Labdarúgás: nem bírt az FK a Szeged 2011 fiataljaival + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20150214_fk_szeged_szeged_2011_u21_011

Gól nélküli döntetlent játszott egymással felkészülési mérkőzésen az FK 1899 Szeged és a Szeged 2011 U21-es alakulata.

Bár a diszkoszvetősök az előzetes tervek szerint a Tiszaszigettel csaptak volna össze, a megyei rivális végül nem tudta vállalni az összecsapást, így az U21-es II. osztályban szereplő Szeged 2011 látogatott a Felső Tisza parti stadionba. A mérkőzés egészére jellemző volt, hogy míg Tóth János csapata igyekezett építkezni, és dominálni a játékban, addig a vendégek szervezett védekezéssel, sok mozgással, illetve gyors ellentámadásokkal operáltak. Nagyobb helyzetek is a fiatalok előtt adódtak, az első félidő során 2-3 rendkívül veszélyes kontrát is vezettek Gonda László tanítványai. Hatvani István például egy ízben már csak Vasas Gáborral állt szemben, ám a kapuját jó ütemben elhagyó hálóőr nagyszerű közbeavatkozással szerelte a csatárt a tizenhatos sarkánál. A találkozó 80. percében Makai Árpád veszélyeztetett egy 20 méteres szabadrúgással, és bár úgy tűnt, a labda valamilyen módon érintette a hálót, a játékvezető sípja néma maradt. A vendéglátók azt reklamálták, a játékszer belülről slusszant át egy nagyobb lyukon, ugyanakkor ez már nem változtatott a tényen. A szurkolók csapata ikszre végzett a Szeged 2011 U21-es együttesével.

Felkészülési mérkőzésen:

FK 1899 Szeged – Szeged 2011 U21 0-0
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű.
FK Szeged: Vasas – Szalai, Turján, Boldizsár, Lajkó, Szabó, Herczeg, Szőcs, Füle, Vékes, Mihalkó. Csere: Vér (kapus), Csuka, Heredea, Lengyel, Makai, Barta, Molnár, Gyurkovics. Vezetőedző: Tóth János.
Szeged 2011: Garamvölgyi G. – Kiss, Barát, Faragó Barát, Tóth, Rádai, Zvekanov, Szentes Bíró, Szerencse, Hatvani, Kávássy. Csere: Rozs (kapus), Luczó, Prcic, Csamangó, Garamvölgyi D., Teimel, Horváth. Edző: Gonda Attila.

Tóth János: “A legnagyobb hibánk ma a koncentráció hiánya volt, érződött a játékosokon, hogy ez nem egy tétmérkőzés.”

Gonda László: “Nagyszerű volt ez a mérkőzés a felkészülésünk szempontjából. A megyei I. osztály egyik élcsapatával találkoztunk. Lelkesedéssel tudtuk ellensúlyozni a nagyobb tudást. A találkozó döntő részében a hazaiak birtokolták többet a labdát, viszont veszélyesebb helyzeteket – kontrák révén – mi tudtunk kialakítani.”

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Ismeretlenek meggyalázták az aradi Szabadság-szobrot

Következő sztori

Labdarúgás: új igazolásai repítették a Szeged-Grosicsot a Szolnok ellen

Legutóbbi hasonló cikkek