Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: hiába küzdött, elvérzett az Üllés a Szőreg ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szoreg-ulles_ mj 12

Bár ki tudott egyenlíteni az Üllés, amely remekül küzdött a Szőreg ellen, de nem tudta gólra váltani helyzeteit, a Szőreg pedig második félidei jobb támadójátékval megnyerte a meccset.

A listavezető Szőreg azért lépett pályára az Üllés ellen, hogy megszilárdítsa vezető helyét a megyekettőben, míg az Üllés egy győzelemmel a negyedik helyre is felléphetett volna a mérkőzést követően.

Az üllésiektől hiányzott a 16 gólos Szél Róbert, akit valószínűleg többször is megemlítettek a mérkőzés során. Változatos, magas iramú játékot hozott az első félidő, amely alatt felváltva forogtak veszélyben a kapuk az első húsz percben, de igazán egyik kapust sem tornáztatták meg a felek, viszont benne volt a játékban a gól. A félidő derekát követően az Üllés kisebb fölénybe került, több nagy helyzetet is kidolgozott Polgár Attila együttese, de Bali mellett nem tudták ellőni az üllési támadók a labdát, jól védett a Szőreg kapusa. Annak ellenére, hogy az Üllésnek volt több lehetősége, a Szőreg szerezte az első gólt: Váczi lépett meg a jobb szélen egy labdával, amit a középen üresen érkező Bartoshoz passzolt, aki meg is nézhette, hogy hova lövi a labdát a tizenhatoson belül, és szépen a bal alsóba lőtt, 1-0. A kapott gól kicsit megfogta az Üllést, és akár kétgólos is lehetett volna a szőregi előny, de Váczi kiszorította helyzetből nem tudta elgurítani Lippai Péter mellett a labdát.

A második játékrészben sem változott nagyot a játék, továbbra is lüktető, jó színvonalú meccset játszottak a felek, majd negyed óra elteltével egyenlített az Üllés egy bombagóllal, Buknicz óriási erővel lőtt a rövid sarokba. Nem sokáig örülhetett azonban az egyenlítésnek az üllési együttes, mert három perccel később ismét a Szőregnél volt az előny, Fehér csúsztatott fejesére nem érhetett oda Lippai a jobb saroknál, 2-1. Ezt követően kockáztatott az Üllés, támadólag lépett fel, és egy-az-egyben hagyták Váczi Bélát, akinek vezetésével rendre kontrázni tudott a Szőreg. Ebben az időszakban nem jutott azonban ziccerig az Üllés, majd a csereként beállt Szivacski bombagólja eldöntötte a pontok sorsát, egy perc múlva Váczi pedig beállította a végeredményt egy újabb szép találattal.

Bár remekül küzdött az Üllés, és az első félidőben meg is voltak a lehetőségei a gólszerzése, ezekkel nem tudott élni, ellenben a Szőreg a második félidőben nagyon jól használta ki helyzeteit, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést, és továbbra is négy ponttal vezeti a megyei másodosztályt. A mérkőzésen kényszerűségből le kellett cserélni a szőregi játékos-edzőt, Móra Tibort, aki egy fejpárbajt követően maradt lent, mentőt is hívtak hozzá, de végül nem esett komoly baja.

Ezzel a Szőreg az első helyről várhatja majd a jövő heti, Újszentiván elleni rangadót, míg az Üllés maradt a hatodik, a következő fordulóban pedig a Balástyát fogadja majd Polgár Attila együttese.

Kiskundorozsma, műfű, 100 néző.
2015. március 28., 19.00
Szőregi RSE
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: ifj. Csányi Ferenc • asszisztens: Tóth Csaba, Simon Norbert Andor.
4
1

Labdarúgó Csongrád megyei II osztály, 19. forduló

Szőregi RSE – Üllési ISE 4 – 1 (1-0)
Kiskundorozsma, műfű, 100 néző. Vezeti: ifj. Csányi Ferenc (Tóth Csaba, Simon Norbert Andor)
Szőreg: Bali – Sajtos (Bujáki, 58′), Csikós, Szarvas (Juhász, 80′), Fehér, Móra (Temesvári, 85′), György, Barna, Bartos (Szivacski, 60′), Gyenes, Váczi. Játékos-edző: Móra Tibor.
Üllés: Lippai P. – Kormos A., Gyuris, Zámbó, Kiss (Vass, 80′), Buknicz, Kovács, Bazsó, Kormos K., Bodré, Cseh. Játákos-edző: Polgár Attila.
Gól: Bartos (35′), Fehér (62′), Szivacski (86′), Váczi (87′) ill. Buknicz (59′)
Sárga lap: György (48′) ill. Bazsó (44′), Buknicz (55′), Kormos K. (86′)

Móra Tibor: “Az első félidő nagyon küzdelmes volt, a második játékrészben ki tudtuk használni az erőfölényünket, több gólban is megmutatkozott. Erőben nagyon jó a csapatunk, végig tudtuk nyomni a sokpasszos, támadófutballunkat a műfüves pályán.”

Polgár Attila: “Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, ha ott berúgunk három helyzetet, másképp alakul minden. Sajnos a Szőregnek összejött minden, de megyünk tovább, semmi gond.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90′
Vége, Csányi nem hosszabbít, lefújja a meccset: a kapu előtt jóval határozottabb volt a Szőreg ma, és a második félidőben ellenfele fölé is nőtt, és ezzel megnyerte a meccset a jól küzdő Üllés ellen.
88′
GÓÓÓÓÓL! Ezzel pedig bizonyosan eldőlt, egy bal oldali beadást Váczi remek mozdulattal, ballal zúdítja a jobb alsóba az ötösről, 4-1.
87′
GÓÓÓÓÓL! Szivacski egy óriási gólt ragaszt az üllési kapuba, egy a léc alá bombázott a csereként beállt játékos a balösszekötő helyéről, ezzel valószínűleg el is dőlt a meccs, 3-1.
86′
Kormos Krisztián kap sárgát egy elkésett ütemű belépő után.
85′
Egy fejpárbajt követően Móra Tibor marad lent, aki nem is tudja folytatni a játékot, kényszerűségből kell cserélnie a Szőregnek, Temesvári érkezik Móra helyére.
80′
Mindkét csapat cserélt, az Üllésnél Kisst váltja Vass, a Szőregben pedig Juhász érkezik Szarvas helyére.
77′
Gyenes nyargalhatott egészen az üllési kapuig, miután a vendégek szöglete után kontrázhatott a Szőreg, de végül az utolsó pillanatban megállította őt Kormos.
70′
A szőregi gól óta többet kockáztat az Üllés, azonban a Szőreg főleg a Váczira fellőtt labdákkal próbál meg veszélyes kontrákat vezetni.
62′
GÓÓÓÓL! Ismét vezet a Szőreg, egy jobb oldali szabadrúgást Fehér tudott megcsúsztatni középen, fejesére pedig nem érhetett oda Lippai, visszaveszi a vezetést a Szőreg, 2-1.
60′
Ismét cserél a Szőreg, a gólszerző Bartos jön le, akit Szivacski vált.
59′
GÓÓÓÓL! De még mekkora gól! Egy kicsiben elvégzett kényszerítő után Buknicz lőhetett a tizenhatos sarkától valamivel bentebbről, és egy hatalmas bombát ragasztott ballal a rövidbe, ezt Bali nem védhette, egyenlít az Üllés, 1-1.
58′
Cserél a Szőreg, Sajtos helyére Bujáki érkezik.
55′
Buknicz kap lapot az Üllésből reklamálásért, bár a játék a pálya más részén zajlott, Csányi játékvezető sárgával büntette Bukniczot.
48′
Györgyé az első szőregi sárga, miután a meginduló Kovácsot rúgta fel 18 méterre a kaputól, kiváló helyről lőhet szabadot az Üllés: a sértett azonban a sorfalba lőtte a szabadrúgást.
46′
Rögtön egy üllési lehetőség, egy remek kiugratást kap Kovács, Sajtos azonban kiváló ütemben szereli őt a tizenhatoson belül, szép jelenetsor.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem cserélt.

SZÜNET

45′
Nincs hosszabbítás az első félidő végén, egy egészen jó 45 percen vagyunk túl, ahol az Üllés állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, mégis a Szőreg vonulhat előnnyel a szünetre.
44′
A meccs első sárgája Bazsóé, miután Cseh ellen bár lefújt egy szabálytalanságot a játékvezető, de nem előnyszabállyal folytatódott a játék, Cseh vezethette volna tovább a labdát, de megállította őt Csányi sípszava, ezt reklamálta az üllési cséká, övé az első figyelmeztetés.
38′
Duplázhatott volna a Szőreg, Gyenes húzta meg a jobb oldalon a labdát, majd középre tartott, ahol az érkező Váczi elé passzolt, de Lippai Péter jól jött ki a kapujából, és zárta a szöget, nem tudta már ellőni mellette a csatár.
35′
GÓÓÓÓL! Bár az Üllés nyomott, a Szőreg szerez gólt! Váczi maradt üresen a jobb oldalon, majd a középen teljesen üresen álló Bartoshoz passzolt, aki még át is vehette a labdát a tizenhatoson belül, megnézte a hosszú sarkot, majd ki is lőtte, Lippai Péter kiszolgáltatott helyzetben volt, vezet a Szőreg.
35′
Ismét Gyuris tűzte kapura a labdát, egy kicsiben megjátszott szabadrúgást követően legurították a tizenhatos előterében érkező Gyurisnak, akinek lövése nem sokkal ment el a bal kapufa mellett.
30′
Mi maradt ki! Cseh kapott labdát egy rosszul elvégzett szőregi bedobást követően a bal oldalon, majd a középen érkező Buknicz mintegy öt méterről nem tudta ellőni Bali mellett, aki hatalmas bravúrral szögletre tolta a labdát. A sarokrúgást követően felszabadít a szőregi védelem, ezek most az Üllés percei.
26′
Ismét Bali véd, Kiss lépett meg a bal oldalon egy remek indítással, majd egy visszacselt követően középre gurított, ahol Gyuris tisztán lőhetett kapura mintegy tíz méterről, de éppen a középen álló Balit találta telibe.
25′
Ismét Váczi és Bartos játszott össze, utóbbi a jobb oldalon indult meg, majd középre tálalt, ahol a védőről lepattanó labdára érkezett a második hullámban Gyenes, lövése azonban “lecsettent”.
21′
Váczi lépett meg egy indítással a bal összekötő helyén, majd a tizenhatoson belül, középen érkező Bartos elé tálalt volna, azonban beadása Bartos mögé érkezett, aki már nem tudott ezért visszalépni. Továbbra sem lehet panasz az iramra, bár többnyire mezőnyjáték folyik a pályán, de küzdős, hajtós a meccs eddig.
15′
Ez csattant rendesen, Váczi nem kímélte az üllési csapatkapitányt, Bazsót, aki lent is maradt az ütközés után, kisebb tömegjelenet is kialakult, de végül lecsillapodtak a kedélyek, mindenesetre nem húzza elő a sárgát Csányi játékvezető.
14′
Itt a válasz üllési részről, egy jobb oldali kontra végén Bukniczot bár kísérte társ középen is, de inkább előtte a tizenhatoson belülről, Bali kiütötte a labdát, az ismétlés pedig mellé szállt.
13′
Móra szabadrúgása kerüli el centikkel a jobb felső sarkot, a vendégek játékos-edzője egy remek bal oldali szabadrúgással veszélyeztetett, nem sokon múlott a szőregi vezetés.
10′
Lüktető, jó iramú a meccs, még ha ez helyzetekben nem is mutatkozik meg eddig. A labda inkább a Szőregnél volt eddig, de az üllési kontrák is veszélyt hordoznak magukban.
4′
Egy az ellenfél tizenhatosa előterében megszerzett labdát tűzött volna kapura Gyenes, de végül közbeléptek az üllési védők, javították a korábbi hibát.
1′
Máris itt az első lövés a meccsen, egy bal oldali akciót követően a középen álló Gyuris elé került a labda, aki kapura is tűzte, nem is sokkal tévesztett, a bal kapufa mellett suhant el a labda, Bali rajta volt a lövésen.
1′
Az Üllés kezdte a meccset. A Szőreg tiszta fehérben, míg az Üllés feketében lép pályára.

18:54 – Köszöntjük olvasóinkat a dorozsmai műfüves pálya mellől, egészen kellemes időben kerül sor a mai meccsre. Az ifjúságiak meccsén 7-3-ra nyert a Szőreg, amelynek a délutáni eredmények tükrében nagy szüksége lehet a három pontra – akárcsak az Üllésnek, Polgár Attila tanítványai a dobogós helyekért folytatott küzdelemben fontosnak számító pontokat szerezhetnek ma.

A mérkőzés 19 órakor ifj. Csányi Ferenc sípszavára kezdődik!

A találkozó elé

Tavaszi első hazai mérkőzésére készülhet a megyekettő éllovasa, azonban csak “papíron” lesz otthon a Szőreg, mert a pálya felújítás miatt a kiskundorozsmai műfüves pályán fogadja az Üllést Móra Tibor együttese. Annak ellenére, hogy a tavaszi három bajnokin csak négy pontot szerzett a Szőreg, még növelni is tudta az előnyét a téli szünet óta az élen, köszönhetően annak, hogy a riválisok is botlottak a tavasz kezdetén. Az Üllés még nyeretlen a téli szünet óta, két döntetlen (a Tömörkény és a Deszk ellen) mellett a legutóbb otthon szenvedtek vereséget a St. Mihálytól, és ezzel lecsúsztak a tabella hatodik helyére. Mindkét együttesnek fontos lehet a mérkőzés, hiszen a Szőreg egy újabb pontvesztéssel már belátható távolságba kerülne az üldözőknek, az Üllés pedig éppen ezzel a győzelemmel tehetne nagy lépést a dobogóért vívott harcot illetően, hiszen nagyon szoros a mezőny a tabella ezen részében, a hatodik Ülléstől csupán három pontra van a második Székkutas, igazi derbire van tehát kilátás szombat este.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A csapatkapitány a nyolcadik szegedi szezonjára készül.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megszűnik a látogatási időkorlát a vásárhelyi strandon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

De továbbra is csak a kültéri medencék üzemelnek.

Tovább olvasom

Sport

FK-siker a járvány utáni első szegedi futballmérkőzésen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A találkozó apropóját a Molnár „Zsozsi” lelátó újraavatása szolgáltatta.

Tovább olvasom

Aktuál