Közélet

Pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat a Virág cukrászda bérleti jogára

Pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat a Virág cukrászda bérleti jogára

2015. január 16., péntek
Pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat a Virág cukrászda bérleti jogára
virag_cukraszda0_gs

Pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat a Virág cukrászda és a Kis Virág ingatlanjainak bérletére, így nyáron megnyithat a csongrádi megyeszékhely központját meghatározó vendéglátóhely.

Az önkormányzat honlapján olvasható pályázati kiírás alapján a két ingatlan havi bérleti díja 1,5 millió forint, a bérleti díjért induló licit alapára pedig 59 millió forint. Az önkormányzat kötött profillal értékesíti a bérleti jogokat, a két Klauzál téri ingatlant cukrászdaként kell üzemeltetni. A pályázatok beadási határideje február 16. A Virág cukrászdának otthont adó Új Zsótér-ház 1873-ban, a „Nagyvíz” előtt épült. 1874 nyarán a Klauzál tér felőli földszintjén már cukrászda nyílt. Az épület szimbolikus jelentőségű a szegediek számára, hiszen 1879-ben a nagy árvíz után

Tisza Lajos

innen irányította az újjáépítést. 1922-ben a Temesváron nevezetes cukrász,

Virágh Géza

és testvérei vásárolták meg és tették híressé a cukrászdát. Az államosítás után neve Virág cukrászdára rövidült. Különlegessé teszi az intézményt, hogy a Klauzál tér szemközti oldalán helyezkedik el a Virág cukrászdához tartozó Kis Virág. Míg előbbi kényelmes időtöltést kínál, utóbbi inkább a gyors kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt, ezzel nyújtva komplex szolgáltatást. Az ingatlan húsz éve került magántulajdonba, tulajdonosváltásokat követően a cukrászdát működtetető cég 2010-ben tönkrement. Az önkormányzat a felszámolási eljárás során élt az elővételi jogával, és megvásárolta a Virág cukrászda ingatlanát, illetve a Kis Virág bérleti jogát, majd hosszú pereskedés után vehette birtokba az üzlethelyiségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.