Sport

Labdarúgás: harcos meccsen ikszelt a Szeged-Grosics, Polareczki aláírt (FRISSÍTVE)

Labdarúgás: harcos meccsen ikszelt a Szeged-Grosics, Polareczki aláírt (FRISSÍTVE)

2015. január 24., szombat
Labdarúgás: harcos meccsen ikszelt a Szeged-Grosics, Polareczki aláírt (FRISSÍTVE)
szeged2011_vasas_mj-021

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlenre végzett egymással a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a korábbi hatszoros román bajnok FC UTA Arad.

A vendégek patinás múltjuk ellenére tavaly kiestek a román harmadosztályból, ugyanakkor a Gyulán játszott összecsapáson már a találkozó legelején vezetést szereztek. A szegediek ugyanakkor felvették a kesztyűt a meglehetősen harapósan, harcosan futballozó aradiakkal, és a próbajátékon lévő

Berde István

találatával még szünet előtt egyenlítettek is. Újabb találat már nem esett a 90 perc során, így a két fél összecsapása - a tavaly

februári 1-2

után - ezúttal egálra végződött. Hazai oldalon

Szilvási

, Berde és

Polareczki

mellett egy újabb tesztelés alatt álló játékos kapott lehetőséget

Karacs Péter

személyében. A 20 éves támadó a Budapest Honvád második csapatában összesen kilenc alkalommal lépett pályára az NB III Keleti csoportban az ősz folyamán, ezeken a találkozókon egy gólt szerzett. A próbázók sorsáról jövő héten születik döntés.

Nyilas Elek

vezetőedző ugyanakkor elárulta, szakmai részről javasolják a játékosok szerződtetését a klubvezetés felé, hiszen úgy látják, erősítést jelenthetnének az együttes számára. A Szeged-Grosicsra legközelebb január 28-án vár felkészülési mérkőzés, rögtön kettő is. A keret egyik fele 15 órától Békéscsabán szerepel majd, míg a játékosok másik felére a harmadosztályú Gyula vár 18 órától.

Felkészülési mérkőzésen:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - FC UTA Arad 1-1 (1-1)

Gyula, Grosics Akadémia, műfű.

Szeged I. félidő:

Szántai - Szabó P., Szilvási, Markovic, Mészáros, Fitos, Berde, Veselinov, Zabari, Karacs, Polareczki.

II. félidő:

Szántai - Oláh G., Szilvási, Szabó Cs., Pászka, Kéri, Máté, Hegedűs E., Zelenyánszki, Oláh L., Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

A szegedi gólszerző:

Berde. Nyilas Elek:

"Bár a műfű meglehetősen csúszott ebben az időben, ettől függetlenül azonban rendkívül hasznos volt ez a mérkőzés. Nagyon örülök, hogy ezzel a csapattal tudtunk játszani, mert egy harcos, agresszív ellenféllel találkoztunk. Az ilyen meccseket a magyar labdarúgók hagyományosan nem szeretik, szúrós, helyenként rugdosódós, agilis játék zajlott a pályán az Aradnak köszönhetően. Ennek hatására viszont érezhették a játékosok, hogy ez egy férfias küzdelem. Persze, fáradt a keret, természetesen nem az edzőmérkőzésekre készülünk, hanem a Siófok elleni bajnoki rajtra. Az edzésmunkánk intenzitása ennek megfelelően épül fel, és bár ezek a meccsek adnak némi képet, de ebben a periódusban a játékosok fáradtan mozognak - hál' Istennek! Mindig azt mondom, hogy aki ilyenkor nem fáradt, az nem csinál jól valamit. Ugyanakkor a játékosok a mostani állapotukhoz képest, ami jelentősen megnehezíti, hogy frissen mozogjanak, nagyon sokat dolgoztak, keményen odatették magukat. Az ellenfél viselkedése jó tempót hozott ki a csapatból, nem mondhatom azt, hogy lazsáltak volna a játékosok."

Polareczki Roland csatlakozott a Szeged-Grosics kötelékéhez

polareczki_roland_zte

Szombat délután másfél évre szóló szerződés alá kanyarította oda a nevét Polareczki Roland, így hivatalosan is csatlakozik Nyilas Elek alakulatához. A 24 éves középcsatár tavaly nyáron csatlakozott a szlovén harmadosztályú ND Lendava 1903 gárdájához az NB III Nyugati csoport küzdelmeitől búcsúzó Andráshidától. Ezt megelőzően a ZTE kölcsönjátékosaként két ízben is szerepelt már a lendvai egyesületben, déli szomszédunk élvonalában akkor összesen 19 meccsen 4 gólt ért el. Zalaegerszegi színekben a magyar NB I-ben is pályára lépett, a 2011/12-es idényben 10 találkozón jutott szóhoz a legmagasabb hazai osztályban. Két szezonnal korábban az NB II Nyugati csoportban 24 fellépésen 7 találatot jegyzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.