Hátország: jól kezdtek a magyar pólócsapatok a szegedi nemzetközi tornán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

challenge_cup_570x

Háromszoros olimpiai bajnok szeme láttára péntektől rendezik négy ország hat utánpótlás csapatának részvételével a Napfényfürdő Aquapolis–Hunguest Hotels Challenge Cup vízilabda tornát.

A Napfényfürdő Aquapolis Szeged uszodájában két meglepetés született rögtön a torna elején. A Pécs 9-7-es győzelme a torna favoritjának számító, az előző tornákon kétszeres kupagyőztes szerb WC Partizan Raiffeisen felett mindenképpen e kategóriába sorolható. A hannoveri klubok játékosaiból alakult Team Nord-Ost ezt követően – szintén nem kis meglepetésre – 12-10-re múlta felül az ugyancsak szerb VK Vojvodinát. A Partizan a második meccsére már jobban koncentrált és 16-10-re verte a görög Vouligmeni Nautical csapatát. Az összecsapás játékvezetője a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás volt. A másik magyar gárda, a kupát eddig egy alkalommal elhódító UVSE háromgólos sikerrel kezdett, a német együttes ellen.

Szombaton is pompás meccsekkel, körbeveréseket hozó versenynappal folytatódott torna. Az első napon két győzelmet is arató pécsiek ezúttal egy góllal maradtak alul a Team Nord-Ost elleni mérkőzésén, a szerb VK Vojvodina pedig a hannoveri és a pécsi csapat után a szerb Partizan ellen elszenvedte a harmadik vereségét is. Az UVSE a görög Vouliagmeni Nautical ellen 21-7-re nyert, így a mezőnyben egyedül továbbra is veretlen. A hellének egyébként is kellemes ellenfélnek bizonyultak honfitársaink számára: a Pécs harmadik sikerét aratta a Vouliagmeni elleni derbin.

Vasárnap négy összecsapással zárul a torna. Az érdeklődők online internetes közvetítés segítségével kísérhetik figyelemmel a mérkőzéseket a Hunguest Hotels Zrt. magyar, angol, német, román, szerb és orosz nyelvű nyitóoldalán, valamint a Hunguest Hotel Forrás nyitóoldalán.

VII. Napfényfürdő Aquapolis – Hunguest Hotels Challenge Cup:

Partizan – Pécs 7-9
Team Nord-Ost – Vojvodina 10-12
Vouliagmeni – Partizan 10-16
Pécs – Vojvodina 12-4
Team Nord-Ost – UVSE 12-15
Vojvodina – Partizan 3-9
Pécs – Team Nord-Ost 14-13
UVSE – Vouliagmeni 21-7
Partizan – Team Nord-Ost 14-10
Pécs – Vouliagmeni 11-9
UVSE – Vojvodina 16-3

Február 15., vasárnap:
10.00 Vouliagmeni – White Sharks Hannover
11.30 UVSE – Partizan
17.00 Vojvodina – Vouliagmeni
18.30 UVSE – Pécs

Előző sztori

Ma éjfélig lehet a felsőoktatási jelentkezéseket benyújtani

Következő sztori

Szombaton négyszáz határsértőt fogtak el Csongrád megyében