Nem felejtik kedves postásukat a kecskésiek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jotekonysag01_gs

A közel egy éve tragikus körülmények között fiatalon elhunyt Sipka József családját széles helyi összefogással segítik.

Szeged-Kecskéstelepről kifelé haladva a jobb oldali teleülésrész postása volt Sipka József, aki csaknem egy esztendővel ezelőtt hunyt el. A kecskésiek nagyon szerették őt, emlékét megőrzik, és a családját számos eszközzel igyekeznek segíteni. A kezdeményezés élére a helyi polgárőrség, annak vezetője, Csonka László, valamint Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő állt. Többek között – stílszerűen – képeslap-értékesítési akció is indult a képviselő ötlete nyomán. A képeslapon Sipka József életének fontos és szép pillanataiból összeállított fotómontázs található az egykori postásnak szóló üzenet mellett. Néhány hónap alatt 75 ezer forint gyűlt össze, a pénzt a szervezők Sipka József családjának, az özvegynek és a hét gyermeknek ajánlották fel. Csonka László, Nógrádi Tibor, illetve Sebők Zsolt kecskési lakos kedden este adták át az ajándékot a családnak, mely a férj halálát követően Kübekházáról Szeged-Tarjánba, egy tízemeletes ház zárószintjére költözött be.

“A kecskésiek hitet tettek amellett, hogy a továbbiakban is segíteni fognak Sipka József nehéz körülmények között élő szeretteinek, ezzel is visszaadva valamit abból, amit a postásuktól kaptak. Mindenki kedvelte őt, együtt élt és lélegzett a helyiekkel, mindenkinek a szokásait ismerte, az időseknek később is visszavitte a leveleket, ha éppen nem találta őket otthon. Rendkívül jó ember volt, akinek halála máig fájdalmas veszteség” – mondta Nógrádi Tibor.

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatójaként is tevékenykedő képviselő több szálon is kötődött Sipka Józsefhez. Az egykori postás ugyanis megalakulása első évében az FK 1899 Szeged labdarúgócsapatában focizott, és a família is nagyon közel áll a sportághoz, a két nagyfiú az Ujszegedi TC-ben rúgja a bőrt.

no images were found

Előző sztori

Varázslatos felvétel az ünnepi díszt öltött Szegedről + VIDEÓ

Következő sztori

Karácsonyi játszóház a Móra-múzeumban