Sport

Vízilabda: pozitív érzésekkel tért vissza a válogatottól Manhercz Krisztián

Vízilabda: pozitív érzésekkel tért vissza a válogatottól Manhercz Krisztián

2015. február 16., hétfő
Vízilabda: pozitív érzésekkel tért vissza a válogatottól Manhercz Krisztián
tiszavirag_magyar_montenegro_mj-019

A kisebb méretű pályán megrendezett Volvo Kupán három góllal segítette a tornagyőztes magyar válogatottat a Tiszavirág Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián, akit tapasztalatairól kérdeztünk.

A

Benedek Tibor

által irányított magyar férfi vízilabda válogatott mindhárom mérkőzését megnyerve lett tornagyőztes a kilencedik alkalommal megrendezett Volvo Kupán. A Tiszavirág Szeged Diapolo játékosa,

Manhercz Krisztián

mindhárom mérkőzésen, így az amerikaiak, a horvátok és a kanadaiak elleni találkozón is lehetőséget kapott, a kiütéses,

21-11-s USA elleni

sikerből kettő, míg a

Kanada felett aratott győzelemből

egy góllal vette ki a részét a játékos. „Minden ilyen meghívó egyfajta visszaigazolás a számomra, hogy a munka kifizetődik, tehát érdemes dolgozni, érdemes edzeni. Nagyon örültem, hogy egy ilyen rangos tornán vehetek részt a csapattal, hiszen az olimpiai bajnok Horvátországgal, az USA-val és Kanadával játszottunk. Be is vallom, kicsit ideges voltam egy kicsit, hiszen ez volt az első komolyabb tornám a válogatottal, és teljesítenem kell, de ez már az első meccs előtt elmúlt, és csak a meccsre tudtam koncentrálni. Összességében szerintem jól ment a játék, persze voltak hibák, amiket ki kell küszöbölnöm, de úgy gondolom, pozitívan jöttem ki a tornából” - tekintett vissza a vasárnap zárult Volvo Kupára Manhercz Krisztián. A tornán már a világliga szabályainak megfelelően rövidebb, 20x25-ös pályán játszottak a csapatok, amivel kapcsolatban Manhercz Krisztián portálunknak úgy fogalmazott, hogy a rövidebb pálya abszolút előnyös a vízilabda szempontjából, mert ezzel eltűnik az az öt méteres sáv, ami a pálya közepén van, így kevesebb lesz holtidő a játékban, és több támadást vezethetnek a csapatok. „Ez szerintem abszolút jó ötlet, támogatom. Az már más kérdés, hogy amit még be akarnak vezetni, ahogy az U20-as világbajnokságon is játszanak majd, hogy 5+1 emberrel, kisebb labdával játszanak, ezek már szerintem nem biztos, hogy a vízilabda érdekét fogják szolgálni, mert az már egy másik sportnak mondható. A kispályával viszont abszolút egyet értek, mert sokkal pörgősebb lesz tőle a játék” - mondta el véleményét a sportág újításairól a fiatal szegedi pólós. A Tiszavirág Szeged Diapolo remekül kezdte az új évet, a 2015-ben lejátszott hat találkozója közül csak a Szolnok ellenit vesztette el, a többi öt mérkőzést viszont egyaránt megnyerte, fontos sikereket aratva ezzel a csapat céljainak elérése érdekében. Manhercz Krisztián legutóbb, a

Kaposvár elleni siker

alkalmával is villogott, a háromszoros olimpiai bajnok kapusnak,

Szécsi Zoltánnak

két káprázatos gólt is lőtt. „A Kaposvár elleni meccs előtt azt hangsúlyoztuk, hogy a védekezésen fog eldőlni az egész. A harmadik negyedben volt egy 5-0-s periódusa a Kaposvárnak, ami majdnem a győzelmünkbe is került, végül sikerült megfordítanunk a meccset, ami mutatja a csapatunk erejét. Nekem meccs közben sosem az jár a fejemben, hogy ki ellen játszom, ki áll a kapuban, így az a két gól nekem nem maradt meg annyira a meccs közben, utólag viszont már más, hiszen Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok kapus, így más szemszögből lehet megközelíteni, de számomra ugyanolyan találatok ezek, mint a többi” - tért ki a legutóbbi bajnokira Manhercz Krisztián. Hétvégén a Ferencváros érkezik majd az újszegedi sportuszodába, Manhercz Krisztián pedig pályafutása korábbi szakaszában a Fradiban is pólózott, azonban a játékos számára a másik ex-csapata, a Vasas elleni mérkőzések különlegesebbek ebből a szempontból. „A Vasas meccs sokkal inkább jelentős nekem, hiszen csak egy évet töltöttem el a Fradiban. Vannak persze ott is ismerőseim, akikkel jóba vagyok, de ez a keret már nagyban kicserélődött, maximum 1-2 ember van ott, akivel még játszottam együtt. Ugyanolyan meccs lesz ez nekem, mint a többi találkozó, bár nagyon komoly meccsre számítok, hiszen a Kaposvárnál erősebb csapatról beszélünk. Az őszi szezonban elszenvedett egygólos vereségért szeretnénk visszavágni, szeretnénk megmutatni, hogy mi annál jobb csapat vagyunk, és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében” - tekintett a szombati derbi elé Manhercz Krisztián. A Tiszavirág Szeged Diapolo egy hét szünet után február 21-én, szombaton 18 órától fogadja majd a Ferencvárost az újszegedi sportuszodában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.