Kultúra

Kell legyen valami – kialakult az alkotógárda + VIDEÓ

Kell legyen valami – kialakult az alkotógárda + VIDEÓ

2015. január 15., csütörtök
Kell legyen valami – kialakult az alkotógárda + VIDEÓ

Véget ért a hat régiós partner koprodukciójában készülő, Kell legyen valami munkacímű színházi előadás szegedi nyitó workshopja.

Júliusban, a jubileumi, 25. THEALTER Fesztiválon láthatja a hazai közönség a nemzetközi koprodukcióban készülő, Kell legyen valami munkacímű előadást, melynek nyitó workshopja a napokban ért véget Szegeden. Az egyhetes, intenzív munka végén az előadás rendezője,

Bojan Jablanovec

, a szlovén Via Negativa társulat vezetője kiválasztotta az előadás elkészítésében résztvevő alkotókat. A szabadkai Desiré Fesztivált/Kosztolányi Dezső Színházat

Mészáros Gábor

és

Kucsov Borisz

, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházat/TESZT Fesztivált

Puzsa Patrícia

és

Mátyás Zsolt

, a szófiai Antistatic Fesztivált/Informbureau Egyesületet

Ilija Atanaszov

, az újvidéki INFANT Fesztivált

Sanela Milošević

és

Kristian Al-Droubi,

a szegedi THEALTER-t pedig

Levko Esztella, Szorcsik Kriszta

és

Formanek Csaba

képviseli a projektben. https://www.youtube.com/watch?v=hKWgbjWU0bQ A következő workshopra Szabadkán kerül sor februárban, az alkotók tavasszal Szegedre is visszatérnek. Az összesen öt workshopból álló munkafolyamatot követően 2015. május 23-án, a temesvári TESZT Fesztiválon láthatja először a közönség az előadást, amelyet a tervek szerint 2016 tavaszáig valamennyi partnerfesztivál, valamint a ljubljanai EX PONTO Fesztivál is vendégül lát. A THEALTER-t szervező MASZK Egyesület számára a szegedi önkormányzat támogatása teszi lehetővé a projektben való részvételt, egyéb hazai forrást mindezidáig nem sikerült bevonni a finanszírozásba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.