Labdarúgás: megyén innen és túl zörgették a hálót Faragóék a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_gyula_mj-035

Igazán kijött a lépés múlt szombaton a Faragó testvéreknek: Bence két találattal járult hozzá a SZEOL 2-1-es kozármislenyi sikeréhez, míg a támadó öccse, a HFC-t erősítő Béni az FK 1899 Szeged kapuját vette be a megye I. osztály csúcsrangadóján.

Az idősebb fivér ezzel egy igen ínséges időszakot zárt le, hiszen az NB III 2011/12-es idényének Alföld csoportbeli, illetve a megyei élvonal tavalyi gólkirálya idén az első 18 fordulóban mindössze egyetlen alkalommal tudott eredményes lenni. Legutóbb azonban már megtalálta a formáját, és a 21., majd a 28. minutumban is mattolni tudta a kozármislenyi kapust, győzelemhez segítve ezzel idegenben csapatát. „Először 6-7 méterről fejeltem, azt sem tudom igazából, ért-e hálót, csak azt láttam, hogy Sólyom Csaba már belül ért hozzá egy fél méterrel. Az első gól aztán annyi pozitív energiát szabadított fel bennem, hogy az már magával hozta a másodikat is, hiszen így már el mertem vállalni a lövést 25-ről. Pont jól pattant fel előttem a labda, nem is mérlegeltem sokat, a kétméteres kapus pedig hiába nyújtózott, nem ért oda. Mondhatom, hogy életem egyik legszebb gólja volt” – emlékezett vissza a körülményekre a csatár. „Már tavaly ősszel is mondogattam, hogy csak egy apró gól kell, ami megtöri a jeget. Az első gólom Kozármislenyben segített túllendülni a frusztráltságon, valamelyest a magabiztosságom is rendbejött tőle. Összességében jól éreztem magam a pályán” – tette hozzá.

A mérkőzés kapcsán kiemelte a SZEOL stabil védekezését, amelynek révén a gárda az eddig eltelt négy tavaszi fordulóban már nyolc pontot gyűjtött és még veretlen 2015-ben. „Nagyon jól lezártuk a széleket, a hazaiak lényegében nem tudtak támadást felépíteni az első félidőben, miközben a mislenyi védők láthatóan tartottak kicsit tőlünk az őszi vereség okán. A két gólom után még volt egy harmadik lehetőségem is, de sajnos eltörtem kicsit a labdát Ondrejó Tomi beadásánál, így az pont Sólyom Csaba ölében kötött ki. Ha azt akkor sikerült volna jobban eltalálnom, nagyjából el is dőlt volna a meccs. Szünet után fújtak ellenünk egy igen véleményes tizenegyest. Utána már jött előre a Kozármisleny, 15-20 percig eléggé nyomtak az egyenlítésért, de egységesek tudtunk maradni. A hajrában Dlusztus Bandiék hibátlanul semlegesítették hátul a beérkező felíveléseket. Mindemellett úgy érzem, talán jobban is akartuk a győzelmet” – mutatott rá a szegedi támadó. Kitért rá, bár a SZEOL jelenleg a középmezőnyhöz tartozik, az erőviszonyok ismeretében előrébb várja övéit a végelszámolásnál.

„Ebben a mezőnyben még a Vácot sem mondanám igazán kiemelkedőnek, a legnehezebb ellenfél az én szememben például a Videoton II. volt. A Kozármisleny is egy nagyon jó brigád, ez a három csapat profi a csoportban. Van tehát némi előnyük ilyen szempontból, de én az őszi rajt előtt, és most, túl a félszezonon is azt mondom, hogy reálisan nézve az első ötben a helyünk. Tavaly több hibát is ejtettünk, kikaptunk például a Dabas, vagy a Gyula ellen otthon, olyan meccseken, amelyek igazából tipikus 0-0-ás összecsapások voltak. Remélem, hogy ez most tavasszal megfordul, hiszen az ESMTK ellen végre mi nyertünk egy utolsó percekben lőtt góllal. Alig öt pontra vagyunk a második helytől, de közben azért hátrafelé is figyelnünk kell” – fogalmazott Faragó Bence.

Faragó-gól a hétvége megyei rangadóján is

szeol_felkeszules24_gs

Faragó Béni (balról a második) a téli felkészülést még a SZEOL csapatánál kezdte el

Nem csak neki jött ugyanakkor a lépés a szombati nap folyamán, hiszen az öccse, Béni is góllal zárta a napot, a Hódmezővásárhely harmadik találatát jegyezte a diszkoszvetősök elleni derbin a megyei I. osztályban. „Mikor jöttünk hazaféle, nézegettem a híreket, akkor láttam, hogy gólt rúgott. Forró Atti (az FK 1899 Szeged korábbi játékosa – a szerk.) mondta is viccesen, hogy jó barátság ide vagy oda, most ki fogja nyírni ezért. Remélem, hogy szépen-lassan felépíti magát Vásárhelyen a testvérem, és még többet hozzá tud majd tenni a megye labdarúgásához” – árulta el az idősebbik Faragó testvér.

Hozzá hasonlóan fivérének ugyancsak jól jött a gól, az első, amit vásárhelyi színekben nagypályán jegyzett. Faragó Béni a SZEOL kölcsönjátékosaként az elmúlt őszt a Kecskeméti LC megyeegyes alakulatnál töltötte, 13 fellépésen 4-szer talált az ellenfelek kapujába. A téli felkészülést már a szegedieknél kezdte, végül azonban a több játéklehetőség reményében tavaszra a HFC-hez igazolt, ismét kölcsönbe. Az eddig eltelt négy forduló alatt két fellépésen összesen 31 percre szállt be Bódi Attila alakulatába, bár a teljes igazsághoz tartozik, hogy az edzésmunkában egy bölcsességfog műtét is hátráltatta. „Nem tartottam volna előremutató dolognak, ha Kecskeméten maradok. Igaz, egyelőre itt még nem kaptam túl sok lehetőséget, de azon vagyok, hogy a jövőben ez másképp legyen, és tudjak fejlődni. Maga a bajnokság véleményem szerint sokkal erősebb, mint a Bács-Kiskun megyei I. osztály. Ott talán három igazán nívós csapat akad, Csongrád megyében viszont sokkal több a jó gárda” – fogalmazott az elsősorban a középpálya tengelyében elemében lévő játékos. Hozzátette, új állomáshelyén kiváló a csapategység, a társak igen befogadóan viselkedtek vele érkezését követően.

fk_hfc07_gsMúlt szombaton a Felső Tisza parti stadionban számos néző és két alaposan felkészült szurkolótábor előtt lejátszott találkozó 80. percében lépett pályára szélsőként, 1-1-es állásnál. Nem sokkal később Zdravko Maravic büntetőből vezetéshez juttatta a vendégeket, majd a 89. minutumban érkezett el Faragó Béni pillanata. Az elcsúszó FK-védekezést kihasználva kapcsolódott be a támadásba a jobb oldalon. Végül a Nagy Andrástól kapott passzt egy átvétel után tiszta helyzetben ballal laposan zúdította 16 méterről a bal alsó sarokba, Vasas Gábor nem védhette a pontos lövést. „Természetesen egy ilyen meccsen mindenki játszani szeretne. Már a 10. percben felgyúltak a görögtüzek, szinte borsódzott a hátunk, szerettünk volna mindannyian minél hamarabb beállni. Játszottam a Kecskemét első csapatával a Ligakupában, de még az ottani hangulat sem ért a közelébe sem a mostaninak. Ebből a szempontból egészen kiemelkedő volt az FK elleni meccs, de mindez a pályán is megmutatkozott. Mindenki odatette magát tisztességgel, parázs kis mérkőzés volt” – mondta a vásárhelyiek téli szerzeménye.

Előző sztori

Véglegesítés előtt a taxisrendelet

Következő sztori

A csempészett dohány az új csempészett cigaretta