Több mint 75 millió forint gyűlt össze eddig a közmédia kampányán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 75 millió forint gyűlt össze vasárnap 16 óráig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek idén az Ökumenikus Segélyszervezet a kedvezményezettje.

Csizmár Edina, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője vasárnap, a kampány zárónapján az MTI-nek elmondta: vasárnap 16 óráig 75 millió 336 ezer 180 forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Csizmár Edina kiemelte: három tárgyra licitálhatnak az érdeklődők 22 óráig. A Herendi Porcelánmanufaktúra kézi festéssel díszített táljára, amelyen Kovács Koko István és Bud Spencer aláírása szerepel, Tim Howard több mint százszoros amerikai válogatott labdarúgó mezére, valamint Bud Spencer olasz színművész két darab eredeti csuklóvédőjére, amelyet a Zsoldoskatona című vígjátékban használt. A Herendi tál licitje 500 ezer, a mez és a csuklóvédő licitje 200-200 ezer forintról indult.

A mediaklikk.hu\jonaklennijo honlapon található, művészek és sportolók által felajánlott tárgyak közül egyebek mellett Kékedi László fafaragó alkotása, Huszti Péter cilindere, Zoltán Erika két dedikált bakelit lemeze, a Női Vízilabda Válogatott dedikált fotója a Vízilabda Szövetség dedikált zászlajával és Kassai Viktor labdarúgó-játékvezető dedikált meze vár gazdára. Emellett a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a segélyszervezet munkáját.

A közmédia vasárnapi műsorfolyamában az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységét mutatja be. A műsor vendége Lehel László, a szeretetszolgálat elnök-igazgatója, a szervezetet évek óta támogató Tesco és az FTC képviselői. Az érdeklődők interjút láthatnak Lévai Anikóval, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövetével, valamint összeállítást arról, hogy mit jelent az embereknek a szeretet. A műsorban közreműködik mások mellett Wolf Kati, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus-rendező és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Csézy, Keresztes Ildikó, Gryllus Dániel és a Kaláka együttes.

A közmédia harmadik alkalommal indított gyűjtést: 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, tavaly a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból.

Előző sztori

A rózsaszín gyertya is fellángolt a Dugonics téren + FOTÓK

Következő sztori

Kék Mókus Kupa: teljes a döntős mezőny + FOTÓK