Bodolay Géza kapta a legjobb rendező díját

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Nemzeti Színház főrendezője a nyíregyházi “Villám” drámaíró versenyen egy este alatt állította színpadra Forgách András művét.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház január 29. és 30. között „Villám”-drámaíró versenyt rendezett. A három felkért szerző, Egressy Zoltán, Forgách András és Pozsgai Zsolt a Móricz Zsigmond Riport a pesti gyermekről című novellája alapján kitűzött témákat sorsolás útján kapta 29-én este.

A kiírás szerint legfeljebb negyven perces darabokat reggelig kellett megírniuk. A felkért rendezők, Harsányi Sulyom László, Bodolay Géza és Keszég László nem tudták, ki a szerzője a számukra sorsolt műnek, amit az esti bemutatóig kellett színpadra állítaniuk. A 30-án este megtartott ősbemutatók után azonnal sor került a verseny díjainak átadására.

A legjobb színdarab díját Pozsgai Zsolt Keszég László rendezte alkotása nyerte, a legjobb rendező díját Bodolay Géza kapta, aki Forgách András művét állította színpadra. A legjobb színésznő Pregitzer Fruzsina, a legjobb színész Gulácsi Tamás lett. A közönségdíjat Egressy Zoltán Harsányi Sulyom László által rendezett darabja kapta.

Előző sztori

Új bíró a Szegedi Ítélőtáblán

Következő sztori

Eloltották a tüzet a szegedi gyufagyárban (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek