Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: két vitatható kiállítást is hozott a tavasz a Szeged-Grosicsnak + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged2011_soroksar_kiallitas08_gs

Két forduló telt el az NB II tavaszi fordulójából, amelyen az újonc Szeged 2011-Grosics Akadémia mindkét mérkőzésen idő előtt elvesztette egy-egy játékosát, a Siófok ellen Szabó Pétert, míg legutóbb a soroksáriakkal szemben Berde Istvánnak kellett elhagynia egy vitatható bírói döntést követően a pályát a mérkőzés befejezése előtt.

„Nem megyünk el szó nélkül a saját teljesítményünk mellett, mert elsődlegesen ez a probléma. Abban is hibáztunk, ahogyan a tizenegyest eredményező szituációba került a játékosunk, tehát mi nem keresünk más okokat, de az is tény, hogy ez most már aránylag a sokadik alkalom volt, amikor számunkra téves játékvezetői ítélet született, és abból mi nagyon rosszul jöttünk ki” – nyilatkozta portálunknak a Soroksár elleni mérkőzés előtt Nyilas Elek, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője utalva a Siófok elleni mérkőzésen történtekre, amikor is a csereként beállt Szabó Pétert nyolc percnyi játék után kiállította a játékvezető, mondván: a középpályás buktatta Gárdost, amiért a büntető mellett piros lappal is büntette a Szeged-Grosicsot.

„Ez volt pályafutásom első piros lapja” – kezdte Szabó Péter, aki az MLSZ adatbankja szerint éppen a kétszázadik nyilvántartott mérkőzésén gyűjtötte be első kiállítását. „Kapott egy nagyon jó labdát Gárdos, aki egyébként csapattársam volt, mikor a Fradiban játszottunk, ismerem a képességeit. Azt kell, hogy mondjam, sajnos nagyon jól vette át a labdát, betolta elém, de sikerült utolérnem, és úgy emlékszem, hogy színtisztán a labdát rúgtam el. Sőt, még amikor mentem lefele, az asszisztens bejött az alapvonalra, megkérdeztem tőle, hogy látta-e a szituációt. Azt válaszolta, hogy igen, látta, a labdát rúgtam el, de eltaláltam az ellenfelemet is. Kérdeztem tőle, miért nem segít a kollégájának, hogy szöglet következik, nem büntető, erre csak annyit mondott, hogy már mindegy. Úgy emlékszem, hogy a labdát rúgtam el, visszanéztük a felvételt is, mindenki eldöntheti magában, hogy mi történt, de szerintem az nem volt tizenegyes. Ez van, benne van a hiba a játékvezetésben is, csak ismerje el, mert ha utána elmondja nekem, hogy igen Péter, hibáztam, akkor az ember lelkének is jobban esik. Annyit mondtak a többiek, túl kellett már esnem életem első kiállításán, hát, ez megtörtént” – emlékezett vissza a Szeged-Grosics játékosa, aki az egyből piros lapos kiállításoknál gyakori minimum két meccsel ellentétben egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így csak a Soroksár elleni találkozót kellett kihagynia, a hétvégén, a Cegléd ellen már bevethető lesz.

A Soroksár elleni meccsen is egy csereként beállt labdarúgót állítottak ki Nyilas Elek együtteséből: Berde Istvánnak 17 perc jutott a pályán, miután egy perccel a rendes játékidő letelte előtt egy beívelés után úgy ítélte meg Farkas játékvezető, hogy szándékosan kézzel ért labdába, ezért pedig kiállította a Szeged-Grosics téli szerzeményét. Berde István sem volt egy igazi lapgyűjtő, korábban egyszer állították ki még 2009 áprilisában, az Integrál-DAC ellen a 91. percben kapott piros lapot. A bíró nagyon határozottan ítélt az esetet követően, úgy tűnik, asszisztensi segítség nélkül, tekintse meg az esetről készült galériánkat, és döntsön: szándékos volt-e, vagy sem.

“Ha beütöttem volna a kapuba, és gól, akkor megérteném, de én be akartam fejelni a labdát. Nem tisztán emlékszem, valószínű hozzáért a kezemhez, én fejelni akartam, elég szerencsétlen mozdulat volt. Érzésem szerint az első sárga lapom is könnyelmű volt, én az esetből is csak annyit észleltem, miközben próbáltam befejelni a labdát, hogy elestem, és már jött is oda hozzám a játékvezető, hogy felmutassa a második sárgát. Szégyelltem magam a többiekkel szemben, mert bár butaságnak nem mondanám ezt a mozdulatot, de szándékos sem volt. Sajnálom, mert nem tudtam hozzátenni a csapat játékához, de szerencsére nem hagytam sokáig a csapatot hátrányba, hiszen a meccs végén történt az eset. Nem szeretném kritizálni a játékvezetőt, de ez egy picit erős volt érzésem szerint” – nyilatkozta portálunknak a hétvégi esettel kapcsolatban Berde István.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia ezzel hétvégére ismét egy játékosát elvesztette, Nyilas Elek vezetőedzőnek továbbra is több játékosát is nélkülöznie kell majd a hétvégi, Cegléd elleni idegenbeli mérkőzésen.

Hírzóna

Birkózás: Kiss Balázs és Lőrincz Viktor győzött, Krasznai kiesett

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Lőrincz Viktor (87 kg) és Kiss Balázs (97 kg) győzelemmel kezdett vasárnap, a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság második versenynapján, Krasznai Máté (67 kg) ugyanakkor kikapott a selejtezőben és kiesett.

Tovább olvasom

Sport

Kajak-kenu előolimpia: két arany és egy bronz a vasárnapi zárónapon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Így lett három arany- és kettő bronzérem az olimpiai tesztverseny mérlege.

Tovább olvasom

Sport

Döntetlen a megyei rangadón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Szegedi VSE 1-1-re végzett a Makóval.

Tovább olvasom

Aktuál