Kultúra

Kiállítással hangolódnak adventre az alsóvárosi ferencesek

Kiállítással hangolódnak adventre az alsóvárosi ferencesek

2014. december 4., csütörtök
Kiállítással hangolódnak adventre az alsóvárosi ferencesek
Adobe Photoshop PDF

Érdekes színfolttal gazdagodik az alsóvárosi ferences közösség több, mint 570 éves történetét bemutató állandó kiállítás, amely az ünnepi ráhangolódás jegyében advent vasárnapokon ingyenesen lesz látogatható.

A helyi közösség jelenkorát hivatott bemutatni az a dizájn- és képzőművészeti kiállítás, melyet „KÖR” címmel rendeznek meg. A kiállításon

Tiszai Rebeka

festőrestaurátor szakos hallgató, a kolostorban található Fórum Fabrika vizuális és iparművészeti műhely alkotói, valamint

Mátyás

testvér munkái lesznek láthatóak. A kiállítás témája a KÖR, amely alapszimbólum: jelenti az alkotások motívumrendszerét, de jelenti magát az alkotók közösségét, az alkotás eseményét és a kommunikációt is. „Amit alkotni akarunk, az valamilyen formátlan felhőként jelenik meg az alkotóban a látványelemekkel, az érzelmi rétegekkel, a gesztusokkal és a tartalommal együtt. Az alkotás során minden egyes vonal és szín visszahat az alkotójára, aki a folyamat közben is sokszor rácsodálkozik a létrejöttekre, majd építi tovább látomásához mérten a megálmodott világgal együtt az újonnan felismerteket.” A kiállítás megnyitója december 5-én 19 órakor lesz az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban. A kiállítás a tél végéig látogatható hétfő és kedd kivételével 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan. Az ünnepi ráhangolódás jegyében advent vasárnapokon ingyenesen látogatható a kolostor és annak állandó kiállítása is. Az idegenvezetés keretében megtekinthető az egykori szerzetesi ebédlő, a refektórium is, ahol forró mézes teával várjuk a látogatókat. A másfél órás kolostori séták december 7-én, 14-én és 21-én 14 és 16 órakor indulnak. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.