Labdarúgás: a SZEOL SC-nél folytatja edzői pályafutását Hadár Attila

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hadarattila_hfc_algyo19_gs

Az aktív játéktól a nyáron vonult vissza a legutóbb az Algyő SK megyei I. osztályú csapatában futballozó Hadár Attila, aki azóta utánpótlás-edzőként segítette a klubot. Az új év azonban változásokat hoz a honi első osztályt is megjárt egykori labdarúgónak, hiszen a SZEOL SC-nél folytatja az edzői karrierjét.

„Nagyon szerettem Algyőn lenni, ahol 2010 óta szerepeltem, az első szezon végén feljutottunk a megye I-be, nagyon szeretem azt a közeget, az akkori csapatból csak Takács Roli, Koza Zsolti és Bogdán Peti maradt, nyár óta már én sem játszom. Négy korosztálynyi sráccal foglalkoztam azóta az utánpótlásban, őket kicsi koruk óta ismertem. Sajnálom a dolgot, de a váltás által kicsit komolyabb kihívással nézhetek szembe, hiszen kiemelt bajnokságban lévő csapatot edzhetek, jó ajánlatot kaptam a SZEOL SC-től” – mondta el portálunk megkeresésére Hadár Attila, aki az új évet már a kék-feketéknél kezdi majd meg.

A több NB I-es találattal is rendelkező egykori támadó elmondta, bár még nem tisztázott, hogy pontosan melyik korosztállyal fog foglalkozni, de a SZEOL SC ügyvezetőjével, Halkó Pállal folytatott egyeztetés során tisztázták, hogy nem a legkisebbekkel szeretne majd közösen dolgozni. „Nekik még a játék szeretete a fontos, ezt látom az öt és fél éves kisfiamon is, aki a Rendőr TE-ben focizik. Óriási türelmet követel meg ez a feladat, azt beszéltük Halkó Pállal, hogy én mindenféleképpen a 13-14 éves korosztálytól felfele szeretnénk dolgozni a gyerekekkel. Korábban futballoztam a SZEOL SC elődjében, a Tisza Volánban, ahonnan megmaradt a jó kapcsolat a vezetőkkel, így jött szóba az, hogy itt vállaljak feladatokat. Volt más ajánlatom is, de végül a SZEOL-nál döntöttem, hiszen egy nagyobb utánpótlás-bázissal rendelkezik az egyesület” – indokolta döntését Hadár Attila.

A jövővel kapcsolatban Hadár Attila úgy fogalmazott, természetesen idővel felnőtt csapatnál is szeretne majd dolgozni, azonban nem akar semmit sem siettetni, hiszen akárcsak labdarúgóként, edzőként is végig kell járni a szamárlétrát. „Annyiból szerencsém volt, hogy U-19-el kezdtem az edzősködést, akik már majdnem felnőttnek számítanak. Nem volt semmilyen problémám a fiatalokkal, úgy tekintettek rám, mint második apára. Én is voltam 19 éves, ismerem a zsiványságokat, tudtam, hogy mikor füllentenek, én sem voltam egyszerű gyerek fiatalon, nekem is megvoltak a magam zsiványságai. Algyőre mindig is a legelső edzősködésem színhelyeként tekintek, még nem tudtam a srácoktól elbúcsúzni, de majd az első edzésre kilátogatok. Soha nem fogom őket elfelejteni, de úgy gondolom, hogy itt volt az ideje a váltásnak” – fűzte hozzá Hadár Attila.

Előző sztori

Szemelvények – Vásárhelyen mutatkoznak be az SZTE alkalmazott fotográfusai + FOTÓK

Következő sztori

Darts: Szegeden is érződik a világbajnokság hatása

Legutóbbi hasonló cikkek