Milliós fejlesztés miatt költözik a makói SZTK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mako_korhazforum

A járási hivatal helyére, a Hollósy Kornélia utcai Közhivatalok Házába költözik ideiglenesen a makói SZTK. A járóbeteg szakrendelést azért kell átköltöztetni, mert milliós fejlesztésbe kezdenek. Kórházfórumot tartottak Makón.

Jelenleg tárgyalások folynak a Közhivatalok Házának megfelelő átalakításáról, a munkák ütemezéséről, ezért még nincs meg a költözés pontos dátuma- derült ki a hétfő esti fórumon. Amint meglesz, széles körben tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

„Azt kértem, és most is azt kérem főigazgató úrtól, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az ellátás zavartalan maradhasson az átalakítások folyamán. Egyetlen makói vagy éppen a térségből érkező beteg sem maradhat megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás nélkül. Makón az elmúlt 20 évben nem költöttek elegendő pénzt erre. Ez most megváltozik. Ahogyan a kampányban ígértük, olyan várost akarunk, ahol a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást, és méltó körülményeket kapnak az itt élők. A makói kórház évekkel ezelőtt a politika játszótere volt. Ezentúl ez nem így lesz”- mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

A fórumon Kallai Árpád főigazgató beszámolójából kiderült, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó integrációját támogató struktúraváltás című projekt valójában arról szól, hogy átalakításokkal hogyan működhet gazdaságosabban, magasabb színvonalon a betegellátás. Pályázati támogatással, összesen több mint 2.6 milliárd forintból mindkét kórházra költenek. Makón a radiológiai-röntgen-, valamint a járóbeteg szakrendelő épület átalakítását, az intenzív osztály felújítását tervezik. A fejlesztés során – ami tavaly elkezdődött- a kórház épületébe költözik a véradó állomás és a Lonovics sugárúti tüdőgondozó. Eszközökre is tudnak költeni, új röntgent is vásárolnak majd. A munkálatok egy része már tavaly elkezdődött, ez látható volt mindkét városban. A kivitelezés az idén folytatódik és a tervek szerint ebben az évben befejeződik.

Előző sztori

Embercsempészeket ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Szegeden

Következő sztori

Ausztriába tartottak az elfogott embercsempészek