Közélet

Nem csökkent az elmúlt 24 órában a belvízzel borított terület nagysága

Nem csökkent az elmúlt 24 órában a belvízzel borított terület nagysága

2015. február 25., szerda
Nem csökkent az elmúlt 24 órában a belvízzel borított terület nagysága

Továbbra is 37 350 hektár áll belvíz alatt Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) területén, amelyből 20 800 vetés-szántó.

A legnagyobb belvízi elöntés továbbra is Csongrád megyét érinti, ahol 28 700 hektár áll víz alatt. Az elmúlt 24 órában a Tisza-vízgyűjtőn és az ATIVIZIG területén sem volt számottevő csapadék, területi átlagban az 1 millimétert sem érte el. A nappali hőmérséklet az alföldi és a dombvidéki területeken 12-19 Celsius fokra emelkedett, éjjel is csak a legmagasabb hegyekben fagyott. A nyolc belvízvédelmi szakaszon 71 szivattyútelep üzemel, mintegy negyedük még mindig egész nap, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége 798 ezer köbméternyi volt. A védekezésben az igazgatóság 277 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését, több helyen kézzel távolítják el a csatornákból a feltorlódott uszadékot. Az igazgatóság területén - a beérkezett adatok alapján - I. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben hat településen: Domaszék, Eperjes, Pitvaros, Szatymaz, Szentes, Nagymágocs. II. fokú készültség van érvényben nyolc településen: Balástya, Bordány, Csanytelek, Csengele, Dóc, Hódmezővásárhely, Kistelek, Kömpöc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.