Közélet

Jobbik: a termelést támogató adórendszerre van szükség

Jobbik: a termelést támogató adórendszerre van szükség

2015. március 21., szombat
Jobbik: a termelést támogató adórendszerre van szükség

A Jobbik a termelést támogató személyi jövedelemadó-rendszer bevezetését szorgalmazza - közölte Volner János frakcióvezető-helyettes szombaton Budapesten.

Kifejtette, hogy adókedvezményeket adnának az iparban, a mezőgazdaságban, a turizmusban és a vendéglátásban, amellyel a gazdaság megerősítését céloznák. Kérdésre elmondta: a mértékeket szakmai konzultációkat követően határoznák meg. Az ellenzéki politikus a feketegazdaság melegágyának nevezte a 27 százalékos áfakulcsot, jelezve: számításai szerint évente 900-1200 milliárd forintnyi áfát nem fizetnek be a költségvetésbe. Szerinte e hiányzó összeget is a lakosságon akarják behajtani. A politikus arra is kitért, hogy pártja továbbra is az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra csökkentését javasolja. Szerinte ez elősegítené, hogy elég gyermek szülessen Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.