Női futball: bronzérmet hozott a SZAK a Dunapentele Kupáról + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pentele_kupa_szak002

Nemzetközi megmérettetésen, a Dunapentele Kupán lépett utoljára pályára a Szegedi AK női futballcsapata a 2014-es évben.

Tetszetős játékkal zárta a szezont a SZAK NB I-es női labdarúgó csapata. A rangos nemzetközi mezőnyben
a “Kárpát medence bajnoka” címért csak a bajnok MTK ellen maradt alul parázs csatában az együttes, de még ott is volt esélye a döntőbe kerülésre. A 3. helyért a szlovák bajnok Érsekújvárt fektette magabiztos játékkal két vállra a szegedi csapat. A torna gólkirálynője pedig Szil Tünde lett 7 góllal (tavaly Zimányi Kovács Anikó gyűjtötte be ezt a címet).

Kissé nehezen lendültek bele a lányok az első meccsen, de aztán magabiztosan nyertek 4-1-re a Nagyvárad ellen. A Érsekújvár már keményebb dió volt, fordulatos mérkőzésen döntetlent hozott a csoport rangadója (1-1). A vajdasági Mohol csapata alaposan megizzasztotta a szegedieket a 3. mérkőzésen, csupán egy góllal sikerült legyőzni őket (2-1). A Pálhalma ellen azonban már gördülékenyen működött a gépezet (4-0). Az Érsekújvárral való pontegyenlőség miatt nagy jelentősége volt az utolsó meccsnek a Szabadkai fiatalok ellen, akiket magabiztos játékkal szabályosan legázolta a SZAK (7-0), így csoportelsőként jutott tovább a helyosztókra.

Azonban így sem tudta elkerülni a bajnok MTK együttesét, amely meglepetésre kikapott a BLSZ-győztes Metistől, így csupán a másik csoport második helyén végzett. A SZAK fegyelmezett játékkal rukkolt elő az MTK ellen a döntőbe jutásért. Szil Tünde kapufájával indult a mérkőzés és inkább mezőnyben folyt a küzdelem, mert a védelmek mindkét oldalon stabilan álltak a lábukon. Már-már úgy tűnt, hogy büntetőkkel dől el a küzdelem, amikor a vége előtt két perccel Kaján Zsanett kihasználta a lehetőséget és az oldalról belőtt labdát közelről a hálóba paszírozta.

A szegediek karnyújtásnyira voltak a döntőtől, de nem omlottak össze, hanem örömjátékot mutattak be a 3. helyért a szlovák bajnok ellen, és meggyőző fölénnyel nyerték a mérkőzést (3-0). A döntőben a Metis nagy meglepetésre gól nélküli döntetlent követően büntetőkkel diadalmaskodott az MTK ellen.

Öröm volt látni, hogy milyen összeszedett és fegyelmezett játékot mutatott be ezen a tornán a SZAK együttese. Felszabadultan, és nem utolsó sorban eredményesen futballoztak! A sérüléséből frissen felépült Szil Tünde pedig megérdemelten gyűjtötte be a gólkirálynői címet.

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: a Debrecen elvitte a Hepp Kupát Vásárhelyről

Következő sztori

Szilveszter óta nyolc halálos közúti baleset történt