Kiállítással hangolódnak adventre az alsóvárosi ferencesek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Adobe Photoshop PDFÉrdekes színfolttal gazdagodik az alsóvárosi ferences közösség több, mint 570 éves történetét bemutató állandó kiállítás, amely az ünnepi ráhangolódás jegyében advent vasárnapokon ingyenesen lesz látogatható.

A helyi közösség jelenkorát hivatott bemutatni az a dizájn- és képzőművészeti kiállítás, melyet „KÖR” címmel rendeznek meg. A kiállításon Tiszai Rebeka festőrestaurátor szakos hallgató, a kolostorban található Fórum Fabrika vizuális és iparművészeti műhely alkotói, valamint Mátyás testvér munkái lesznek láthatóak.

A kiállítás témája a KÖR, amely alapszimbólum: jelenti az alkotások motívumrendszerét, de jelenti magát az alkotók közösségét, az alkotás eseményét és a kommunikációt is.

„Amit alkotni akarunk, az valamilyen formátlan felhőként jelenik meg az alkotóban a látványelemekkel, az érzelmi rétegekkel, a gesztusokkal és a tartalommal együtt. Az alkotás során minden egyes vonal és szín visszahat az alkotójára, aki a folyamat közben is sokszor rácsodálkozik a létrejöttekre, majd építi tovább látomásához mérten a megálmodott világgal együtt az újonnan felismerteket.”

A kiállítás megnyitója december 5-én 19 órakor lesz az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban. A kiállítás a tél végéig látogatható hétfő és kedd kivételével 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan.

Az ünnepi ráhangolódás jegyében advent vasárnapokon ingyenesen látogatható a kolostor és annak állandó kiállítása is. Az idegenvezetés keretében megtekinthető az egykori szerzetesi ebédlő, a refektórium is, ahol forró mézes teával várjuk a látogatókat. A másfél órás kolostori séták december 7-én, 14-én és 21-én 14 és 16 órakor indulnak.

A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges.

Default thumbnail
Előző sztori

Rövidpályás gyorskorcsolya: szegedi sikerek Grazból

Következő sztori

Újabb lopott luxusautó Nagylakon

Legutóbbi hasonló cikkek