Egyház

Harmadszor rendezték meg a Kárpát-medencei református szőlészek, borászok fórumát

Harmadszor rendezték meg a Kárpát-medencei református szőlészek, borászok fórumát

2015. március 8., vasárnap
Harmadszor rendezték meg a Kárpát-medencei református szőlészek, borászok fórumát

Harmadik alkalommal szervezte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát, a BORUM-ot, ezúttal először a határon túl, a partiumi Bihardiószegen - tájékoztatott az MTI.

Az Egyháztáji programhoz kapcsolódó kezdeményezés 2014-ben indult útjára, amikor két találkozót is tartottak a Kárpát-medencei borászok és szőlészek. A nagysikerű sárospataki rendezvényt a móri találkozó követte, majd 2015 első BORUM-helyszíne Bihardiószeg lett - mondta el az MTI-nek

Kocsis Attila

, a Magyar Református Szeretetszolgálat programigazgatója. Az Egyháztáji vásárokkal a református szeretetszolgálat lehetőséget akar adni arra, hogy jó minőségű, magyar mezőgazdasági termékekhez jussanak az emberek a református egyházhoz közel álló kistermelőktől. A fórumot pedig azért szervezik, hogy a Kárpát-medencei szőlészek és borászok megismerjék egymást, tapasztalatot cseréljenek, illetve a szeretetszolgálat szakmai előadásokkal segítse munkájukat - mondta a programigazgató. A szombaton és vasárnap megtartott bihardiószegi fórumhoz kapcsolódóan borversenyt is rendeztek, amelyen 28 felvidéki, délvidéki, partiumi, erdélyi és magyarországi bortermelő 50 borát vizsgálta szakmai zsűri - közölte a verseny után a zsűri egyik tagja az MTI-vel.

Kerekes Sándor

elmondta: a Magyar Református Szeretetszolgálat ajánlásával 2015 fehér bora

Kun Barna

bihardiószegi termelő 2014-es cserszegi fűszerese, vörös bora

Ur Zsigmond

(Hegyközszentimre) 2010-es merlot-ja lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.