/

Plusz előadásokat hirdettek az idei szabadtérire + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabadteri_sajtotajekoztato01_gs

A Mamma Mia!-ból és A nyomorultakból egy-egy plusz előadást hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok a nagy érdeklődésre tekintettel. A 2015-ös évadban is számíthat világsztárokra a közönség, például egy amerikai karmesterre.

„Rekordokat döngetünk, az időarányos bérleteladásunk eddig háromszorosa az előző évihez képest és a jegyeladás is sokkal jobb. Összesen 25 millió forinttal több bevételünk van eddig” – közölte Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója. Ez összességében egy közel fél nézőtérnyi előnyt jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A nagy érdeklődés miatt plusz előadásokat is hirdetnek, a tavalyi év sikerdarabját, a Mamma Mia!-t július 16-án is láthatja a nagyérdemű, míg A nyomorultak című musicalt augusztus 19-én is műsorra tűzik a Dóm téren.

Harangozó Gyula elmondta, a bérletkonstrukciókat úgy alakították ki, hogy a szegedi nézőknek kedvezzenek, 7 200 forinttól 29 900 forintig lehet bérleteket váltani az idei évadra, a legolcsóbb jegy pedig 2 900 forintért váltható Shakespeare Tévedések vígjátéka című darabjára. Január hetedikétől váltható bérletkonstrukciók már tartalmazzák a plusz előadásokat is. Herczeg Tamás igazgató a sztárvendégekkel kapcsolatban elárulta, egy amerikai karmesterrel egyeztetnek a Verdi előadásra, illetve további ismert művészeket is szeretnének a Dóm tér csillagtetős színpadára csábítani. „A közönség igényli és talán Szeged számára is fontos, ha időről-időre világhírű művészek jelennek meg. Ez nem azt jelenti, hogy egy külföldi sztár magasabb színvonalon tud megformálni egy szerepet, mint egy hazai művész, ez egy befektetés a közönségért, amelynek jótékony hatását az elmúlt évben érezhettünk is” – hangsúlyozta az igazgató.

no images were found

A szabadtéri idejére a dóm tér rekonstrukciója a felszínen már befejeződik, de a színpadot a tavalyi évhez hasonlóan a fogadalmi templommal szemközti oldalon állítják fel. Herczeg Tamás igazgatótól megtudtuk, míg tavaly a színpadtechnikát fejlesztették, addig idén a vendéglátóegység újul meg, hogy a közönséget az eddiginél magasabb színvonalon szolgálhassák ki. Ezen felül a közönségkapcsolati irodát is fejlesztik, a Reökhöz visszakerült egy helyiség a patinás épületben, amelynek az átalakítása már elkezdődött. Miután az irodai blokkok elkészülnek, visszaadják azokat a kiállítótereket a Reök-nek, melyeket eddig használtak kommunikációs- és produkciós irodaként. Herczeg Tamás elmondta, február végére, legkésőbb március elejére befejeződnek a munkálatok, és újdonság, hogy a reprezentatív közönségkapcsolati irodában a fesztiválhoz és Szegedhez kapcsolódó termékeket is árusítanak majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott, első alkalommal karácsonykor nemcsak helyi, hanem országos médiakampányt indítottak, mely a Szegedi Szabadtéri Játékok jegyeladását is növelte, de Harangozó Gyula művészeti vezető kiemelte, hogy Szeged városát is népszerűsítette.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: tartalmas tavasz elé néz a Pick

Következő sztori

Szegedi koncert Fábián Tamás és Szabad Gábor emlékére

Legutóbbi hasonló cikkek