Szemelvények – Vásárhelyen mutatkoznak be az SZTE alkalmazott fotográfusai + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Portrék, zsánerképek és kísérleti munkák is díszítik a BFMK emeletét, ahol az SZTE alkalmazott fotográfus képzésének végzősei mutatkoznak be egy közös tárlaton.

A TIK után ezúttal Hódmezővásárhelyen mutatják be tudásukat és tehetségüket az SZTE JGYPK Szakképzési Központ alkalmazott fotográfus OKJ-s képzésének végzősei. A vásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub titkára, Török János ötlete alapján mutatják be a 18 végzős mintegy 30 fotográfiáját a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ emeletén.

„Ahány ember, annyiféle kép, annyiféle világlátás és hozzáállás. Az SZTE OKJ-s alkalmazott fotográfus képzésére járók zsánerképekkel, tárgyfotóval, portréval is bemutatkoznak most a vásárhelyi közönségnek. Ők mindannyian a pályájuk elején járnak, és nagyon fontosnak tartom, hogy meg merik magukat, látásmódjukat mutatni a nagyközönségnek” – fogalmazott Dömötör Mihály fotóművész, aki immár öt éve vesz részt az OKJ-s fotográfus képzésben oktatóként. A Lucien Hervé Kamera Klub elnöki posztját is betöltő fotóművész elmondta, a hallgatók művészettörténetet, jogot is tanulnak, megismerkednek a riportfényképezéssel és színházi- és épületfotózással, akárcsak a tárgy- és műtárgyfotózással. „A kiállítók meglátják a témákban a jó képek lehetőségeit és szakmai felkészültségük alapján láttatni is tudják azokat” – fűzte hozzá Dömötör Mihály.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kiállítók: Antal-Tizedes Judit, Bóni Imola, Dubovszky Ágnes, Eötvös Csaba, Faragóné Pancsa Amanda, Gajdács Szilveszter, Jójárt Gabriella, Kanyó Kinga, Kovács Henriett, Lévai Krisztián, Linczer-Katkó Izabella, Megyesi Anett, Paragi Dénes, Rózsa-Czinege Bea, Tarkó Bálint, Török Erika, Török János és Tresnyics Tibor.

A Szemelvények című fotókiállítás január 17-éig tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ emeletén.

Előző sztori

Csillapíthatatlan étvágyú fekete lyukat fedeztek fel amerikai csillagászok

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a SZEOL SC-nél folytatja edzői pályafutását Hadár Attila

Legutóbbi hasonló cikkek