Közélet

Új bíró a Szegedi Ítélőtáblán

Új bíró a Szegedi Ítélőtáblán

2015. február 2., hétfő
Új bíró a Szegedi Ítélőtáblán
Beri_biro

Új bíró kezdte meg az ítélkezést a Szegedi Ítélőtáblán február 2-ától. A tavaly június 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Mányoki Zsolt tanácselnök tanácsába kiírt újabb pályázat eredményes volt, Béri András a Szegedi Törvényszékről áthelyezéssel kerül az ítélőtáblára.

Béri András

1990-ben „Summa cum laude” minősítéssel végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán. A diploma átvétele után fogalmazóként kezdett dolgozni a Szegedi Városi Bíróságon. A sikeres szakvizsgát követően 1992-ben bírói kinevezést kapott. 2003-ban került a Szegedi Törvényszékre ahol felszámolási ügyeket intézett, valamint gazdasági, polgári és közigazgatási perekben ítélkezett, emellett az I. polgári-gazdasági tanácsban a másodfokú ítélkezésben is részt vett. 2013. január 1-től a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon dolgozott. A törvényszéken részt vett a fogalmazóképzésben, valamint a kezdő bírák mellett instruktori feladatokat is ellátott. A Szegedi Tudományegyetem Római Jog Tanszékén több éven keresztül szemináriumokat vezetett, illetve több szegedi középiskolában oktatott jogi, gazdasági-jogi ismereteket. Az elmúlt években az ítélőtábla ítélkezési tevékenységét – az ügyérkezés folyamatos, jelentős növekedése mellett – nagyon megnehezítették a bírói nyugdíjazások, áthelyezések, halálozások. Béri András áthelyezésével remélhetőleg lezárul ez az időszak, és a magas színvonalú szakmai munka a továbbiakban zavartalan lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.