Közélet

Fidesz: Magyarország első helyen áll a munkanélküliség-csökkentésben

Fidesz: Magyarország első helyen áll a munkanélküliség-csökkentésben

2015. február 5., csütörtök
Fidesz: Magyarország első helyen áll a munkanélküliség-csökkentésben

A Fidesz szerint "a szocialisták hazug állításával szemben" a tény az, hogy Magyarország ma az első helyen áll a munkanélküliség csökkentésében.

A kormánypárti frakció arra reagált, hogy

Gúr Nándor

MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: hazugságnak tartja, hogy húszéves csúcson van a foglalkoztatás. A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében erre válaszul azt írta: az MSZP-sek - akik kormányzásuk alatt alkalmatlanok voltak a munkahelyteremésre, és megduplázták a munkanélküliséget - a tényeket és a magyarok teljesítményét vitatják. "A szocialisták a szegényeket mindig kihasználták, éhségmenetben gyalogoltatták őket, azzal a Simon Gáborral az élen, aki titokban több százmillió forintot rejtegetett" - fogalmaztak. Az MSZP "hazug állításával szemben" a tény az - folytatták -, hogy a 2010-es kormányváltás óta a kabinet intézkedéseinek köszönhetően a munkanélküliség 11-ről 7 százalékra süllyedt, a foglalkoztatottak száma pedig tartósan 4 millió fölött van. A magyar munkanélküliségi ráta mára az európai uniós átlag alá esett, 23 éves csúcson van a foglalkoztatás, a nők foglalkoztatásának bővítésében Magyarország a legjobb, a fiatalok munkanélküliségének csökkentésében pedig a harmadik legjobb az EU-ban - sorolta közleményében a Fidesz-frakció. Hozzátették, továbbra is cél a foglalkoztatás bővítése, a munkaadók és a munkavállalók terheinek csökkentése. Közölték azt is, hogy az idén elindul a rendszerváltás óta legnagyobb gazdaságfejlesztési program, és "a magyar munkahelyekért minden hazánkat illető eurócentet elhozunk Brüsszelből, szemben a szocialistákkal, akik erre képtelenek voltak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.