Egyház

Az orosz ortodox egyház vezetőjével találkozott Semjén Zsolt

Az orosz ortodox egyház vezetőjével találkozott Semjén Zsolt

2015. március 12., csütörtök
Az orosz ortodox egyház vezetőjével találkozott Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Moszkvában megbeszélést folytatott Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkájával.

A szerdai találkozóról szóló, az orosz ortodox egyház kommunikációs szolgálata által az egyház honlapján közzétett közlemény szerint

Kirill

pátriárka nagyon fontosnak nevezte, hogy Magyarország kiáll a keresztény értékek mellett. "Az orosz ortodox egyház kitart amellett, hogy az európai kultúrában feltétlenül meg kell őrizni a keresztény dimenziót, ezért nagy rokonszenvvel és tisztelettel fogadjuk Magyarország álláspontját" - hangsúlyozta az orosz ortodox egyház vezetője. A közlemény szerint

Semjén Zsolt

örömét fejezte ki, hogy lehetősége van találkozni és tárgyalni az orosz ortodox egyház első emberével, és átadta neki

Orbán Viktor

miniszterelnök és

Erdő Péter

bíboros, esztergom-budapesti érsek üdvözletét. "Igaz, hogy mi keresztények harcolunk. Az alaptörvényünk miatt sokan támadtak bennünket, többek között amiatt, hogy az Isten szóval kezdődik, amiatt a rendelkezés miatt, hogy a házasság férfi és nő szövetsége, és kitartunk amellett is, hogy az emberi élet a fogantatáskor kezdődik, és ettől az időtől védelmet és méltóságot érdemel" - idézte Semjén Zsoltot a közlemény. A miniszterelnök-helyettes köszönetet mondott Kirill pátriárkának Magyarország ezen álláspontjának és Európa hagyományos értékei megvédése érdekében tett erőfeszítéseinek a támogatásáért - olvasható a közleményben. "Büszkék vagyunk rá, hogy tavaly a magyar állam és az orosz ortodox egyház megállapodást kötött egymással, és az egyháznak ugyanolyan történelmi jogállása van, mint a magyarországi katolikus egyháznak" - idézte a miniszterelnök-helyettest a közlemény, amely szerint a felek aktuális kérdéseket is megvitattak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.