Sport

Műfűre cserélnék a szakadt betont a Hattyason

Műfűre cserélnék a szakadt betont a Hattyason

2014. december 13., szombat
Műfűre cserélnék a szakadt betont a Hattyason
focipalya01_kf

Felújítaná régi, betonnal borított focipályáit a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Sportközpont. A Hattyas sori létesítményben eltervezett rekonstrukció teljes összege elérné az 55 millió forintot.

Mint azt

Erhardt Szilárdtól

, az SZTE EHÖK SE futsalcsapatának szakmai igazgatójától megtudtuk, az egyesület sikerrel pályázott a Magyar Labdarúgó-szövetségnél (MLSZ) két pálya borításának cseréjére, további két pályára pedig egy következő ütemben, márciusban kandidálhatnak. Az építés finanszírozásába 30 százalékos önrésszel az SZTE is beszáll, a további 70 százalékot pedig a társasági adó jelentette keretből gyűjtenék össze. "Június 30-ig él a pályázat, amelyet ugyanakkor adott esetben meg is lehet hosszabbítani. Mindenesetre ez az a határidő, amíg az egyetem által biztosított önrészen felüli keretet a TAO-ból össze kell gyűjtenünk. Ezt leszámítva minden feltétel adott, amint a szükséges összeg befolyt, gyakorlatilag azonnal elindítható a kivitelezés. A realitás azt mondatja velem, ez március közepére várható. A kivitelező elmondása szerint pedig egy-egy pálya egy hónap leforgása alatt is kialakítható" - árulta el portálunknak

Bartók Csaba

, az SZTE Sportiroda koordinátora. A négy pálya kialakítása költsége teljes egészében nagyjából 55 millió forintot tesz ki. Mindez azt jelenti, első ütemben 18 és 19 millió forint körüli összeggel kell feltöltenie TAO-keretét a pályázat nyertesének az építkezések beindításához. "Az a cél, hogy nyár elejére két pálya felépüljön, majd a következő ütemben a másik kettő is. Ha jól tudom, idén ősszel már elmaradt a JATE-bajnokság is a betonpályák használhatatlansága miatt, az új felületen viszont zavartalanul, kulturált körülmények között folytatódhatna a labdarúgás az egyetemen" - mondta Erhardt Szilárd. "Az egyetemi sportkomplexumok egytől-egyig nagyon rossz állapotban vannak, sok helyen kellene fejleszteni. Ami tőlünk telhető, megtettük, sikeres pályázatot készítettünk a labdarúgó-szövetség megyei igazgatósága támogatásával. A legfontosabb most, hogy a szükséges pénz a TAO-ból összegyűljön, amiben az egyetem felsőbb vezetése segítségében is bízunk, hiszen az ő kapcsolati tőkéjük mindenképpen egy jelentős, gyorsító tényező lenne a kérdésben" - tette hozzá Bartók Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.