 7-3-ra nyert a Szőreg, amelynek a délutáni eredmények tükrében nagy szüksége lehet a három pontra - akárcsak az Üllésnek, Polgár Attila tanítványai a dobogós helyekért folytatott küzdelemben fontosnak számító pontokat szerezhetnek ma. A mérkőzés 19 órakor ifj. Csányi Ferenc sípszavára kezdődik!

A találkozó elé

Tavaszi első hazai mérkőzésére készülhet a megyekettő éllovasa, azonban csak "papíron" lesz otthon a Szőreg, mert a pálya felújítás miatt a kiskundorozsmai műfüves pályán fogadja az Üllést Móra Tibor együttese. Annak ellenére, hogy a tavaszi három bajnokin csak négy pontot szerzett a Szőreg, még növelni is tudta az előnyét a téli szünet óta az élen, köszönhetően annak, hogy a riválisok is botlottak a tavasz kezdetén. Az Üllés még nyeretlen a téli szünet óta, két döntetlen (a Tömörkény és a Deszk ellen) mellett a legutóbb otthon szenvedtek vereséget a St. Mihálytól, és ezzel lecsúsztak a tabella hatodik helyére. Mindkét együttesnek fontos lehet a mérkőzés, hiszen a Szőreg egy újabb pontvesztéssel már belátható távolságba kerülne az üldözőknek, az Üllés pedig éppen ezzel a győzelemmel tehetne nagy lépést a dobogóért vívott harcot illetően, hiszen nagyon szoros a mezőny a tabella ezen részében, a hatodik Ülléstől csupán három pontra van a második Székkutas, igazi derbire van tehát kilátás szombat este.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.