Sport

Labdarúgás: tisztességgel helytállt a megyeválogatott

Labdarúgás: tisztességgel helytállt a megyeválogatott

2014. december 10., szerda
Labdarúgás: tisztességgel helytállt a megyeválogatott
magyarorszag_irorszag04_gs

A hétvégén, Cegléden megrendezett Megyei Válogatottak Közép- és Délkelet-Magyarországi Regionális Tornájának ötfős selejtező csoportját egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a negyedik helyen zárta Csongrád megye válogatottja, így nem kvalifikálta magát a hétvégi döntőbe. A hétvége eseményeit Major László, az együttes trénere, valamint a legjobb mezőnyjátékosnak megválasztott Kökény Tamás mellett az újonc Heredea Máté értékelte portálunknak.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is

Major László

vezette Csongrád megye válogatottját a hétvégi tornán. A szakvezető úgy véli, az egy évvel korábbi együtteshez képest idén nem olyan egységes csapattal tudtak részt venni a két napos selejtezőn, mint korábban, valamint több, a megyében jól teljesítő labdarúgó nem tudta vállalni a szereplést. „Elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, ha a Jász-Nagykun-Szolnok megye elleni meccsen a hosszabbítás utolsó fél percében nincs az a gól, akkor másodikak vagyunk, de úgy gondolom, hogy tisztességes eredményt értünk el fiatal csapatunkkal. A következő évben ismét lesz esély a nemzetközi porondra kijutni, és amennyiben én leszek a megyeválogatott edzője, akkor kijelenthetem, hogy szeretnénk megnyerni a következő tornát” – nyilatkozta portálunknak Major László. A hétvégén négy helyszínen lebonyolított selejtezőket egyaránt a házigazdák nyerték meg, nem kivétel ez alól a 2. csoport sem, ahol Csongrád megye volt érdekelt. Az otthont adó Pest megyei csapat nagyon komolyan készült erre a tornára, energiát és pénzt sem sajnálva rendezték meg a megyeválogatottak selejtezőjét. „Telkiben beszéltem a kollégákkal, és ők is megerősítették a többi selejtező tapasztalatai alapján, hogy az ott győztes csapatok olyan áldozatokat hoztak, amilyeneket mi most nem bírtunk megtenni. Fáradtak voltak a játékosaim, illetve a tavalyi húzóemberek közül többen NB III-ban szerepeltek, így rájuk nem számíthattunk. A Csongrád megyei labdarúgás nem olyan erős, hogy minden évben megnyerje ezt a bajnokságot” – mondta el Major László. A tréner kiemelte: a torna győztes Pest megyének egyedül a csongrádi együttes tudott gólt rúgni, a csapattagok közül pedig

Mészáros Zoltán

játékát emelte ki, az UTC labdarúgója végig remekül futballozott a tornán az edző szerint. Major László egyúttal köszönetet mondott minden játékosnak, aki részt vett a tornán, hiszen a szabadidejükből feláldozva képviselték Csongrád megyét a játékosok, valamint köszöni az érintett szakvezetőknek, akik elengedték játékosaikat erre a tornára. E mellett szintén köszönettel tartoznak az algyői együttesnek, akiknek otthonában edzhetett egyet a tornára való felkészülés jegyében a megyeválogatott.

A torna legjobbjának választották a HFC játékosát

Ahogy azt a Jász-Nagykun-Szolnok megye elleni meccs után is sejthető volt, az utolsó percben kapott tizenegyessel elvesztett két pont sokat érhetett volna a folytatásban, ha azt a meccset megnyerte volna a csongrádi együttes, talán teljesen másképp alakult volna a vasárnap, ezt emelte ki

Kökény Tamás

is, a megyeválogatott játékosa.

hfc_morahalom34_gs

„Picikét fáradt voltam, mert végigjátszottam az összes bajnoki mérkőzést, nem igazán tudtam pihenni. Jól éreztem magam a tornán, sajnálom, hogy így alakult, főleg a második meccset sajnálom igazán, ahol úgy éreztem, hogy azt elbuktuk a döntetlen ellenére. Ha az megvan, akkor egy második helyet elcsíptünk volna szerintem. Mindenki megtette azt, amit tudott, mentünk, csináltuk, daráltuk, de láttam néhány emberen a fáradtságot is, meg néhány csapattársamnak talán szokatlan volt ez a közeg úgymond, keresték önmagukat” - emlékezett vissza a hétvégi tornára Kökény Tamás. A HFC játékosa egy egyéni elismeréssel térhetett haza, hiszen őt választották meg a torna legjobb mezőnyjátékosának. Kökény Tamást sérülés is hátráltatta a tornán, az utolsó, tét nélküli Békés elleni mérkőzésen nem lépett pályára, majd a találkozó szünetében jelezték számára, hogy készüljön, mert esélyesként várhatja a szavazás végét. „Az egyik éppen pihenős bíró jött oda hozzám, hogy öt kollégájából négyen rám szavaztak, bár még az edzők nem voksoltak, de készüljek, mert lehet, hogy ki kell majd mennem. Őszintén megmondva, meglepődtem, mert érzésem szerint nem játszottam annyira kiemelkedően, fáradt is voltam, kisebb sérülésem is van, volt. Úgy fogalmaznék, igyekeztem helyt állni a tornán, és majd abból valami kijön, hát, így sikerült” - fogalmazott a díjjal kapcsolatban Kökény Tamás.

Jobbat produkált volna az FK újonca

A válogatott több újoncot is avatott a ceglédi megmérettetésen, így például a megyei I. osztályban a dobogó alsó fokán telelő FK 1899 Szeged középpályását,

Heredea Mátét

. "Megtiszteltetésnek vettem a meghívást, hiszen focizunk egy páran a megyében. Nagyon örültem, hogy rám is gondolt a szakmai vezetés a keret összeállításánál. Ugyanakkor nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel, mert úgy érzem, többet is mutathattam volna azon a három meccsen, amelyeken lehetőséget kaptam. Sajnos egyéni hibák miatt nem tudtam a legjobbamat nyújtani, több gólt is szerezhettem volna" - fogalmazott önkritikusan a középpályás saját teljesítményéről. Az eddigi gyakorlattal ellentétben ezúttal télen került sor a selejtező tornára, rögtön az őszi szezon utolsó hétvégéjét követően, így a játékosoknak gyakorlatilag nem volt idejük a pihenésre a torna előtt a bajnokikat követően. "Nehezítette a dolgunkat, hogy az utolsó bajnokikat követő héten máris helyt kellett állnunk ezen a tornán. Érződött az egész csapaton, hogy még nem tudtuk magunkat kipihenni. Ráadásul mi játszottuk az első meccset 11 órától úgy, hogy reggel 7-kor indultunk Szegedről" - mutatott rá Heredea Máté. "Ismerjük ugyan egymást, de egy ilyen csapat összetételéhez kevés volt a rendelkezésre álló idő. Csütörtökön találkozott először a keret Algyőn, szombaton pedig már meccset játszottunk. Egy mélyebb felkészüléssel véleményem szerint jobb eredményt is elérhettünk volna, mert nagyon jó képességű játékosokból állt össze a keret. A Pest megyeiek például tartottak két válogatót, majd játszottak két edzőmeccset is a hétvégi tornát megelőzően" - tette hozzá az FK középpályása.

Szuda Sándor, Vajgely Pál

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.