Közélet

Rektorokkal egyeztet Dúró Dóra

Rektorokkal egyeztet Dúró Dóra

2015. január 21., szerda
Rektorokkal egyeztet Dúró Dóra

Valamennyi tudományegyetem rektorát felkeresi a közeljövőben Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának jobbikos elnöke.

Az ellenzéki politikus szerdai sajtótájékoztatóján ismertette, hogy a találkozókon az ágazat eredményeiről, az intézmények helyzetéről és általános felsőoktatási kérdésekről kíván tanácskozni.

Dúró Dóra

jelezte: pártja továbbra is az egyetemi autonómia korlátozásának tartja a kancellári rendszert. Bírálta azt is, hogy 2010 óta mintegy 40 milliárd forintot vontak ki a felsőoktatás közvetlen állami finanszírozásából. A jobbikos politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a felsőoktatási stratégia értelmében az állami támogatások nem növelhetők. Az elmúlt 25 év valamennyi kormányának felelőssége, hogy a gazdaságot a multicégek szolgálatába állították, s ez most a felsőoktatásra is rányomja a bélyegét – hangoztatta, hozzátéve: a kis- és közepes vállalkozások erősítésére lenne szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.