MTVA: egyéves az M3

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma ünnepli első születésnapját az M3, a múltidéző televíziós csatorna egy év alatt több száz tévéfilmet és tévéjátékot vetített, amelyek közül sok az első sugárzása óta először került képernyőre – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-t.

A közlemény szerint az M3, az archív tartalmakra épülő közszolgálati adó fő profilja a közmédia archívumában megtalálható régi műsorok felelevenítése. Kiemelték, hogy a csatorna műsorának összeállításakor az irodalmi és kultúrtörténeti sorozatok is helyet kaptak. A magyar színháztörténet nagyjaival minden héten találkozhatnak az M3 nézői. A színházi közvetítések közül a legrégebbi az 1962-ben, a Petőfi Színházban megrendezett Üvegcipő.

Azt írták: közkedveltek a szórakozató műsorok, például az évtizedeken át sugárzott Szeszélyes évszakok, a Telepódium, az Üdítő, amelyben “a humor korábbi nagyágyúi gondoskodnak a jókedvről”. A csatorna legnépszerűbb sorozata a Szomszédok, de újra műsorra kerültek rég nem látott külföldi sorozatok is, mint a Klinika, a Kórház a város szélén, a Nők a pult mögött, a Mentők vagy a Derrick.

Mint írták, “karácsonyi ajándékként” a sokak által kért Tövismadarak című sorozatot fogja sugározni az M3. A születésnapos csatorna könnyűzenei műsorai, mint például a Zenebutik, a Roxinpad vagy a Pulzus felidézték az elmúlt évszázad nagy slágereit és népszerű előadóit.

Hozzátették: a nézők újra szurkolhattak a magyar csapatnak a Játék határok nélkül című vetélkedő 1993 és 1998 közötti felvételei alatt. Az M3 nézői éjszakánként is kellemes és érdekes műsort kaphattak, hiszen 136 archív fotóválogatást tekinthettek meg különböző témakörökről Időmetszetek címmel.

Közölték: a sportrajongók nagy megelégedésére újra adásba kerültek éves sportösszefoglalók és a múlt század nagy sportolóiról készült portrék, csapatmérkőzések.

Előző sztori

Dél-Afrikáig jutott vándorútján egy jeladós fehér gólya

Következő sztori

Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertek karácsonytól az újévig