Kultúra

Belassít a Belvárosi Mozi a hétvégén

Belassít a Belvárosi Mozi a hétvégén

2015. január 23., péntek
Belassít a Belvárosi Mozi a hétvégén
2.slow_hetvege

A nyugalom és a lassítás jegyében telik a hétvége a Belvárosi Moziban a 2. Slow hétvége keretein belül, mely programhoz a Somogyi könyvtár is csatlakozik.

"Wifi nincs, beszélgess!" - ez a mottója a Belvárosi Mozi hétvégi rendezvényének, a második alkalommal megrendezett Slow hétvégének. "A slow filozófia alapja a tudatosság, nyitottság, őszinteség és közösség. A mozgalom 1986-ban indult el Olaszországból, amikor egy olasz gasztronómus, Carlo Petrini tiltakozott egy McDonald’s megnyitása ellen a római Spanyol Lépcsőknél, a gyors ételekkel szemben az egészséges, lassú, minőségi étkezés fontosságát hangsúlyozva. Petrini kezdeményezése az elmúlt évtizedek során globális mozgalommá duzzadt, és olyan területek is bekapcsolódtak a slowba, mint az utazás, a gyereknevelés, az olvasás, a munkavégzés, a médiafogyasztás, a mozi, a városok vagy a design. Minden területen a lehető legközvetlenebb kapcsolatokat, leginkább emberközeli termelést, tájékozódást és a környezetünk minél teljesebb megélését szorgalmazzák." - írja az esemény ajánlója.

racz_tibor_telin_mi_ujsag_01kf

Régmúlt idők karácsonyi történetei elevenednek meg a Somogyi-könyvtár időszaki borbélyüzlet-kiállításában, ahol a Telin Televízió 19. századi újságcikkek közül válogatva idézte meg egy szegedi üzlet ünnepi napját. A Karácsony van! Mi újság című decemberi játékfilmet vasárnap 17 órától a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében is levetítik, amelyben többek között a Szegedi Nemzeti Színház két művésze, Rácz Tibor és Bánvölgyi Tamás is közreműködött. A 10 órától induló programsorozat, mely magába foglal számos filmvetítést, a mozi bejárását, jógát és lélekfürdetést is, részletesen

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.