Közélet

Plusz előadásokat hirdettek az idei szabadtérire + FOTÓK

Plusz előadásokat hirdettek az idei szabadtérire + FOTÓK

2015. január 7., szerda
Plusz előadásokat hirdettek az idei szabadtérire + FOTÓK
szabadteri_sajtotajekoztato01_gs

A Mamma Mia!-ból és A nyomorultakból egy-egy plusz előadást hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok a nagy érdeklődésre tekintettel. A 2015-ös évadban is számíthat világsztárokra a közönség, például egy amerikai karmesterre.

„Rekordokat döngetünk, az időarányos bérleteladásunk eddig háromszorosa az előző évihez képest és a jegyeladás is sokkal jobb. Összesen 25 millió forinttal több bevételünk van eddig” – közölte

Harangozó Gyula

, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója. Ez összességében egy közel fél nézőtérnyi előnyt jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A nagy érdeklődés miatt plusz előadásokat is hirdetnek, a tavalyi év sikerdarabját, a Mamma Mia!-t július 16-án is láthatja a nagyérdemű, míg A nyomorultak című musicalt augusztus 19-én is műsorra tűzik a Dóm téren. Harangozó Gyula elmondta, a

bérletkonstrukciókat

úgy alakították ki, hogy a szegedi nézőknek kedvezzenek, 7 200 forinttól 29 900 forintig lehet bérleteket váltani az idei évadra, a legolcsóbb jegy pedig 2 900 forintért váltható Shakespeare Tévedések vígjátéka című darabjára. Január hetedikétől váltható bérletkonstrukciók már tartalmazzák a plusz előadásokat is.

Herczeg Tamás

igazgató a sztárvendégekkel kapcsolatban elárulta, egy amerikai karmesterrel egyeztetnek a Verdi előadásra, illetve további ismert művészeket is szeretnének a Dóm tér csillagtetős színpadára csábítani. „A közönség igényli és talán Szeged számára is fontos, ha időről-időre világhírű művészek jelennek meg. Ez nem azt jelenti, hogy egy külföldi sztár magasabb színvonalon tud megformálni egy szerepet, mint egy hazai művész, ez egy befektetés a közönségért, amelynek jótékony hatását az elmúlt évben érezhettünk is” – hangsúlyozta az igazgató.

A szabadtéri idejére a dóm tér rekonstrukciója a felszínen már befejeződik, de a színpadot a tavalyi évhez hasonlóan a fogadalmi templommal szemközti oldalon állítják fel. Herczeg Tamás igazgatótól megtudtuk, míg tavaly a színpadtechnikát fejlesztették, addig idén a vendéglátóegység újul meg, hogy a közönséget az eddiginél magasabb színvonalon szolgálhassák ki. Ezen felül a közönségkapcsolati irodát is fejlesztik, a Reökhöz visszakerült egy helyiség a patinás épületben, amelynek az átalakítása már elkezdődött. Miután az irodai blokkok elkészülnek, visszaadják azokat a kiállítótereket a Reök-nek, melyeket eddig használtak kommunikációs- és produkciós irodaként. Herczeg Tamás elmondta, február végére, legkésőbb március elejére befejeződnek a munkálatok, és újdonság, hogy a reprezentatív közönségkapcsolati irodában a fesztiválhoz és Szegedhez kapcsolódó termékeket is árusítanak majd. A sajtótájékoztatón elhangzott, első alkalommal karácsonykor nemcsak helyi, hanem országos médiakampányt indítottak, mely a Szegedi Szabadtéri Játékok jegyeladását is növelte, de Harangozó Gyula művészeti vezető kiemelte, hogy Szeged városát is népszerűsítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.