Uniós támogatásból valósult meg a Védőháló Közhasznú Egyesület komplex lakóközösség fejlesztési programja Újszegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jatszoteratado02kf

A Védőháló Közhasznú Egyesület 29 524 510,- Forint uniós támogatást nyert el a „Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása” című pályázati kiíráson. A projekt azonosítószáma: TÁMOP-5.5.4-13/2-2013-0010.

Jelen projekt segítségével a Védőháló Közhasznú Egyesületnek lehetősége nyílt egy az egyesület céljaival és tevékenységével összhangban lévő program-és szolgáltatáscsomag megvalósítására, és nem utolsó sorban egy Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda (továbbiakban: LISZI) iroda kialakítására, amelyen keresztül biztosított volt a lakosság folyamatos, akadálymentes és közvetlen elérése, valamint a lakótelepen élők információhoz juttatása. A pályázat célja összhangban volt az egyesület céljaival, ugyanis a társadalmi integráció és kohézió erősítése a Védőháló életében is kiemelt helyet kapott. A projekt helyszíne és célterülete Újszeged-Odessza városrész volt.

A pályázat keretében megvalósult közösségi programok és szolgáltatások szervezésén keresztül a lakosság életvitelének javítása és közösségidentitásának erősítése, a szabadidő aktív és hasznos eltöltése volt a fő cél.

A pályázati programot támogató, különböző partnerszervezetekkel történt együttműködések eredményeként, egy közösen kidolgozott, a lakosság igényeihez igazodó, színes és sokrétű, közösségfejlesztő program és szolgáltatáscsomag jött létre, amely által a lakosság érdeklődő, aktív és segítő résztvevőjévé válhatott a lakóközösségének.

A projekt 2014. január 31. nappal sikeresen zárult.

vedohalo

Default thumbnail
Előző sztori

Hétfőig lehet a munkáltatótól adómegállapítást kérni

Default thumbnail
Következő sztori

Beiskolázási fórumot tartottak Makón

Legutóbbi hasonló cikkek