Bulvár

Liftbe szorult hat utas a Pentelei utcában

Liftbe szorult hat utas a Pentelei utcában

2014. december 1., hétfő
Liftbe szorult hat utas a Pentelei utcában

A Pentelei utca egyik társasházának felvonójából hat embert kellett kiszabadítani, emellett az elmúlt huszonnégy órában balesetről és tűzesetről is érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez Csongrád megyében.

Szombaton, a déli órákban egy nyolcvan négyzetméteres lakóépület gyulladt ki Domaszéken. A szegedi tűzoltók két egysége érkezett a tűzesethez. A lángokat rövid időn belül eloltották az egységek. A mentőszolgálat két könnyebb sérültet szállított kórházba. Liftbe szorult utasokat mentettek ki a szegedi tűzoltók szombaton éjszaka. A Pentelei utca egyik társasházának felvonója meghibásodott, az első ás a második emelet között, hat utasával akadt el. A szegedi tűzoltók kéziszerszámok segítségével, sértetlenül szabadították ki a liftben rekedt lakókat. Vasárnap délután fél ötkor Hódmezővásárhelyen történt egy közúti közlekedési baleset. A 4421-es úton, Hódmezővásárhely és Tótkomlós között egy autó lesodródott az útról, árokba hajtott és felborult. A balesethez a hódmezővásárhelyi tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították, majd kerekeire állították a sérült járművet. Az autó sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. Az elmúlt huszonnégy órában a csongrádi egységek két esetben nyújtottak segítséget a mentőszolgálatnak. Először vasárnap este nyolc órakor, majd hétfő hajnalban akadt el egy mentőautó Csongrádon. A csongrádi egységek mindkét esetben rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és csörlővel szabadították ki az elakadt járműveket. Szintén vasárnap, este hét óra előtt egy tanya melléképülete gyulladt ki Balástyán. Az Arany János utcai ingatlanhoz a balástyai önkéntes tűzoltókat és a kisteleki őrs egységét riasztotta a műveletirányítás. A tűzoltók kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett. A lángokat a balástyai egység egy vízsugárral fojtotta el. Egy 52 éves férfi a tűzben életveszélyesen megsérült, őt a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a helyszínen elvégezte a szükséges vizsgálatokat.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.