Írjon nekünk

Sport

Szeged labdarúgását segítenék a veterán labdarúgók + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

veteranfoci_sajttaj06_gs

„Egy életen át kell játszani – a bravúrcsapat” címmel folytatódott a Közéleti Kávéház sorozata. A szerda esti beszélgetésen a szegedi veterán labdarúgó egyesület idei évéről, helyzetéről, valamint az országos veterán labdarúgásról és a szegedi futball helyzetéről beszélgettek a résztvevők.

A házigazda Bagdi Sándor köszönthette a megjelentek mellett Joób Mártont, a városi foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elnökét, Nógrádi Tibort, az MLSZ Csongrád megyei igazgatóját, Dudás Tivadart, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Dél-kelet régiójának koordinátorát, valamint Kozma Józsefet a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnökét.

Az emlékek felelevenítését követően Bagdi Sándor elmondta, ő maga is futballozott korábban, és kiváló dolog, hogy a futballisták továbbra is tartozhatnak valahova, erre pedig a veterán labdarúgó csapat remek lehetőséget nyújt.

Szamosvölgyi Zoltán, a szegedi csapat vezetője számolt be az elmúlt esztendőről, majd kifejtette: a gárda célkitűzése, hogy idén is bekerüljön az országos döntőbe, ahol az idei évben az ötödik helyet szerezte meg, míg egy idénnyel korábban a dobogón zárt. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ugyanilyen lendülettel és akarattal kell tenniük a dolgukat, mint ahogy az őszi szezon alatt ez jellemző volt a csapatra. Ehhez a személyi feltételek adottak, az anyagi része viszont nehezebb, mert jelenleg szponzor nélkül áll az egyesület. Annak érdekében, hogy a versenyfeltételeket biztosítani tudják, igyekeznek minden esélyt megragadni.

„Azt szeretnénk elérni, hogy az általunk produkált eredmény fáklya legyen a fiatal csapatok szereplésére, hogy ezzel is segítsük Szeged labdarúgását. Szeretnénk megélni, hogy Szegednek is legyen egy kiváló NB I-es csapata, amelynek meccseire csak úgy, mint Diósgyőrben, tízezren látogassanak ki. Ebben szeretnénk segíteni a saját módunkon” – mondta el Szamosvölgyi Zoltán.

Kozma József hangsúlyozta, a kultúra része a sport is, a kultúrának pedig nagy szerepe van abban, hogy az ember jól érezze magát a saját városában. A veterán labdarúgó csapat eredményes szereplésével hozzájárul a város kulturáltságához azáltal, hogy jó hírnevét viszi Szegednek szerte az országban, így ezért köszönettel tartozik a futballistáknak és vezetőiknek a város.

„Önmagától egyetlen eredmény sem születik meg, az idén elért ötödik helyért is gratuláció illeti a csapatot. Ez egy jó közösség, a város pedig akkor lesz igazán jó közösség, ha vannak ilyen összetartó csapatok, mint a veterán labdarúgó csapat, ezek pedig megérnek minden támogatást. Meg kell becsülni a veterán labdarúgókat, mert általuk lehetnek majd a későbbiekben tehetséges, szorgalmas fiatalok a városban” – zárta beszédét Kozma József.

Joób Márton úgy fogalmazott, széles összefogásra van szükség annak érdekében, hogy növekedjen az utánpótlásban sportoló gyermekek száma, ehhez pedig egy belülről növő egyetértésre, összefogásra van szükség a klubok között. A sportbizottság elnöke biztos abban, hogy az önkormányzat amit tud, azt meg fogja tenni a veterán labdarúgásért, az egyesületnek pedig ezúton is gratulált elért eredményeihez.

Nógrádi Tibor megköszönte a csapat elmúlt négy éves szereplését, és ahogy elmondta, ez a csapat fontos szerepet tölt be a szegedi futballban. Az MLSZ Csongrád megyei igazgatója a szegedi futball helyzetét a pesszimista hangok ellenére jónak ítélte meg, hiszen a lakossághoz viszonyított, országos átlagnak megfelelő százaléknyi labdarúgó van a városban, míg ez a szám korábban jóval kevesebb volt.

„A szegedi labdarúgásnak csak akkor van jövője, ha megbecsüli a múltját, megbecsüli azokat, akik sokat tettek érte. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a stadionavatón ez a közösség a díszpáholyban foglalhasson helyet, és a hazai mérkőzésen lehessen egy megbecsült veterán szekció, hiszen ezeknek az embereknek át kell adniuk mindazt, amit megtapasztaltak” – fogalmazott Nógrádi Tibor.

Az OVLSE Dél-keleti régió koordinátora, Dudás Tivadar úgy véli, érdemes volt ennyit dolgozniuk, és úgy véli, az ő szereplésüknek is van szerepe abban, hogy megfordult a városvezetés labdarúgás iránti tisztelete. Többször felmerül, hogy a csapat miért is játszik, amire Dudás Tivadar egyszerű választ adott.

„Mindig a szegedi címerért lépünk pályára. Viszontagságos szezonon vagyunk túl, ugyanakkor bebizonyosodott, hogy tartalékos csapat nincs, mert mindig az a legerősebb csapat, amelyik kifut a pályára. A kiélezett küzdelemben az őszi fordulókat követően 24 ponttal a szegedi együttes vezeti a tabellát, büszkék vagyunk az eredményeinkre” – zárta gondolatait Dudás Tivadar, aki kifejtette, bárminemű segítséget szívesen fogadnak, hiszen az egyesületnek nagy szüksége lenne rá.

Sport

Sportmenü: újra hazai pályán a hokicsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteseményei.

Tovább olvasom

Közélet

Videó: lebontották a Felső Tisza-parti Stadion kandelábereit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A lelátókat már korábban elbontották, csütörtökön pedig sor került a kandeláberekre is.

Tovább olvasom

Sport

Tragédia nem történt, de több ilyen meccs már nem fér bele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Csak a csoport első és második helye úszott el Flensburgban, a szép tavaszra jó esélye van a MOL-Pick Szegednek.

Tovább olvasom

Aktuál