Sport

Labdarúgó Téli Bajnokság: a Maros-menti UFC nyerte a tornát + FOTÓK

Labdarúgó Téli Bajnokság: a Maros-menti UFC nyerte a tornát + FOTÓK

2015. február 15., vasárnap
Labdarúgó Téli Bajnokság: a Maros-menti UFC nyerte a tornát + FOTÓK
telikupa_donto_dijkioszto27_gs

A Maros-menti UFC fiataljai kiválóan küzdöttek a döntőben a SZVSE ellen, emberhátrányban sem omlottak össze, és büntetőkkel megnyerték a bajnokságot.

Kisebb meglepetésre a két, előzetesen esélytelenebbnek vélt Szegedi VSE és az NB II-es utánpótlás bajnokságban szereplő makói Maros-menti UFC jutott be a Téli Bajnokság döntőjébe, miután egyaránt büntetők után búcsúztatták a két megyeegyes gárdát: a SZVSE az Algyőt múlta felül tizenegyesekkel, míg a Maros-menti UFC a Hódmezővásárhely ellen bizonyult jobbnak a büntetőket követően. Az Algyőn megrendezett játéknap egyetlen rendes játékidőben eldőlt mérkőzése a bronzmeccs volt: a házigazda, címvédő algyőiek bár hátrányba kerültek a HFC-vel szemben, sokáig úgy tűnt, csak kihagyott ziccerekig jutnak, végül a meccs hajrájában öt percen belül két gólt is tudott szerezni

Takács Zoltán

együttese, így az Algyő szerezte meg a bronzérmet, de a negyedik Hódmezővásárhely sem üres kézzel tért haza, a vásárhelyiek is kaptak egy kupát a negyedik helyért. A döntőben a SZVSE lépett fel támadólag, az első ziccer is a vasutasok előtt adódott, de

Zsilák

labdáját

Baka

már nem tudta eltenni

Köteles

mellett. A folytatásban két pontrúgás után alakult ki nagy veszély: előbb

Varga

lövését védte a makói kapus, majd

Komócsin

már pontosabb volt társánál: húsz méterről leadott szabadrúgása a jobb alsó sarokban kötött ki, erre már nem érhetett oda Köteles. Ezt követően még nehezebb helyzetbe kerültek a makói fiatalok, hiszen hiába ült egyetlen csere a kispadon,

Vajna

is kisebb sérüléssel bajlódott,

Krucsó Ákos

pedig nem kockáztatott, így sérülés miatt előbb tíz, majd később kilenc fővel folytatta a meccset a Maros-menti UFC. Azonban ez nem látszott meg az eredményen: bár a SZVSE irányította a találkozót, a makóiak nagyon szervezetten, és óriási alázattal futballoztak, egy percre sem adták fel, ráadásul

Baranyi

rögtön a félidőt követően a léc alá bombázott, így a 31. percben egyenlítettek a hagymavárosiak. A sérüléssel bajlódó Vajna végül összeszedte magát, így csak egyel voltak kevesebben a makóiak a meccs hajrájára, a SZVSE pedig nem tudta feltörni a szívvel-lélekkel küzdő Maros-menti UFC kapuját, így hatvan perc után 1-1-s döntetlenre végeztek a felek, és a szabályok értelmében jöhettek a büntetők. Bár elsőre Vass kihagyta a makóiaktól, így hamar előnybe kerültek a szegediek, de a harmadik körben egyenlíteni tudott a makói együttes, miután Köteles megfogta

Tanács

büntetőjét. A döntés az ötödik körre maradt, amikor

Maglóczki

makói részről értékesítette saját tizenegyesét, így Veresnek be kellett lőnie a folytatáshoz, azonban Köteles megérezte az irányt, ezzel pedig a Maros-menti UFC nyerte meg a Téli Bajnokságot. Krucsó Ákos együttese végig hatalmas szívvel küzdött a találkozón, egy pillanatig sem adta fel, és végig összeszedetten futballozott, míg a SZVSE nem tudott élni nagy esélyével, így a makói utánpótlás együttes sikerével zárult a 2015-ös Téli Bajnokság, amelyen vasárnap az elsőtől az utolsó helyig minden helyezés eldőlt, a csapatok számára pedig hamarosan indul a nagypályás tavaszi szezon.

Téli Bajnokság, Döntő

SZVSE - Maros-menti UFC 1-1 (1-0) - büntetőkkel 3-4

Algyő, műfű. 50 néző.

SZVSE:

Pluhár - Faragó, Mácsai, Németh, Komócsin, Veres, Zsilák, Baka, Varga K., Kis, Rózsa. Csere: Bacher, Nagypál, Tanács, Nagy B.

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Maros-menti UFC:

Köteles - Palotás, Sirokmán, Varga V., Graur, Vass, Gilinger, Juhász, Maglóczki, Pipicz, Baranyi. Csere: Vajna.

Vezetőedző:

Krucsó Ákos.

Gól:

Komócsin (17') ill. Baranyi (31')

Sárga lap:

Kiállítva:

Varga K. (45') ill. Varga V. (45') Pécsek Tibor:

"Nagyon jó szervezés volt, örülünk neki, hogy az edzőmeccsek mellett műfüves pályákon tudunk plusz meccseket játszani, ezúton is köszönjük a lehetőséget. A csapatom sajnos bár nem értem miért, de alul motivált volt, nagy szükségünk lett volna egy sikerre, hiszen az elmúlt fél évben nem sok adatott meg nekünk. Még az első mérkőzésen ott csak-csak tettünk azért, hogy mellénk álljon a szerencse, de a második meccsen egy alul motivált, fáradt játékot láttam a csapatomtól, a meccs első periódusát követően teljesen szétestünk. Gratulálok az ellenfélnek, mert példamutató játékot produkáltak, megmutatták, hogy a futball nagy igazságai továbbra is élnek, aki tesz érte, a mellé áll a szerencse, gratulálok a makói csapatnak."

Krucsó Ákos:

"Én olyan edző vagyok, akinek mindig számít az eredmény, mindig győzelmi szándékkal küldöm ki a pályára a csapatom. A Téli Bajnokságban nem csak a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség által biztosított edzőmeccsek miatt indultunk el, hanem mert nyerni akartunk, és ez ha szerencsével is, de sikerült. A kulcsszó az alázat, hiszen mi emberhátrányban játszottuk végig a meccset, megérdemelten nyertek a srácok, hiszen ritkán látható energiát fektettek a meccs megnyerésébe, ez a szív diadala volt."

Tekintse meg galériánkat a díjátadóról!

Online közvetítésünk

Büntetők: Első pár: A makóiak kezdik a büntetőket, Vass az első büntetőrúgó. kihagyja, Pluhár odaért a lövésére! Bacher az első szegedi rúgó, ő magabiztosan a felsőbe lő, 1-0. Második pár: Juhász lapos lövésénék irányát is jól érezte Pluhár, de ez most becsúszik a keze alatt. Kis nagyon pontos, rendesen kipókhálózta a bal felsőt, 2-1 a SZVSE-nek két kör után. Harmadik pár: Palotás a harmadik makói rúgó, középre lövi, Pluhár elmegy balra, ez bent van. Tanács érkezik, azonban Köteles véd! Három kör után egyenlő, 2-2! Negyedik kör: Vajna a negyedik rúgó, nagy erővel a kapu közepébe lő. Németh áll oda, kegyetlenül a léc alá lő, 3-3. Ötödik pár: Maglóczki az ötödik makói büntetőző, ő is a felső sarkot választja, ezt nem védhette Pluhár. Veresnek be kell lőnie, különben vége: KÖTELES VÉD! Megnyeri az utánpótlás bajnokságban szereplő Makó, amely emberfelettit küzdött, hiszen az első félidőben kettős emberelőnyben játszott sérülések miatt, azonban ki tudott egyenlíteni, és parádés csapatteljesítménnyel el tudott jutni a büntetőkig, és megnyerte a tornát!
60'
Elérkeztünk az utolsó perchez: nagyon közel kerültünk a büntetőkhöz: sőt, a játékvezető le is fújja, büntetőkkel dől el a bajnokság!
57'
17 méterről, nagyon jó helyről lőhet szabadrúgást a SZVSE, ez akár a bajnokságot is eldöntheti: azonban lapos Bacher lövése, lejön a sorfalról, majd ki is vágják a makóiak a labdát.
55'
Öt perc van a rendes játékidőből, a meccs képében pedig nincs változás: a SZVSE támad, de a makói fiatalok jól védekeznek.
51'
Érthetően a Makó a hosszan előre vágott labdákkal operál, a SZVSE-nél van többet labda, de igazi helyzeteket nem tudnak kialakítani. Amennyiben döntetlenre végeznek a felek, rögtön 5-5 büntetőrúgással dől el, ki nyeri a Téli Bajnokságot.
47'
A páros kiállítás után Bacher tudott fejelni középen egy szöglet után, de nem tudta erővel kapura fejelni a labdát, így Köteles védett.
45'
Páros kiállítás! A két Vargát küldi le egy párharc után a játékvezető, kisebb dulakodás után Varga Krisztián és Varga Viktornak is el kellett hagynia a pályát.
43'
Veres előtt nyílt meg a terület, ballal kapura is tűzte, de épp a kapu közepét találja el, Köteles kezei között hal el a labda.
39'
Nagypál húzta kapura a tizenhatos sarkáról ballal, a léc alá tartó labdát magabiztosan fogta Köteles.
36'
Javul a Makó helyzete, Vajna játékra jelentkezik, így már "csak" egyel vannak kevesebben a makóiak.
34'
Tanács jobb oldali beadása pontos Nagy felé, azonban nem tudja kapura tenni Nagy, ez gólhelyzet volt.
31'
GÓÓÓL! Egyenlít a Makó! Annak ellenére, hogy kettős emberhátrányban vannak a makóiak, egy lecsorgó labdát Baranyi a léc alá bombáz, 1-1!
31'
Cserélt a félidőben a SZVSE, Bacher, Tanács, Nagypál és Nagy is beállt, tehát az összes cseréjét beküldte Pécsek Tibor.
SZÜNET
30'
Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek, 1-0-ra vezet a SZVSE a szünetben, igaz, a makóiak közül ketten is megsérültek, így nyolc mezőnyjátékossal játszik a Maros-menti UFC.
29'
Az ellenfél térfelén szerez labdát a SZVSE, majd Veres lőhet jó 20 méterről a kapuval szemben, bár jól csapódik a labdája, de végül a kapu fölött hagyja el a labda a játékteret.
27'
Rózsa tud lefordulni a védőjéről, de ballal leadott lövése nem talál kaput.
24'
Derekasan küzd a Makó, azonban nehéz helyzetben van Krucsó Ákos, hiszen nincs cseréje: ráadásul most Sirokmán sem tudja tovább vállalni a játékot, nyolc emberrel folytatja a makói együttes.
21'
Kis cselezte be magát egészen a szögletzászlótól a tizenhatos sarkáig, azonban nem értette meg magát csapattársával, lövés helyett passzolni próbált, de pontatlan lett átadása.
17'
GÓÓL! Vezet a SZVSE! Ezt a szabadrúgást már gólra váltja a vasutas csapat, Komócsin már pontosabb, az alsó sarokba tartó lövésére nem ér oda Köteles, előny a SZVSE-nél, 1-0.
15'
Varga 20 méteres szabadrúgását védi Köteles, középre érkezett a labda, magabiztosan fogta a makóiak kapusa.
11'
Átmenetileg tíz emberrel a makóiak, Pipicz sérülése miatt emberhátrányban Krucsó Ákos együttese. Csupán egy cseréje van a Maros-menti UFC-nek, de kisebb sérüléssel bajlódik Vajna is, úgy tűnik, 10 emberrel játsszák végig a meccset.
10'
Németh távoli bombája száll kapu mellé. Az első tíz percben a SZVSE-nél volt többet a labda, de egyelőre gól nélkül a csapatok.
7'
Egy újabb jó indítás a szegediek részéről, de Palotás tisztázni tud az utolsó pillanatban szögletre. A sarokrúgást tisztázzák a makói védők.
4'
Itt az első helyzet, Zsilák tanári labdájával Baka lépett meg a jobb összekötő helyről, de Köteles jól lépett ki a kapujából, és nem tudta mellette ellőni Baka.
1'
A Makó kezdte a találkozót.
15:19 - A nemrég véget ért bronzcsatában bár sokáig a Hódmezővásárhely állt győzelemre, de végül a több ziccert is rontó Algyő öt perc alatt megfordította a mérkőzést, és 2-1-re a címvédő nyerte a kisdöntőt. 15:15 - Köszöntjük olvasóinkat, kis késéssel kezdődik el az aranycsata, hiszen mindkét elődöntő büntetőkkel dőlt el. Az NB II-es utánpótlás bajnokságban szereplő makóiak egészen a döntőig meneteltek a tornán, ellenfelük a megye I-es SZVSE lesz a hamarosan kezdődő fináléban. Algyőn rendezik az elődöntőket, a bronzmeccset és a nagydöntőt vasárnap, mi is ott leszünk, a finálét természetesen online közvetítjük! Az első elődöntő máris meglepetést hozott, az Algyő és a SZVSE meccsén nem esett gól, majd büntetőkkel a vasutasok elütötték az aranycsatától a címvédőt. A másik párharcban is a tizenegyesek döntöttek, ott a II. osztályú U21-es bajnokságban szereplő Maros-menti UFC a Hódmezővásárhelyi FC-t múlta felül! A Téli Bajnokság végeredménye: 1. Maros-Menti UFC 2. SZVSE 3. Algyő 4. HFC 5. Csongrád 6. Tiszasziget 7. St. Mihály FC 8. Tápé 9. Mindszent 10. Szőreg 11. Sándorfalva 12. Csengele 13. Bordány 14. Mártély 15. Szentesi Kinizsi 16. Makó 17. Székkutas 18. Pázsit 19. Apátfalva 20. Kistelek 21. Balástya 22. Nagymágocs 23. Móravárosi Kinizsi 24. Kiskundorozsma 25. Tömörkény 26. Csanytelek 27. Zsombó 28. Deszk 29. Újszentiván 30. Szikáncs 31. Universitas 32. Rock Klub

A Téli Bajnokság helyosztóinak eredményei:

Vasárnapi mérkőzések:Algyő:Algyő – SZVSE 0-0, tizenegyesekkel 4-5 (1-4.) HFC – Maros-Menti UFC 1-1, tizenegyesekkel 1-2 (1-4.) Hódmezővásárhely - Algyő 1-2SZVSE - Maros-menti UFC 1-1, büntetőkkel 4-5 (1-2.) Sándorfalva:Szőreg – Sándorfalva 2-1 (9-12.) Csengele – Mindszent 1-2 (9-12.) Sándorfalva - Csengele 1-0 (11-12.) Mindszent - Szőreg 5-2 (9-10.) Makó:Makó – Bordány 2-2, tizenegyesekkel a Bordány nyert 5-3-ra (13-16.) Szentes – Mártély 0-1 (13-16.) Szentes - Makó 3-0 (15-16.) Mártély - Bordány 0-3 (13-14.) Hódmezővásárhely:Kistelek – Pázsit 0-3 (17-20.) Apátfalva – Székkutas 0-3 (17-20.) Kistelek - Apátfalva 0-3 (19-20.) Székkutas - Pázsit 1-0 (17-18.) Kiskundorozsma:Kiskundorozsma – Nagymágocs 2-4 (21-24.) Móravárosi Kinizsi – Balástya 0-3 (21-24.) Kiskundorozsma - Móravárosi Kinizsi 2-2, büntetőkkel a Móraváros nyert (23-24.) Nagymágocs - Balástya 2-2, 11-esekkel a Balástya nyert (21-22.)

Szombaton írtuk:

A Csongrád szerezte meg az 5. helyet a Téli Bajnokságban, miután szombaton előbb a St. Mihály FC-t, majd a Tiszaszigetet is legyőzte. Az alsóházban az USC Tanárképző és a Rock Klub végzett a két utolsó, azaz "kieső" pozícióban, az ő különpárbajukat végül büntetőkkel a tanárképzősök nyerték meg. Folytatás vasárnap, már az érmekért!

A Téli Bajnokság helyosztóinak eredményei:

Szombati mérkőzések:Sándorfalva:Tiszasziget – Tápé 5-1 (5-8.) Csongrád – St. Mihály FC 3-0 (5-8.) St. Mihály FC - Tápé 3-0 (7-8.) Csongrád - Tiszasziget 1-0 (5-6.) Hódmezővásárhely:Csanytelek – Deszk 3-1 (25-28.) Tömörkény – Zsombó 4-1 (25-28.) Zsombó - Deszk 4-1 (27-28.) Tömörkény - Csanytelek 2-0 (25-26.) Kiskundorozsma:Szikáncs – Tanárképző USC 3-2 (29-32.) Újszentiván - Rock Klub 9-0 (29-32.) USC Tanárképző - Rock Klub 1-1, 11-esekkel 3-1 (31-32.) Újszentiván - Szikáncs 3-2 (29-30.)

A helyosztók elé:

Hétvégén zárul az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága, valamint Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel együttműködésében második alkalommal megrendezett Téli Bajnokság. A versenysorozat célja, hogy a megyei együttesek minél jobb körülmények között készülhessenek fel a pontvadászatok tavaszi folytatására. A február 14-15-i hétvégén a helyosztókkal zárul a bajnokság, amelyeken kétszer 30 perces mérkőzéseket vívnak a csapatok Csongrád megye műfüves pályáin. Döntetlen esetén azonnal 5-5 büntetőrúgás következik. A döntőt Algyőn vívják majd, a házigazda a SZVSE ellen, míg a másik ágon a Hódmezővásárhelyi FC a torna meglepetés csapata, a Maros-Menti UFC ellen játssza az elődöntőt, a két győztes pedig majd a döntőben találkozik. A SZEGEDma.hu ezúttal is beszámol az eredményekről egész hétvégén!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.