/

Lőszert próbált átcsempészni a férfi Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSC07380

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 50 db éles lőszert találtak egy szerb férfinél Röszkén. A lőszert lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy német rendszámú személygépjárművet vizsgáltak át a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető szerb férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A nyilatkozat elfogadása után, azonban az utas különösen ideges viselkedése miatt az ellenőrzést végzők a szigorított vizsgálat mellett döntöttek. Feltűnt, hogy a férfi többször a kabátja felső zsebéhez kap. A gyanús viselkedés oka is hamarosan kiderült, hiszen a pénzügyőrök felszólítására a férfi önként előadott 50 db PPU Tokarev típusú 7,62 mm-es éles lőszert.

A pénzügyőrök az 50 db lőszert és az utast átadták az illetékes rendőri szerv munkatársainak, ahol a szerb férfi ellen visszaélés lőszerrel bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás.

Előző sztori

Magyarország vállalta át annak a felelősségét, hogy megtanítsa románul a székelyeket

Következő sztori

Szegedi időutazás az egykori napilapok hasábjain