Közélet

Embercsempészeket ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Szegeden

Embercsempészeket ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Szegeden

2015. január 27., kedd
Embercsempészeket ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Szegeden

Egy osztrák és két hontalan embercsempészt ítélt egy-egy év letöltendő börtönbüntetésre a Szegedi Járásbíróság, a Bécsben élő férfiak fejenként 400 euróért szállítottak volna határsértőket a szerb-magyar határtól az ország belsejébe – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

A bíróság gyorsított eljárásban több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés érdekében elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Az Ausztriából január 16-án három autóval a szerb-magyar határhoz érkező sofőrök Mórahalom közelében vettek föl összesen nyolc iraki és hét szíriai állampolgárt, négyen-négyen az utastérbe ültek be, egy-egy ember pedig a csomagtartóban bújt el. A rendőrök azonban röviddel később megállították a járműveket, és őrizetbe vették az embercsempészeket. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az a két szerbiai embercsempész is szíriai állampolgárokat szállított, akiket Röszke közelében fogtak el a rendőrök hétfőn hajnalban. A határsértők vallomásuk szerint fejenként 200 eurót fizettek volna az Ausztriáig tartó fuvarért. Az embercsempészek ügyében a bíróság várhatóan gyorsított eljárásban dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.