Kézilabda: könnyed sikerrel zárt a MOL-Pick Szeged hazai pályán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_oroshaza_14_12_17_kf

Tízgólos sikerrel zárta a 2014-es évet hazai pályán a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor tanítványai az Orosházát múlták felül zárásként.

Utoljára lépett pályára ebben az esztendőben a MOL-Pick Szeged az újszegedi sportcsarnokban, Ilyésék az Orosháza ellen zárták ezt az esztendőt hazai pályán.

Már az ötödik percben három góllal vezetett a Szeged a kulcsembereit nélkülöző Orosháza ellen, a vendégektől többen is hiányoztak, például az ex-szegedi Buday Dániel is kihagyta a bajnokit. (5-2) A három-négygólos különbség állandósult a folytatásban is, sportszerűen zajlott a mérkőzés, az első két perces büntetésre öt perccel a félidő zárása előtt került sor, de a két perces periódust egy kapott góllal tudta le a Pick, az utolsó öt percre pedig mintha kicsit elfáradt volna az Orosháza, hiszen nehezen tudták forgatni csapatukat, így végül hatgólos előnnyel fordult az idei év utolsó hazai harminc percére. Főleg az átlövők húzták a csapatot az első játékrészben, több bombagólt is szerzett Juan Carlos Pastor csapata.

A második félidő kapusbravúrokkal kezdődött, mintegy négy percet kell várni az első gólra, Miklós és Sierra is több nagy védést mutatott be a második játékrész nyitányaként. Ugyan az Orosháza Mazic és Milovic vezérletével fel tudott jönni a félidő közepén négy gólra, de a Pick az utolsó tíz percben kilenc gólt is szerzett, úgy, hogy mindössze hármat kapott, ebből egyet pedig a meccs utolsó másodperceiben, így éppen tíz lett közte a végére. A második félidőben ellenállhatatlanul játszó Vranjes hét gólig jutott, aki rendre le tudott fordulni védőiről, és értékesítette is ziccereit, így magabiztos sikerrel zárta az idei évet hazai pályán a MOL-Pick Szeged csapata, amely zsinórban tizenhetedik bajnokiját is megnyerte, így továbbra is listavezető az NB I-ben.

Vadkerti Attiláékra még egy mérkőzés vár idén, a Pick Szeged pénteken 18 órától a Gyöngyös ellen zárja az évet.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló

MOL-Pick Szeged – Orosháza 35 – 25 (19-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezeti: Bacs József, Bóna Szabolcs.
Szeged: Sierra – Källman 1, Robledo 3, Bombac 2/1 Zubai 2, Ilyés 2, PRODANOVIC 5/2. Csere: Pásztor I.(kapus), Mindegía 2, Balogh 2, Szabó, Blazevic, Parrondo 3, VADKERTI 3, VRANJES 7, Ancsin 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Orosháza: Herjeczki – Szeitl, Stranigg 4, Knezevic 2/1, Berta, Morva 1, Cemas. Csere: Ivanisevic, MIKLÓS (kapusok), MILOVIC 5, MAZIC 5, Pásztor M. 1, Benis 2, Tárkányi 2, VARSANDÁN 3. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Hétméteres: 4/3 ill. 1/1.
Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

60′Knezevic mellédurrantja az átlövést, azonban elveszik a bírók a labdát a Picktől az ellentámadás végén. Tárkányi szinte a dudaszó pillanatában veri meg Blazevicet, és lő Pásztor kapujába, ez a vége: 35-25-re az idei utolsó hazai bajnokiját a MOL-Pick Szeged.

59′ Vranjes ha nem gólt szerez, akkor emberelőnyt harcol ki. Benist küldik le, miután lebirkózta Vranjest, Bombac jön a heteshez: belövi az alsóba a beállt Ivanisevicnek, 35-24.

58′Vadkertinek húzzuk le a szélre, ő sem hibázik a szélről, Miklós feje fölött lő a kapu közepébe, 34-23. Knezevic egészen távolról lőtt kapura, Pásztor ezúttal nem tudta ezt hárítani, 34-24.

56′ Kapust cserél Juan Carlos Pastor: Pásztor Imre érkezik a Pick kapujába. Védéssel debütál Pásztor! Milovic átlövése után szinte spárgában véd Pásztor, majd megszületik a tízgólos különbség: Parrondo szerzi az újabb gólt, 33-23.

55′ Parrondo a szélről eredményes, Miklós mellett, felett dobja a kapuba a szegedi, ezzel 32-23, ami után időt kér ismét az orosházi mester.

54′ Bombac szerez gólt, ma nem a kapuralövésekben, hanem inkább az asszisztokban jeleskedett Bombac, de most elvállalta középről, 31-23. Vranjest kell ápolni egy ütközés után, de keményebb ő annál, mint hogy ennyitől lent maradjon.

53′ Ez szép csel volt Morvától, aki Balogh mellett tört be, és bár a ziccerét fogta Sierra, de hétméterest kapnak a vendégek, a meccsen először lőhetnek büntetőt, sőt, Balogh Zsoltot kiküldik két percre. Knezevic az ítélet végrehajtója: belövi Sierra mellett, 30-23.

53′ Vranjes, csak a szokásos ma: megkapja, kapurafordul, és belövi, egyszerűen nem tudják levédekezni Vranjest ma, 30-22.

52′Mazic nagyot küzd ma, a meze a vállánál el is szakadt, kisebb technikai közbeavatkozás után kerül “vállalható” állapotba. Már passzív az Orosházánál, Sierra nem tudja megmenti a blokkolt lövés attól, hogy az alapvonalon menjen ki, de a sarokdobás után mellé lő Milovic.

52′ Sierra bravúrja után Vranjes egyből megindul, meg is kapja a labdát, és el is teszi Miklós mellett, 29-22 ezzel. Időt kér Vladan Jordovic.

no images were found

51′ Parrondo maradt nagyon üresen a szélen, felkanyarodása után azonban az elsőt megfogja Miklós, a kipattanót összeszedi Parrondo, és bedobja Miklós mellett, méghozzá úgy, hogy Berta odaütött neki, akit két percre ki is állítanak.

50′ Ilyés átadásából Vadkerti szerez gólt a szélről, ezt most a jó formában lévő Miklós sem foghatta, pontos lövés volt a csékától, 27-22.

49′ Az időkérés után Miklós mutat be egy újabb bravúrt, Ilyés löketét fogta a vendégek kapusa. Sőt, Milovic gólt szerez, így még közelebb tud férkőzni az Orosháza, 26-22, nem is tetszik a produktum Juan Carlos Pastornak.

47′ Elveszik a labdát a Picktől, így indulhat Pásztor Máté, aki nem hibázza el a ziccert, és pattintása után Sierra is tehetetlen, 26-21. Időt kér Juan Carlos Pastor.

46′ Vranjes még nem szerzett gólt a második félidőben, de ismét meg tudja azt csinálni, amit az elsőben, ezt nem tudják levédekezni a vendégek, mondjuk nem is könnyű: befordul, és bedobja Miklós mellett, 26-20.

45′Pásztor Máté pattintott átadása nem jó a szélre, de marad az Orosházánál a labda, Morva pedig felugrik kilencről, és ő is a felső sarokba küldi a labdát, 25-20.

44′Ismét Robledo vállalja el a helyzetet, betörése után azonban csak keveset téveszt, mert a felső lécről vágódik oldalra a labda, marad a 25-19.

no images were found

43′ Stranigg lő Sierra kapujába ismét, 25-19, azonban ezután gyorsan emberhátrányba kerül az Orosháza, Milovicot küldik le. Robledo ismét elvállalja középről, de ez most jócskán fölé megy.

42′ Robledonál ismét támadó faultot látnak, a kontra végén pedig Mazic középen át tudja venni a labdát, és Sierra mellett a kapuba lő, 24-18. Robledo talpról lő Miklós kapujába, ezt mondjuk nehéz is lett volna fognia, majd Pastor mester és Robledo kicsit összeszólalkoznak a kispadon, valószínűleg nem ez volt megbeszélve előzetesen, ami történt a pályán.

41′ Stranigg szerez újabb gólt, ezúttal elkésett a blokk egy picit, így Stranigg el tudta lőni a labdát kintről, 24-17.

40′ Källman nagyon ismerheti a szegedi kaput, mert hogy ezt tudnia kellett, hogy ott még lesz annyi hely, hogy beférjen a labda a cundere után, az biztos, pazar mozdulat után 24-16.

39′Mindegía készíti le Ancsinnak, aki szépen lő a hosszú felsőbe, 23-15. Milovic jó teljesítményt nyújt ma a vendégektől, egy újabb távolról eleresztett bombával jelzi ezt, amelyet nem tud fogni Sierra, 23-16.

37′Stranigg betörése után Ancsint is felborítja, de nincs támadószabálytalanság. Ismét jó a blokk, ma jól védekezik a Pick. Passzív miatt elveszik végül a labdát az orosháziaktól.

36′ Stranigg is kilövi a sarkot kilencről, majd Ancsin válaszol rá rögtön, 22-15.

no images were found

35′ Jó a bejátszás Zubainak, aki gólt is lő elhajolva, de nem adják meg, mert hetest fújnak, Mazic ezúttal a védekezésben jelentkezett: Prodanovic megszerzi ötödik gólját, ezúttal belövi Miklós mellett, 21-14.

34′ Eddig kellett várni az első találatra, Robledo köszönt be először egy átlövés után a felső sarokba bombázott, 20-13. Gyorsan szépít az Orosháza, ismét Mazic volt az akció végén, aki pattintva a hosszú felsőbe lő, 20-14.

33′ Szép támadás után Mazicot találták meg középen, elsőre csak szabálytalanság, másodjára viszont Blazevicet leküldik két percre. Végül Milovic megy fel, de Ancsin blokkol, a sarokdobás után pedig Mazic kerül ismét ziccerbe, de Sierra jól jön ki a kapujából, és lábbal tud hárítani. Nem volt még gól a második félidőben!

32′ Mazic ezúttal átlövéssel próbálkozik, de pattintása a felső kapufáról visszajön. Benis próbálja átejteni Sierrát, de könnyedén húzza le a kapus, majd Miklós is egy újabb védést mutat be Ancsin lehetőségénél, ezek a kapusok pillanatai!

31′ Källmannak ment a húzás a szélre, szépen fel is kanyarodott a svéd, de Miklós lábbal védi a ziccert, így kimarad az első lehetőség a második játékrészben.

31′ Zubai kezében a labda, ő indítja útjára idén utolsó útjára a játékszert.

SZÜNET

30′ Mintegy fél perccel a szünet előtt időt kér Juan Carlos Pastor, ezt követően folytatódik a játék. Meglepő, de ezúttal is Vranjesnek megy a bejátszás, szabálytalankodnak vele szemben, hetes nincs, csak két perc, amiből csupán egy másodperc telik le, így emberhátrányban kezdi majd a második félidőt a Békés megyei csapat, 30 perc után hat góllal, 19-13-ra vezet a MOL-Pick Szeged.

29′ Egy újabb technikai hiba az orosháziaktól, támadásban rengeteg hibával játszik a vendég csapat. Megint Vranjes, nem tudják feltartóztatni, és hab könnyedén lefordul, majd pattintva lő a kapuba, 19-12. Benis szerez gólt az orosháziaktól, mintegy öt perces vendég gólcsendet megtörve ezzel, 19-13.

28′ Vranjesre ezúttal támadószabálytalanságot fújnak, így az orosháziaké a labda. A vendégek is a beállóst keresik, de ez nem jó, ellentétben Vranjes újabb helyzetével, egy kézzel átveszi, és egyből be is lövi középről, 18-12.

27′ Varsandán lövései egyelőre ülnek, ez is bent van, 17-12, emberhátrányban szerez gólt az Orosháza. Ez érdekes, egymás után kétszer akartuk megjátszani a kínai figurát, miután az első kiperdült Robledo kezéből, de végül vonalra lépett Zubai, így oda a lehetőség.

no images were found

26′ Mindössze egy gólt kapott az emberhátrány alatt a Szeged, Sierra Varsandán átlövését védi lábbal, és nyugalomra inti a csapattársait a kapus. Ancsin ad egy kötényt Miklósnak átlövésekor, 17-11, az eddigi legnagyobb különbség. Szeitlt még ki is állítják, ezúttal emberelőnyben a Pick Szeged.

25′ Ahogy azt megszokhattuk, emberhátrányban leviszi a kapusát Juan Carlos Pastor, így támadhat a Pick, Vranjes kap egy bejátszást, majd Miklós lába alatt, cunderezve, pazar mozdulattal szerez gólt, 16-11.

24′ Pásztor ziccerét a szélről elsőre fogja Sierra, de középen Varsandán megszerzi, és bár ebbe is beleér Sierra, de becsorog, 15-11.

24′Varsandán indul meg ismét, átlövése mellé megy, azonban Ancsin szabálytalan vele szemben, és ő kapja a meccs első kiállítását, így emberhátrányban folytatja a Pick.

22′Stranigg nagy erejű átlövését fogja Sierra, majd a kipattanót középen szeretné megszerezni Szeitl, de hiába “löki” a labdát a kapuba, már a vonalra lépett. Tárkányi indulhat meg ziccerben, Robledo mellett is elviszi, de Sierra megfogja! Vranjes középen üresen maradt, a beállós ezt kihasználja, 15-10, időt kér az Orosháza.

20′ Varsandán megy be középre, és elhajolva lő az alsóba, éppen, hogy befért, 14-9. Sőt, egy gyors akció után Tárkányi a szélről mattolja Sierrát, a kapus lába alatt lő pattintva gólt, 14-10. Ismét elveszti a labdát a MOL-Pick Szeged, támadószabálytalanságot látnak Robledonál a játékvezetők.

19′Mazic és Varsandán játszott volna össze egy szabaddobás után, de Varsandán visszapassza nem volt jó a társának. Újabb hetes, ezúttal Vadkertivel szemben a szabálytalanság, és ismét jön Prodanovic: a csereként beállt Miklós azonban megfogja a hetest!

17′ Robledo nagy erővel lő a hosszú alsóba szinte már a szélről, de lövésére nem is tudott mozdulni Herjeczki, 14-8.

16′Ancsin kap sárgát, miután Varsandán a felső lécre lő. Vadkerti szerzi meg az első gólját szélről, 13-8.

15′Már passzívot jeleztek a játékvezetők, de mintha Stranigg “segít” ezen, miután nagy elánnal megindul, és be is cselezi magát, majd a hosszú sarokba lő, 11-8. Az első hetes meccsen, Prodanovic lőheti, érkezik az orosházi kapuba Ivanisevic: de nem tudja ő sem védeni a büntetőt, 12-8.

14′ Zubai kap sárgát, miután Mazic-csal csatáznak középütt. Milovic ismét kilencről ereszti el, a blokkról lepattanó labda Sierra mozgásával ellentétes irányba vágódik, erre nem érhetett vissza a spanyol, 11-7.

no images were found

13′ Prodanovic marad üresen a szélen, fel tud kanyarodni, és a hosszú felsőbe lövi a labdát, 11-6, ezzel Prodanovic az első háromgólos szegedi játékos. Egy újabb sérülés az orosháziaknál? Mindenesetre Morvát ápolni kell.

12′ Mazic a hatosról, éppen hozzá ütötte az elpasszolt labdát Zubai, elsőre megfogta a ziccert Sierra, de a kipattanónál csakúgy, mint az imént, üresen várhatta a labdát Mazic, aki másodjára már bedobta, 9-6. Ezúttal Mindegía játssza magát tisztára középen, lövése a felső lécről a gólvonal mögé pattan, 10-6.

11′ Ilyés is kétgólos, eddig minden szegedi gólszerző kettőt dobott. Ilyés pattintott átlövése a kapufáról kijön, de a már félig meginduló orosháziak mellett szinte zavartalanul szedte össze Ilyés, és másodjára bevágta, 8-5. Ismét egy eladott labda a vendégektől, Mindegía lerohan, Herjeczki tehetetlen, 9-5.

10′ Milovic átlövésből a hosszú alsóba lő, ezt nem tudtuk blokkolni, Sierra pedig nem érezte az irányt, 7-5. Ilyés kap sárga lapot.

8′ Mazic ismét be tud fordulni középen, ezt elteszi Sierra mellett, 6-4. Balogh villan ismét volt csapata ellen, ezúttal egészen a jobbátlövőig cselezte magát, és onnan tört be, 7-4.

7′ Zubai gyorsan válaszol szintén beállóból, ő is a második gólját szerzi, akárcsak Prodanovic, 6-3. Nem jó a passz Mazicnak, de a megindulás után Balogh bejátszása sem talál embert.

6′ Ilyés! Óriási gólt ragaszt Herjeczki kapujába, a labda egyből kipattan a felső sarokból, hatalmas erővel szerzi az ötödik szegedi gólt Ilyés, 5-2. Mazic kap egy jó bejátszást középen, lefordul, és bedobja Sierra lába alatt, 5-3.

no images were found

5′ Jó védekezés a Picktól, Blazevic állítja meg Straniggot, majd támadószabálytalanság miatt elveszik a labdát az Orosházától, Prodanovic végigroboghat vele, és pattintva elteszi Herjeczki mellett, 4-1. Sierra véd egy újabb átlövést, de eladja a labdát Ilyés, ami után Stranigg kapja meg a labdát a kissé nyíltabb védekezés mellett, és a rövidbe bombáz, 4-2.

4′Milovic engedi el kilencről, de pontosan Sierra kezébe lő. Balogh betörése mint annyiszor az ősz során, most is eredményre vezet, a hosszú alsóba bombáz, 3-1.

3′ Mazic kapufájával folytatódik a meccs, a felső lécet trafálja telibe az orosházi játékos. Zubai marad szabadon középen, ki is használja, 2-1.

2′ Szép csellel veri meg Mazic az emberét a szélen, és a rövidbe be is tudja tenni Sierra mellett, 1-1. Källman kerül ziccerbe a túloldalon, de lövése kipattan a kapufa tövéről.

1′ Stranigg átlövését blokkolja Zubai, majd Prodanovic szerzi a meccs első gólját a szélről, 1-0.

1′ Az Orosháza kezdte a meccset.

18:00 – A hangulatra várhatóan nem lesz panaszunk, hiszen nincs messze Orosháza, a vendégeket is egész szép számú szurkolótábor buzdítja majd a meccsen.

17:45 – Köszöntjük olvasóinkat a helyszínről, a csapatok már nagyban melegítenek, idén utoljára láthatjuk ezeket a mozdulatsorokat a Pick játékosaitól, hiszen legközelebb csak 2015-ben lép pályára az újszegedi sportcsarnokban a csapat. Az orosháziak nagyon vékony kerettel jöttek, mindössze 11 mezőnyjátékost neveztek, a Pickből pedig kimaradt a keretből a lengyel kapus, Piotr Wyszomirski.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Utolsó hazai bajnokiját az Orosháza ellen játssza a MOL-Pick Szeged csapata az NB I-ben, Juan Carlos Pastor legényei eddig minden mérkőzésüket megnyerték a honi pontvadászatban, így hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot. Az odavágón, Orosházán 14 gólos sikert aratott a Pick Szeged, az esélyek pedig ezúttal a Tisza-partiak mellett szólnak az idén nemzetközi porondra is kilépő orosháziak ellen is. A Pickből várhatóan senkinek sem kell kihagynia a szerdai mérkőzést, így teljes kerettel készülhetnek a találkozóra. Az Orosháza a hatodik helyen áll a bajnokságban, eddig 13 pontot szerzett a Békés megyei együttes, az elmúlt három mérkőzésen csupán egy pontot szerzett, miután otthon döntetlent játszott a Gyöngyössel, valamint kikapott odahaza a Csurgótól, míg a Tatabányától idegenben szenvedett vereséget. Különleges mérkőzés lehet ez majd Balogh Zsolt számára, hiszen orosházi születésű a Pick játékosa, ugyanakkor a vendégeknél is ismerős arcot fedezhetünk majd fel, Buday Dániel személyében, aki korábban játszott a Pick Szegedben is. Az igen sűrű menetrend végéhez közelít már a szegedi csapat, december másodika óta ez lesz az ötödik mérkőzése a gárdának, az Orosháza elleni bajnoki után még pénteken vár majd egy feladat a Pick Szegedre, a Gyöngyös otthonában zárják majd az idei naptári évet Vadkertiék, de előbb szerdán az Orosháza vár rájuk.

Előző sztori

Megállapodtak a béremelésről a postánál

Következő sztori

A többszólamú kóruszene legkorábbinak tartott példájára bukkantak Angliában