/

Liftbe szorult hat utas a Pentelei utcában

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pentelei utca egyik társasházának felvonójából hat embert kellett kiszabadítani, emellett az elmúlt huszonnégy órában balesetről és tűzesetről is érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez Csongrád megyében.

Szombaton, a déli órákban egy nyolcvan négyzetméteres lakóépület gyulladt ki Domaszéken. A szegedi tűzoltók két egysége érkezett a tűzesethez. A lángokat rövid időn belül eloltották az egységek. A mentőszolgálat két könnyebb sérültet szállított kórházba.

Liftbe szorult utasokat mentettek ki a szegedi tűzoltók szombaton éjszaka. A Pentelei utca egyik társasházának felvonója meghibásodott, az első ás a második emelet között, hat utasával akadt el. A szegedi tűzoltók kéziszerszámok segítségével, sértetlenül szabadították ki a liftben rekedt lakókat.

Vasárnap délután fél ötkor Hódmezővásárhelyen történt egy közúti közlekedési baleset. A 4421-es úton, Hódmezővásárhely és Tótkomlós között egy autó lesodródott az útról, árokba hajtott és felborult. A balesethez a hódmezővásárhelyi tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították, majd kerekeire állították a sérült járművet. Az autó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt huszonnégy órában a csongrádi egységek két esetben nyújtottak segítséget a mentőszolgálatnak. Először vasárnap este nyolc órakor, majd hétfő hajnalban akadt el egy mentőautó Csongrádon. A csongrádi egységek mindkét esetben rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és csörlővel szabadították ki az elakadt járműveket.

Szintén vasárnap, este hét óra előtt egy tanya melléképülete gyulladt ki Balástyán. Az Arany János utcai ingatlanhoz a balástyai önkéntes tűzoltókat és a kisteleki őrs egységét riasztotta a műveletirányítás. A tűzoltók kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett. A lángokat a balástyai egység egy vízsugárral fojtotta el. Egy 52 éves férfi a tűzben életveszélyesen megsérült, őt a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a helyszínen elvégezte a szükséges vizsgálatokat.

Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Előző sztori

Kézilabda: szoros vereségeket szenvedtek az FKSE csapatai

Következő sztori

Szén-monoxid mérgezésben halt meg egy férfi a Szentháromság utcában + FOTÓK