Közélet

Kijátszotta egy újságíró a frankfurti repülőtér biztonsági rendszerét

Kijátszotta egy újságíró a frankfurti repülőtér biztonsági rendszerét

2015. március 8., vasárnap
Kijátszotta egy újságíró a frankfurti repülőtér biztonsági rendszerét

Tíz perc alatt be lehet jutni ellenőrzés nélkül az utcáról a frankfurti nemzetközi repülőtér úgynevezett előterébe, a repülőgépek kiszolgálására kijelölt területre - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap, amelynek egy munkatársa kijátszotta a legnagyobb német repülőtér biztonsági rendszerét.

Az újságíró csupán egy sárga láthatósági mellényt vett fel "civil" ruhájára, és így anélkül jutott át három kapun a frankfurti reptér üzemi területén, hogy bárki is kételkedett volna abban, hogy jogosult a belépésre. A FAS munkatársa egyszerűen besétált az előtérbe, az utasok ki- és beszállítására, poggyász, posta vagy áru ki- és be-rakására, a repülőgépek karbantartására és parkolására kijelölt területre - írta a lap, kiemelve, hogy munkatársuknál volt egy nagy táska, amelyben "bármi lehetett volna". Hozzátették, hogy a helyszíni tapasztalatok szerint a frankfurti repülőtér "nyitott kapu a terroristák előtt". A repülőteret üzemeltető társaság, a Fraport egy szóvivője a beszámolóra reagálva közölte, hogy a cikk "téves riasztás", mert az újságíró egy pillanatig sem tartózkodott biztonsági szempontból fontos, kiemelt területen. A FAS viszont azt írta, hogy a riporter akár robbanószerkezetet is elhelyezhetett volna parkoló repülőgépeknél. A lap egy videofelvételt is közölt az esetről a faz.net hírportálon. A frankfurti repülőtér biztonsági rendszerét tavaly az Európai Bizottság ellenőrei játszották ki, nekik fegyvert és más tiltott, veszélyes tárgyakat sikerült átcsempészniük az utasellenőrző rendszeren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.