Bulvár

Tartsuk be újévi fogadalmainkat az okostelefonunk segítségével!

Tartsuk be újévi fogadalmainkat az okostelefonunk segítségével!

2015. január 2., péntek
Tartsuk be újévi fogadalmainkat az okostelefonunk segítségével!
okostelefon_mobiltelefon_kommunkacio

Eldöntötte, hogy a következő évtől abbahagyja a dohányzást, jobban figyel egészségére vagy rendszeresen eljár futni? Tavaly is eldöntötte már, mégsem lett belőle semmi? Újévi fogadalmaink betartásában is segítségünkre lehet az okostelefonunk, összegyűjtöttünk néhány hasznos applikációt.

Ha tett valamilyen fogadalmat idén szilveszterkor, de nem érez magában erőt ahhoz, hogy teljesítse, talán motivációt nyújthat az alábbi gyűjtés. Összeírtuk az év utolsó napján leggyakrabban elhangzó ígéreteket, és kerestünk hozzájuk néhány okostelefonos alkalmazást, amely segíthet átlendülni a nehéz pillanatokon. A legnépszerűbb operációs rendszer az Android, így mi is arra válogattunk, ráadásul az alábbi applikációk mindegyike ingyenesen letölthető!

"Leteszem a cigarettát!"

- QuitNow!
appikon1

Átlátható, egyszerű, mégis összetett alkalmazás. Figyelemmel követhetjük a segítségével, hogy mennyi idő telt el a legutolsó füstölgés óta, mennyi pénzt takarítottunk meg, és hogyan javul napról napra az egészségi állapotunk. Van egyfajta achivement-rendszer is benne, amely a leszokás egyes lépcsőfokain jutalmaz (20 napja nem gyújtottál rá, 50 egységnyi pénzt megspóroltál, stb.), játékos módon nyújtva motivációt. A felhasználók egy üzenőfalon biztathatják sorstársaikat, és tippeket adhatnak egymásnak, így igazi közösségi élménnyé téve a leszokást. Google Play:

QuitNow!

- Get Rich or Die Smoking
appikon2

Az előzőhöz nagyon hasonlító alkalmazás, szinte ugyanazokkal a funkciókkal. Két kis ablakot is kitehet a telefon képernyőjére, amelyen az el nem szívott cigaretták számát, a következő cél teljesítéséhez szükséges időt, illetve a megspórolt pénzt is azonnal megtekintheti. Szóval érdemes rápillantani a telefonunkra, mielőtt a másik zsebünkből előkerülne a füstölgő kis koporsószeg, mámorító érzés látni, ahogy pörögnek a forintok. Egész aprólékosan a szokásainkra szabható, felhasználóbarát alkalmazás. Google Play:

Get Rich or Die Smoking

"A jövő évtől rendszeresen sportolok, jó formába szeretnék kerülni!"

- Endomondo
appikon9

A megszámlálhatatlanul sok okostelefonos fitneszprogram közül talán ez az egyik legnépszerűbb. A zsebünkben tartott telefon GPS-funkciója segítségével pontosan lemérhetjük a megtett távot futás, kerékpározás közben. Az applikáció kiszámolja az elégetett kalóriát, rangsorolja gyorsaság szerint a megtett kilométereket, majd az összesítő táblázatban megtekinthetjük például azt is, hogy az eddigi lemért futással hány hamburgert égetett el a szervezetünk, vagy hogy hányszor kerültük meg a Földet. Nagyon motiváló, ha egyedül jár futni az ember, hisz nem csak figyelemmel követheti a fejlődését, de versenyezhet is saját idejével. Google Play:

Endomondo

- Calorie Counter
appikon10

Az Androidos applikációk közül a legnagyobb kalória-adatbázissal hirdeti magát a Calorie Counter, mellyel több mint 4 millió ételt csekkolhatunk le. Ez alapján összeállítja a menünket, melyhez hozzáigazíthatjuk sportolási szokásainkat is. Barátainkkal rövid üzenetekben oszthatjuk meg sikerélményeinket, illetve mi magunk is feltölthetünk új recepteket.

Google Play:

Calorie Counter

"Rendbe szedem az életemet!"

- Lift
appikon3

"Légy fitt! Légy vékony! Légy gazdag! Légy boldog!" - az alkalmazás nem vállal keveset, életünk legfontosabb célkitűzéseihez kíván segítő kezet nyújtani. A rendszerben több ezer vágyat segít többlépcsős folyamattal elérni, tanácsokat adhat, ha nem jól alszunk éjjel, szeretnénk megtanulni salsázni vagy jobb megbecsülésre vágyunk a munkahelyen. Az alkalmazás ingyenes, de plusz pénzért egy tanácsadó foglalkozik személyesen veled, hogy megvalósíthasd álmaidat - legyen az egy külföldi nyaralás, előléptetés vagy egyszerűen csak egy boldogabb élet elérése. A kommenteknél mindenesetre többen is panaszkodnak rá, hogy az app elég lassú és sok helyet is foglal, de ha valóban ilyen világmegváltó, még el is nézzük neki. Google Play:

Lift

"Egészségesebben fogok élni!"

- Lose It!
appikon4

Az egészségesebb életmódra törekvés persze némi átfedésben van a leszokással és a sportolással, a Lose It! nevű applikáció segít abban is, hogy mi kerüljön az asztalunkra. Eldönthetjük, hogy fogyókúra, vagy egyszerűen szívbarát, egészséges étkezés a cél, és ő ez alapján kalkulálja be a heti menüt. Sajnos magyarul nem elérhető, ráadásul sok funkciója csak a fizetős testvérén működik, de jó motivációt adhat az életmódváltásra készülőknek. Google Play:

Lose It!

- Instant Heart Rate
appikon5

Az egészség alapja az egészséges szívműködés, az itt található applikációval pedig elméletileg mindenféle külső eszköz csatlakoztatása nélkül, pusztán okostelefonunk segítségével bármikor megmérhetjük pulzusunkat. Ehhez a kamerára kell helyeznünk néhány másodpercig az ujjunkat, amely leméri, majd osztályozza is szívritmusunkat. Meg lennénk lepve, ha ezzel az egyszerű kamerás módszerrel valóban pontos eredmények születnének, a kommentelők is eléggé megosztottak ez ügyben, egy próbát azért megér. Google Play:

Instant Heart Rate

"Kibékülünk az anyósommal, nem felejtem el a születésnapját idén!"

- Scheduled calls
appikon6

Hadban áll a dátumokkal, elmaradnak a fontos születésnapi, névnapi köszöntések? Ez az ön applikációja! A Scheduled calls-al a nevéhez hűen hívásokat ütemezhet be előre, a program pedig figyelmeztetni fogja, hogyha itt az idő egy-két jó szónak. Ha nincs esze, legyen notesze, vagy legalább egy okostelefonja, ugye.

Google Play:

Scheduled calls

"Többet szeretnék spórolni jövőre!"

- Mint.com Personal Finance
appikon7

Segíthet a mindennapi spórolásban az alábbi applikáció, amely figyelemmel követi vásárlásunkat, tippeket ad a visszafogott költekezésre is. Kijelölhetünk bizonyos pénzügyi célokat (új autó vásárlása, nyaralás, ilyesmik), illetve van egyfajta "csekk riasztó" funkció, ami tulajdonképpen egy emlékeztető, nehogy a fiókban maradjon a számla befizetetlenül.

Googe Play:

Mint.com Personal Finance

- SmartyPig
appikon8

Az előzőhöz hasonlóan ez az okostelefonos konyhamalac is a költekezésünket hivatott kontrollálni, illetve különböző pénzügyi célokat elérni. Megadhatjuk, hogy lakásra, autóra, vagy csak egy kerékpárra szeretnénk gyűjteni, illetve elvileg pénzügyi tranzakciók lebonyolítására is alkalmas egy kártya kiváltásával. Sikeresen elért céljainkról azonnal tájékoztathatjuk ismerőseinket Facebookon vagy blogon, igaz ezt az applikáció nélkül is megtehetjük például az autóról készített kép kiposztolásával. Google Play:

SmartyPig

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.