Közélet

A rendőrség oszlatta fel a Bertalan hídon kezdett forgalomlassító demonstrációt

A rendőrség oszlatta fel a Bertalan hídon kezdett forgalomlassító demonstrációt

2015. március 3., kedd
A rendőrség oszlatta fel a Bertalan hídon kezdett forgalomlassító demonstrációt
kekfeny_rendorseg_szirena

Az alkotmányos alapjogok helyreállításáért, az egyetemi autonómiáért és a demokratikus értékekért tartott forgalomlassító demonstrációt egy tucat civil aktivista a Bertalan híd szegedi hídfőjénél. A rendőrség feloszlatta a megmozdulást és szabálysértési eljárást indított.

"Ez így nem mehet tovább" feliratú autókkal zárta le a Bertalan híd egyik oldalának sávját néhány civil aktivista kedd délután négy órakor, akik a kormány intézkedései ellen kívánták ezzel a forgalomlassító demonstrációval kifejteni nemtetszésüket.

Dovalovszki András

civil aktivista portálunknak úgy nyilatkozott: rengeteg olyan okot fel tudnának sorolni, amely a kormány azonnali távozását kellene, hogy jelentse. "Hogyha csak a szegedi vonatkozású dolgokat emelnénk ki, elég csak a Ságvári gimnázium önkényes átnevezését, a március elsejétől megszűnő segélyezési rendszert, az egyetem autonómiájának folyamatos felszámolását kiemelni" - hangsúlyozta az aktivista, aki nagyjából tíz másik társával együtt ezzel az akcióval hívta fel a helyiek figyelmét a cselekvésre. Ugyan a szervezők szerint a megmozdulást nem sokkal korábban bejelentették, a rendőrség fél öt után nagy erőkkel vonult a helyszínre, majd feloszlatta a demonstrációt. A rendőrség közleménye szerint nem tudott a forgalomlassításról.

A rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez

Szegeden, a Bertalan híd szegedi oldalán 2015. március 3-án 16 óra 30 perckor 4 gépjármű állt meg a forgalmat akadályozva. A Szegedi Rendőrkapitányság a járművezetőkkel és a szervezővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményezett - írta közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.