Hétvégén zárul a Játék határok nélkül

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton és vasárnap sugározza az M1 a Játék határok nélkül című vetélkedő utolsó két adását, amelyből kiderül, melyik csapat nyeri az országok közötti versengést.

A Magyarországon, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közreműködésével májusban leforgatott Játék határok nélkül című vetélkedőt október óta követhetik a nézők a csatorna műsorán. A döntőt vasárnap közvetítik – közölte az MTVA az MTI-vel. Az 1990-es években nagy sikerrel futó vetélkedő új szériájának 13 adását egy nemzetközi stáb forgatta Budapesten, és minden résztvevő ország ebből készítette el saját változatát. A műsorban ezúttal nem városok, hanem országok, Magyarország mellett Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és az amerikai kontinens csapatai versengtek egymással.

A műsort egy 4500 méteres stúdióban vették fel, minden adásban hat versenyszám kapott helyet. Az új szériából 13 epizódot készített az MTVA. A magyar csapatnak 48 tagja volt, egy műsorban tizenketten szerepeltek, köztük olyan ismert személyiségek, mint a Rippel fivérek, Puskás Peti énekes, Kozmann György és Zala György világbajnok kenusok, Pulai Imre olimpia bajnok kenus, Szőnyi Ferenc amatőr triatlonista és Kovács Nikolett motorversenyző. A csapat kapitánya Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó.

A vetélkedőt Varga Edit és Harsányi Levente vezeti, a kilencvenes évek szériájának műsorvezetője, Gundel Takács Gábor ezúttal narrátorként szerepel a műsorban.

A Játék határok nélkül az egyik legsikeresebb európai tévés vetélkedő volt, amelyet 1965-től 1999-ig a közszolgálati televíziókat tömörítő EBU (European Broadcasting Union) szervezett. A műsor jogait később a francia Mistral Production vette meg, amely további tíz évadot készített.

Előző sztori

Bánffy Miklós életét és munkásságát bemutatató kiállítás Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

A munkanap-áthelyezéseknek nincs számottevő gazdasági hatásuk