Közélet

Három emelet magasban áldották meg a makói iskola címerét + FOTÓK

Három emelet magasban áldották meg a makói iskola címerét + FOTÓK

2015. március 16., hétfő
Három emelet magasban áldották meg a makói iskola címerét + FOTÓK
cimeraldas_mako_02

65 év után visszakerült a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola homlokzatára az egykori címer. Az avató ünnepséget hétfőn délelőtt tartották. Az áldáshoz darus kocsival emelték a magasba a plébánost.

1929-ben Magyar Királyi Csendőrlaktanyának készült az épület, amely jelenleg az iskolának ad otthont. A homlokzati középcímert 1950-ben eltávolították. 65 év múlva, az iskola kérésére, a helyi önkormányzat támogatásával

Köböm Gábor

címerkészítő mester újrafestette a címert, amelyen a magyar koronát és zászlót formázó címert két angyal őriz. Az újraavató ünnepségen háromemeletnyi magasba emelték darus kocsival a címer megáldásához

Pálfai Zoltán

római katolikus plébánost és

Horváth Zoltán

iskolaigazgatót, aki lehúzta a takaró leplet a címerről. Az ünnepségen részt vett

Farkas Éva Erzsébet

polgármester asszony és

Czirbus Gábor

alpolgármester is. Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében elmondta, meghatódottan áll a tömeg előtt, amelynek tagjai között egykori kollégáit köszöntheti. Elmondta, a magyar zászló és címer napján üzenetértékű az, hogy egy rossz történelmi döntés után most újra a helyére kerülhet a címer. Ez a kezdeményezés összecseng az új városvezetés terveivel: visszaadni, felmutatni azokat az értékeket, amelyeket nem lehetett mindeddig. Az új korszak Makó életében az ehhez hasonló tettekkel, együttműködéssel és kezdeményező bátorsággal kezdődhet. A Makói Magán Zeneiskola és a Forgatós néptáncegyüttes adott műsort, a címer készítője tárogatón muzsikált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.