Tavaszra mentesülhet Mórahalom belvárosa a teherforgalom alól

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mhalom

Jól haladnak az elkerülő út munkálatai, jövő tavaszra mentesülhet Mórahalom belvárosa a teherforgalom alól.

2014 tavaszán kezdődtek a sokak által várt 55. számú főút felújítási munkálatai, melynek része a Mórahalmot elkerülő útszakasz megépítése is. Az eltelt több mint 8 hónap alatt, hétről hétre nyomon követhették a környezet átalakulását az arra járók. A zákányszéki út keresztezését kivéve már aszfalton gurulhatunk az elkerülőn, mely bíztató, tekintve, hogy jövő tavaszra tervezik az út átadását a forgalomnak.

Az alapkő letételen, március 27-én egy álom beteljesüléséről beszélt Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. Ez az „álom” már egyre inkább kirajzolódni látszik, hiszen azóta is folyamatosan dolgoznak az útépítők a 7,1 km hosszú elkerülőn. A tervezett három körforgalomból már kettő 90 %-ban elkészült, s a Vágói-csatorna felett is jól kivehető a vasbeton híd. Loppert Dániel, a pályázó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. kommunikációs vezetője telefonon adott interjúban elmondta, a terveknek megfelelően halad az építkezés, mely 4,6 milliárd Forintból valósul meg Uniós támogatással. Továbbá hozzátette, hogy az út mellett vízelvezető csatornarendszer és kerékpárút is épül, illetve az út tengelyterhelését 11,5 tonnára emelik. Jelenleg a körforgalmak térkövezése és a végső aszfaltréteg fektetése zajlik, majd ezt követi a tereprendezés, ahogy az időjárás engedi.

Az elkerülő útnak köszönhetően a jövőben csökkenni fog Mórahalom belterületének környezeti és zajterhelése. Kevesebb szennyezőanyag kerül a levegőbe, és nem utolsó sorban biztonságosabbá válik a közlekedés, hiszen nem kell például attól tartani, hogy a kamionos forgalom veszélyezteti a kerékpáros és gyalogos forgalmat.

Előző sztori

A szegedi DK is a vasárnapi zárva tartás ellen

Következő sztori

Rendkívüli közgyűlés dönt februárban a pályázatról egy “gazdaságos olimpiára”