Kultúra

Vitéz László a szegedi Kövér Béla Bábszínházban + VIDEÓ

Vitéz László a szegedi Kövér Béla Bábszínházban + VIDEÓ

2015. január 19., hétfő
Vitéz László a szegedi Kövér Béla Bábszínházban + VIDEÓ
torokvesz_vitez_kb_babszinhaz

Fekete Dávid "Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök" című vásári bábtáncoltató-játékát láthatják az érdeklődők január 25-én délelőtt 11 órakor a Kövér Béla Bábszínházban.

„Réges régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, kit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni. Mert jaj volt annak, aki valamely gonosz fondorlat elkövetésén mesterkedve találkozott az igazságosság hétmázsás pofonjaival. Tréfás történet, melyben minden és mindenki a helyére kerül, no meg kiderül, hogy mióta tud a magyar nyugodtan aludni…” Az előadás 2013-ban elnyerte az év legjobb utcaszínházi előadásának járó „Pierrot” díjat a Nyíregyházi Vidor Fesztiválon. Írta, játssza és rendezte:

Fekete Dávid

, a bábokat tervezte, és készítette

Majoros Gyula

és

Fekete Anetta

. Belépőjegyet 900 forintos áron lehet vásárolni a darabra. http://www.youtube.com/watch?v=fShakiHmOf8

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.