Közélet

Hat településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Hat településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

2015. január 28., szerda
Hat településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Hat településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást, ezek közül három olyan községben polgármester-választást, ahol tavaly októberben senki nem indult a posztért.

Az egyik ilyen település a Vas megyei Daraboshegy. A szintén Vas megyei Mesterházán egy képviselőjelöltet kell megválasztani, mivel eredménytelenül zárult az októberi általános választás. Akkor az egyéni listán négy jelölt indult a négy mandátumért, azonban egyiküket polgármesternek választották, és mivel így egy képviselői hely betöltetlen maradt, most választják meg a negyedik képviselőt. A Zala megyei Lispeszentadorjánban élők polgármestert választhatnak vasárnap: októberben ugyanis ugyanannyi szavazatot kapott az első helyen végző

Cseresnyésné Cser Andrea

és

Árkus Béla

, így a voksolás szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett. Ugyancsak szavazategyenlőség miatt választanak polgármestert a Somogy megyei Mike lakói:

Tóth Árpád

és

Pécsiné Domján Anikó Csilla

kapott októberben ugyanannyi szavazatot. A Veszprém megyei Nemesvita és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshuta választói októberben nem tudtak polgármestert választani, mivel a voksolás jelölt hiányában elmaradt, így vasárnap ezen a két településen is időközi polgármester-választást tartanak. A Zala megyei Zalalövő roma választópolgárai vasárnap - lemondás miatt - települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, ám a voksolás jelölt hiányában elmarad. Itt már nem tűznek ki több időközi választást, a településen élő nemzetiségi választópolgárok legközelebb a következő általános választásnál szavazhatnak nemzetiségük képviselőjelöltjeire.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.