Közélet

Koszorúzással emlékeztek a szentmihályi hősökre + FOTÓK

Koszorúzással emlékeztek a szentmihályi hősökre + FOTÓK

2015. február 22., vasárnap
Koszorúzással emlékeztek a szentmihályi hősökre + FOTÓK
megemlekezes08_gs

Mindannyian a kommunizmus áldozatai vagyunk, hisz az elnyomó rendszerek azon értékeket rombolták le, melynek újjáépítésén a mai napig dolgozunk - mondta el a szentmihályi hősök emlékére hirdetett rendezvényen Nógrádi Tibor képviselő.

Vasárnap délelőtt a szentmihályi templom kertjében tizenegyedik alkalommal emlékeztek a városrész hőseire - azon emberek előtt tisztelegtek, akik a második világháborúban és az azt követő kommunista megtorlás idején vesztették életüket.

Liszkai Tamás

plébános istentiszteletét követően az egybegyűltek a templom szomszédságában mondtak el közösen egy imát, majd a hősi halottak emlékművénél is koszorút helyeztek el.

Nógrádi Tibor

, a városrész önkormányzati képviselője a megemlékezésen hangsúlyozta: a kommunizmus véráldozatai mellett azon emberekről is meg kell ilyenkor emlékezni, akit a rendszer kisemmizett, földönfutóvá tett. "Emlékezzünk mindazon emberekre, akik hitükért és társaikért életüket áldozták, akik politikai üldözés miatt börtönbe zártak és halálra ítéltek, vagy ítélet nélkül vertek agyon. Tisztelegjünk azon áldozatok előtt is, akik mindenüket elvesztették, akiknek el kellett hagyniuk családjukat és mindazon embereket, akikkel egy közösségben éltek" - mondta a képviselő. Kiemelte azonban: tágabb értelmezésben mindannyian a kommunizmus áldozatai vagyunk, hisz az elnyomó eszmék, a nácizmus és a kommunizmus azon értékeket támadták, melyek újjáépítése napjainkban is feladat - a hitet és a közösségi létet. "Az a feladatunk, hogy az áldozatok emlékét őrizve értelmet adunk mártírságuknak. Közösséget kell építenünk, művészeti és sportcsoportokat alakítanunk, hogy gyermekeinkben ezek a sérülések már ne élhessenek tovább. Hiszünk abban, hogy az igazi emberi értékek át fognak törni mindazon eszméken, melyek megmérgezték az elmúlt évszázadban Európát és a világot" - emelte ki Nógrádi Tibor. A rendezvény végén a közösség együtt énekelte el a Szózatot, majd koszorút helyeztek el az emlékműnél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.