Gazdaság

Megállapodtak a béremelésről a postánál

Megállapodtak a béremelésről a postánál

2014. december 17., szerda
Megállapodtak a béremelésről a postánál

A dolgozók 80 százalékára kiterjedő, 1,5-4,7 százalékos jövő évi bérfejlesztésről állapodtak meg a Magyar Postánál - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a valamennyi postás szakszervezettel szerdán aláírt megállapodás alapján bruttó 250 000 forintos alapbérig lesz sávos bérfejlesztés. A bérmegállapodás során a munkáltató kiemelt figyelmet fordított azon területek bérfejlesztésére, amelyek üzleti szempontból kulcsfontosságúak, többek között a logisztikai terület egyes munkaköreiben, valamint a kézbesítői munkakörben foglalkoztatott munkavállalók esetében - áll a közleményben. A közlemény szerint egyezség született arról is, hogy decemberben és januárban egyszeri juttatásban részesülnek a munkavállalók, amelynek együttes összege nettó 65 000-70 000 forint, ebben a munkavállalók több mint 90 százaléka részesül. Változatlan marad a választható béren kívüli juttatás éves 212 000 forintos mértéke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.