Vízilabda: pozitív érzésekkel tért vissza a válogatottól Manhercz Krisztián

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag_magyar_montenegro_mj-019

A kisebb méretű pályán megrendezett Volvo Kupán három góllal segítette a tornagyőztes magyar válogatottat a Tiszavirág Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián, akit tapasztalatairól kérdeztünk.

A Benedek Tibor által irányított magyar férfi vízilabda válogatott mindhárom mérkőzését megnyerve lett tornagyőztes a kilencedik alkalommal megrendezett Volvo Kupán. A Tiszavirág Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián mindhárom mérkőzésen, így az amerikaiak, a horvátok és a kanadaiak elleni találkozón is lehetőséget kapott, a kiütéses, 21-11-s USA elleni sikerből kettő, míg a Kanada felett aratott győzelemből egy góllal vette ki a részét a játékos.

„Minden ilyen meghívó egyfajta visszaigazolás a számomra, hogy a munka kifizetődik, tehát érdemes dolgozni, érdemes edzeni. Nagyon örültem, hogy egy ilyen rangos tornán vehetek részt a csapattal, hiszen az olimpiai bajnok Horvátországgal, az USA-val és Kanadával játszottunk. Be is vallom, kicsit ideges voltam egy kicsit, hiszen ez volt az első komolyabb tornám a válogatottal, és teljesítenem kell, de ez már az első meccs előtt elmúlt, és csak a meccsre tudtam koncentrálni. Összességében szerintem jól ment a játék, persze voltak hibák, amiket ki kell küszöbölnöm, de úgy gondolom, pozitívan jöttem ki a tornából” – tekintett vissza a vasárnap zárult Volvo Kupára Manhercz Krisztián.

A tornán már a világliga szabályainak megfelelően rövidebb, 20×25-ös pályán játszottak a csapatok, amivel kapcsolatban Manhercz Krisztián portálunknak úgy fogalmazott, hogy a rövidebb pálya abszolút előnyös a vízilabda szempontjából, mert ezzel eltűnik az az öt méteres sáv, ami a pálya közepén van, így kevesebb lesz holtidő a játékban, és több támadást vezethetnek a csapatok. „Ez szerintem abszolút jó ötlet, támogatom. Az már más kérdés, hogy amit még be akarnak vezetni, ahogy az U20-as világbajnokságon is játszanak majd, hogy 5+1 emberrel, kisebb labdával játszanak, ezek már szerintem nem biztos, hogy a vízilabda érdekét fogják szolgálni, mert az már egy másik sportnak mondható. A kispályával viszont abszolút egyet értek, mert sokkal pörgősebb lesz tőle a játék” – mondta el véleményét a sportág újításairól a fiatal szegedi pólós.

A Tiszavirág Szeged Diapolo remekül kezdte az új évet, a 2015-ben lejátszott hat találkozója közül csak a Szolnok ellenit vesztette el, a többi öt mérkőzést viszont egyaránt megnyerte, fontos sikereket aratva ezzel a csapat céljainak elérése érdekében. Manhercz Krisztián legutóbb, a Kaposvár elleni siker alkalmával is villogott, a háromszoros olimpiai bajnok kapusnak, Szécsi Zoltánnak két káprázatos gólt is lőtt. „A Kaposvár elleni meccs előtt azt hangsúlyoztuk, hogy a védekezésen fog eldőlni az egész. A harmadik negyedben volt egy 5-0-s periódusa a Kaposvárnak, ami majdnem a győzelmünkbe is került, végül sikerült megfordítanunk a meccset, ami mutatja a csapatunk erejét. Nekem meccs közben sosem az jár a fejemben, hogy ki ellen játszom, ki áll a kapuban, így az a két gól nekem nem maradt meg annyira a meccs közben, utólag viszont már más, hiszen Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok kapus, így más szemszögből lehet megközelíteni, de számomra ugyanolyan találatok ezek, mint a többi” – tért ki a legutóbbi bajnokira Manhercz Krisztián.

Hétvégén a Ferencváros érkezik majd az újszegedi sportuszodába, Manhercz Krisztián pedig pályafutása korábbi szakaszában a Fradiban is pólózott, azonban a játékos számára a másik ex-csapata, a Vasas elleni mérkőzések különlegesebbek ebből a szempontból. „A Vasas meccs sokkal inkább jelentős nekem, hiszen csak egy évet töltöttem el a Fradiban. Vannak persze ott is ismerőseim, akikkel jóba vagyok, de ez a keret már nagyban kicserélődött, maximum 1-2 ember van ott, akivel még játszottam együtt. Ugyanolyan meccs lesz ez nekem, mint a többi találkozó, bár nagyon komoly meccsre számítok, hiszen a Kaposvárnál erősebb csapatról beszélünk. Az őszi szezonban elszenvedett egygólos vereségért szeretnénk visszavágni, szeretnénk megmutatni, hogy mi annál jobb csapat vagyunk, és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében” – tekintett a szombati derbi elé Manhercz Krisztián.

A Tiszavirág Szeged Diapolo egy hét szünet után február 21-én, szombaton 18 órától fogadja majd a Ferencvárost az újszegedi sportuszodában.

Előző sztori

Hajléktalanokon segít a Karitáció Alapítvány

Következő sztori

Kosárlabda: kiváló védekezéssel Szolnokon is nyerni tudott a Kosársuli